Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Lidi, můžete mi prosím napsat, jaké máte v kuchyni STROPNÍ osvětlení a jak jste s tím spokojení? Máme po přestěhování klasickou starou zářivku a mě to děsně štve, jak to vrní. Sice svítí fakt perfektně, ale nepřenesu se přes ten zvuk. Hodně jsem se dívala na netu na fotky různých interiérů a většinou v té kuchyni jsou udělané nějaké podhledy s bodovkama, to asi dělat nechceme. Tak pak leda nějaké vystouplé bodovky - tam si nejsem jistá, jestli by nebyla v kuchyni tma. Závěsný lustr? Stropní lustr? Nebo ještě jde něco jiného? Co se vám osvědčilo? Nebo naopak co máte a nejste spokojení, už byste si to podruhé nedali?
Všem moc díky za postřehy.
Máme takovou tu skleněnou placku na stropě…
Myslím, že je to úplně fuk, na práci si stejně svítím pod linkou.
Pokud jsi se zářivkou spokojena, tak si kup nějakou s elektronickým předřadníkem. Nehučí, startuje okamžitě a má menší spotřebu.
My mame na hornich skrinkach led pasky, mame celkem tmavou tu kuchyn a kdyz to rozsvitim ve dne, tak to vypada uplne jako denni svetlo, ani nepoznas, ze se u nas sviti. Vecer je to krasny rozptyleny svetlo, navic jak se odrazi od stropu, nejsou nikde zadny stiny. Mame to navic regulovatelny, takze vecer si to ztlumim a mame prijemnou atmosferu. Za me super reseni, skvele sviti, nic nevrci, spotreba celkem nizka a cena asi jako mirne drazsi lustr.
Máme toto. Nejdřív jsme se báli, že je to moc, ale je super mít v kuchyni hodně světla. Fakt to hodně svítí.
@Akivasha píše:
Máme toto. Nejdřív jsme se báli, že je to moc, ale je super mít v kuchyni hodně světla. Fakt to hodně svítí.
To vypadá moc dobře!
Ještě jsem zapomněla napsat, že mám v kuchyni i pracovní stůl, kde trávím hooodně hodin až do noci
, takže potřebuju dobré světlo, led pásky pod skříňkama mě nespasí. Lampička na stole taky ne, pracuju se starými dokumenty a potřebuju dobře vidět.
@Lapardova píše:
Pokud jsi se zářivkou spokojena, tak si kup nějakou s elektronickým předřadníkem. Nehučí, startuje okamžitě a má menší spotřebu.
Díky, ani jsem nevěděla, že něco takového existuje. Nastuduju.
Ahoj! My mame po strope rovnomerne rozlozenych 6 bodovek s led zarovkami a pak tri na baru + ledpasky pod vrchni casti linky. Jsem moc spokojena. Svetlo je rovnomerne + to primo nad linkou. Je to vuc nez dostacujici. Bodovky mame v hranatych sklenenych rameckach takze nejsou zabudovane do stropu ale jsou i esteticke. Muzu vyfotit. ![]()
@Luminel
Prosím tě, jakou značku máte ty Led pásky? Je jich tolik, že se v tom špatně orientuje, tak bych ráda nějaké s dobrými referencemi. Díky.
Jde hodně o použité čipy. Dobré jsou Samsung, Epistar, CREE. Znakem lepších pásku je použití 3M lepících pásek. Nepoužívat pásky v gelu. Myslet na chlazení. Sledovat lumeny.
@Podzimnice píše:
Ahoj! My mame po strope rovnomerne rozlozenych 6 bodovek s led zarovkami a pak tri na baru + ledpasky pod vrchni casti linky. Jsem moc spokojena. Svetlo je rovnomerne + to primo nad linkou. Je to vuc nez dostacujici. Bodovky mame v hranatych sklenenych rameckach takze nejsou zabudovane do stropu ale jsou i esteticke. Muzu vyfotit.
Myslíš něco takového? http://www.rajsvitidel.cz/…tidlo-91352/
Ale jak to máte zapojené? Mně se moc nechce sekat do stropu kvůli rozvodu elektřiny do šesti bodovek… Jinak to není špatné, určitě to pěkně rovnoměrně osvětlí celý prostor.
@opinka led pasky pod skrinkama ne, ale nad by mohly, to svetlo odrazeny od stropu ti udela svetlo jako za jasnyho dne v poledne:) @žížala zeptam se muze:)
@opinka píše:
Myslíš něco takového? http://www.rajsvitidel.cz/…tidlo-91352/
Ale jak to máte zapojené? Mně se moc nechce sekat do stropu kvůli rozvodu elektřiny do šesti bodovek… Jinak to není špatné, určitě to pěkně rovnoměrně osvětlí celý prostor.
Ano.
Prikladam fotku. Akorat jak je vecer tak je to spatne videt a kdyz to rozsvitim tak to moc sviti a videt to neni. ![]()
@Podzimnice píše:
Ano.Prikladam fotku. Akorat jak je vecer tak je to spatne videt a kdyz to rozsvitim tak to moc sviti a videt to neni.
To je pěkné. Díky za foto. Ale zdá se, že máte asi udělaný podhled, to právě budovat nechceme.
Bodovky mame v hranatych sklenenych rameckach takze nejsou zabudovane do stropu ale jsou i esteticke. JSOU zabudované do stropu.