Osvětlení v kuchyni

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5372
7.2.16 20:51

Osvětlení v kuchyni

Lidi, můžete mi prosím napsat, jaké máte v kuchyni STROPNÍ osvětlení a jak jste s tím spokojení? Máme po přestěhování klasickou starou zářivku a mě to děsně štve, jak to vrní. Sice svítí fakt perfektně, ale nepřenesu se přes ten zvuk. Hodně jsem se dívala na netu na fotky různých interiérů a většinou v té kuchyni jsou udělané nějaké podhledy s bodovkama, to asi dělat nechceme. Tak pak leda nějaké vystouplé bodovky - tam si nejsem jistá, jestli by nebyla v kuchyni tma. Závěsný lustr? Stropní lustr? Nebo ještě jde něco jiného? Co se vám osvědčilo? Nebo naopak co máte a nejste spokojení, už byste si to podruhé nedali?
Všem moc díky za postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
7.2.16 20:54

Máme takovou tu skleněnou placku na stropě…
Myslím, že je to úplně fuk, na práci si stejně svítím pod linkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.2.16 20:55

Pokud jsi se zářivkou spokojena, tak si kup nějakou s elektronickým předřadníkem. Nehučí, startuje okamžitě a má menší spotřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
7.2.16 21:10

My mame na hornich skrinkach led pasky, mame celkem tmavou tu kuchyn a kdyz to rozsvitim ve dne, tak to vypada uplne jako denni svetlo, ani nepoznas, ze se u nas sviti. Vecer je to krasny rozptyleny svetlo, navic jak se odrazi od stropu, nejsou nikde zadny stiny. Mame to navic regulovatelny, takze vecer si to ztlumim a mame prijemnou atmosferu. Za me super reseni, skvele sviti, nic nevrci, spotreba celkem nizka a cena asi jako mirne drazsi lustr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
7.2.16 21:11

Máme toto. Nejdřív jsme se báli, že je to moc, ale je super mít v kuchyni hodně světla. Fakt to hodně svítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
7.2.16 21:18
@Akivasha píše:
Máme toto. Nejdřív jsme se báli, že je to moc, ale je super mít v kuchyni hodně světla. Fakt to hodně svítí.

To vypadá moc dobře!

Ještě jsem zapomněla napsat, že mám v kuchyni i pracovní stůl, kde trávím hooodně hodin až do noci :lol:, takže potřebuju dobré světlo, led pásky pod skříňkama mě nespasí. Lampička na stole taky ne, pracuju se starými dokumenty a potřebuju dobře vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
7.2.16 21:19
@Lapardova píše:
Pokud jsi se zářivkou spokojena, tak si kup nějakou s elektronickým předřadníkem. Nehučí, startuje okamžitě a má menší spotřebu.

Díky, ani jsem nevěděla, že něco takového existuje. Nastuduju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
7.2.16 21:28

Ahoj! My mame po strope rovnomerne rozlozenych 6 bodovek s led zarovkami a pak tri na baru + ledpasky pod vrchni casti linky. Jsem moc spokojena. Svetlo je rovnomerne + to primo nad linkou. Je to vuc nez dostacujici. Bodovky mame v hranatych sklenenych rameckach takze nejsou zabudovane do stropu ale jsou i esteticke. Muzu vyfotit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
7.2.16 21:37

@Luminel
Prosím tě, jakou značku máte ty Led pásky? Je jich tolik, že se v tom špatně orientuje, tak bych ráda nějaké s dobrými referencemi. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.2.16 21:42

Jde hodně o použité čipy. Dobré jsou Samsung, Epistar, CREE. Znakem lepších pásku je použití 3M lepících pásek. Nepoužívat pásky v gelu. Myslet na chlazení. Sledovat lumeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
7.2.16 21:44
@Podzimnice píše:
Ahoj! My mame po strope rovnomerne rozlozenych 6 bodovek s led zarovkami a pak tri na baru + ledpasky pod vrchni casti linky. Jsem moc spokojena. Svetlo je rovnomerne + to primo nad linkou. Je to vuc nez dostacujici. Bodovky mame v hranatych sklenenych rameckach takze nejsou zabudovane do stropu ale jsou i esteticke. Muzu vyfotit. ;)

Myslíš něco takového? http://www.rajsvitidel.cz/…tidlo-91352/
Ale jak to máte zapojené? Mně se moc nechce sekat do stropu kvůli rozvodu elektřiny do šesti bodovek… Jinak to není špatné, určitě to pěkně rovnoměrně osvětlí celý prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
7.2.16 21:56

@opinka led pasky pod skrinkama ne, ale nad by mohly, to svetlo odrazeny od stropu ti udela svetlo jako za jasnyho dne v poledne:) @žížala zeptam se muze:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
7.2.16 22:01
@opinka píše:
Myslíš něco takového? http://www.rajsvitidel.cz/…tidlo-91352/
Ale jak to máte zapojené? Mně se moc nechce sekat do stropu kvůli rozvodu elektřiny do šesti bodovek… Jinak to není špatné, určitě to pěkně rovnoměrně osvětlí celý prostor.

Ano. :) Prikladam fotku. Akorat jak je vecer tak je to spatne videt a kdyz to rozsvitim tak to moc sviti a videt to neni. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
7.2.16 22:03
@Podzimnice píše:
Ano. :) Prikladam fotku. Akorat jak je vecer tak je to spatne videt a kdyz to rozsvitim tak to moc sviti a videt to neni. :D

To je pěkné. Díky za foto. Ale zdá se, že máte asi udělaný podhled, to právě budovat nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.2.16 22:06

Bodovky mame v hranatych sklenenych rameckach takze nejsou zabudovane do stropu ale jsou i esteticke. JSOU zabudované do stropu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí