Osvojení dcery mým přítelem

43
8.8.14 00:16

osvojení

Ahojky všichni
potřebuji poradit tak se na vás obracím :)
Mám z předchozího vztahu 6letou dceru a nedávno jsem ji po dlouhém boji se svým ex měnila příjmení, nedávno mě můj přítel (se kterým nejsme svoji) řekl že by si malou osvojil.
Co vše je k tomu nutné, co vše pro to musíme udělat a potřebuji souhlas otce který je v rodném listě?
Moc děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6078
8.8.14 00:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
8.8.14 00:31

@mlsalkaM
podobné članky už jsem četla ale jsem z toho jelen a příjde mě že se pokaždé píše něco jiného…
nemá s tým spíš někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
8.8.14 00:33

@Theja11 tak to ti neporadím, vím jen, že je rozdíl mezi osvojením a adopcí. U adopce se mění i zápis v RL, myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.8.14 00:35

Myslím že určitě potřebuješ souhlas otce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
8.8.14 00:36

@Theja11 https://www.emimino.cz/hledani/?…. x=33&sa. y=15

Nebo tady odkazy na podobné diskuze tady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
8.8.14 03:40

Jo potrebujes, a kdyz ti ho neda, tak mas smulu a osvojeni nepujde!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.8.14 06:46

@Theja11 základem je souhlas otce, který je v RL. Pokud Ti souhlas nedá, neuděláš vůbec nic - můžeš bojovat přes soud, ale taky složitě dokazovat, že je to pro dítě to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
8.8.14 07:33

Jen pro drobné ujasnění - adopce a osvojení jsou synonyma. Nicméně v českém právu pojem adopce neexistuje. Rozlišuje se osvojení a nezrušitelné osvojení. V obou případech se přepisují jména v rodném listě osvojence.
Každopádně, jak se píše výše. Pokud nebudete mít souhlas otce (a i tak není ještě vyhráno, pokud by to bylo pro dítě nevýhodné osvojení provést), soud na to přistoupí pouze tehdy, pokud je na straně otce nějaká závažná věc (dlouhodobý nezájem, tzn. ani placení, atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
8.8.14 08:14

Jj, přesně tak, biologický otec by měl s dítětem přerušit veškerý kontakt, neměl by ti posílat výživné na dítě, zkrátka se o něj vůbec nezajímat a pak před soudem říct, že s tím souhlasí… doporučuju vám v místě vašeho bydliště zajít na OSPOD, tam vám pomůžou a řeknou krok po kroku, držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
8.8.14 09:08

Děkuji moc za rady na OSPOD si zajdu fakt je ten ze otec v RL malou neviděl tak před 3 roky a uz přes rok neplatí takže ten nezájem tam je.
Ja sním komunikuji tak budu doufat v to že s tým bude souhlasit a nevíte jestli z toho bude mít problémy když řeknu že malou nevídá a neplatí na ni? a se svým současným přitelem musíme byt manželé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
8.8.14 09:12
@Theja11 píše:
Děkuji moc za rady na OSPOD si zajdu fakt je ten ze otec v RL malou neviděl tak před 3 roky a uz přes rok neplatí takže ten nezájem tam je.
Ja sním komunikuji tak budu doufat v to že s tým bude souhlasit a nevíte jestli z toho bude mít problémy když řeknu že malou nevídá a neplatí na ni? a se svým současným přitelem musíme byt manželé?

jj, měli by jste být manželé. kdyby náhodou se vám ten otec, co je v RL kroutil, tak ještě můžete zkusit, aby byl vyslovenej soudně nezájem dítěte, ale to oni vám na OSPOD všechno řeknou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
12.8.14 11:39

@allluck Tak snad to vyjde, komunikovat se snim vcelku da… ale mala ho nezajima aji na jeji 6.narozeniny si nevzpomel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
12.8.14 12:19
@Theja11 píše:
@allluck Tak snad to vyjde, komunikovat se snim vcelku da… ale mala ho nezajima aji na jeji 6.narozeniny si nevzpomel…

tak to je pro vás vlastně „nejlepší“ varianta, aby se s nim dalo komunikovat a o dceru se nezajímal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová