Otáčení matrace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
39
10.6.23 04:30

Otáčení matrace

Ahoj, koupili jsme si v Prospánku novou matraci (hodinu jsme vybirali dle toho, jsk se nám na ní leželo). Paní nám řekla, že na ní máme spát 4 dny a pak ji otočit, abychom zjistili, která strana nám více vyhovuje dle tvrdosti. Otočila jsem a zjstila, že druhá strana je na mě poněkud tvrdá. A tady nastává problém…doporučuje se matraci pravidelně otáčet, aby se neproležela dle těla a vydržela déle. Ale co když se mi na té jedné straně špatně spí a budím se? Zapomněla jsem se prodávající na to zeptat :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21487
10.6.23 06:43

Neotáčela bych a nechala to na straně, která je ti příjemnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
10.6.23 06:51

Tak ji neotáčej :nevim: otáčení matrace je podle mě blbost když má každá strana jinou tvrdost, spí se na té straně která líp vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.6.23 07:47

Vůbec bych neotáčela a vybrala tu, na které se ti spí lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
10.6.23 07:50

Pokud jsi koupila kvalitní matraci, neproleží se ti a nemusíš jí otáčet vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68873
10.6.23 08:52

Nepíše se tam osa otáčení :mrgreen: Dá se otáčet tak, že se vymění hlava za nohy, ale nahoře furt zůstane ta strana, kde se ti spí líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.6.23 09:02
@Thomassss píše:
Pokud jsi koupila kvalitní matraci, neproleží se ti a nemusíš jí otáčet vůbec.

Proleží se časem každá.

• Citovat
  • Upravit
9271
10.6.23 09:02

Matrace neotáčíme. Prostě ležíme na té straně, která nám víc vyhovuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
10.6.23 09:08

V pohodě to přežiješ bez otáčení :palec:
Jen bych zvážila možnost, dát té nepohodlnější straně šanci.
My po koupi nových matrací byli snad 10 dní uplně zoufalí, já měla pocit, že ležím na vybouleném šutru, bolela nás oba záda, už jsme se odhodlávali je snad vrátit.
A pak bum, tělo si zvyklo a měkčí bych už nechtěla ani za nic.
Plus zmizeli bolesti beder, se kterýma jsem předtím dlouho chodila na rehabilitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
10.6.23 09:25
@kyryky píše:
Ahoj, koupili jsme si v Prospánku novou matraci (hodinu jsme vybirali dle toho, jsk se nám na ní leželo). Paní nám řekla, že na ní máme spát 4 dny a pak ji otočit, abychom zjistili, která strana nám více vyhovuje dle tvrdosti. Otočila jsem a zjstila, že druhá strana je na mě poněkud tvrdá. A tady nastává problém…doporučuje se matraci pravidelně otáčet, aby se neproležela dle těla a vydržela déle. Ale co když se mi na té jedné straně špatně spí a budím se? Zapomněla jsem se prodávající na to zeptat :zed:.

tak ji neotáčej jak palačinku, ale prostě kde byly nohy, dej hlavu, pokud to není zónová, u které to pochopitelně nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
10.6.23 09:27
@Janli píše:
Proleží se časem každá.

Matrace se mají obměňovat, ne na jedné spát 20 let, to by se asi proležela každá :) Doporučuje se měnit matraci po cca 10 letech (což asi moc lidí nedělá) a pokud máš matraci kvalitní a dělanou na tvojí váhu, za tuhle dobu se neproleží. Já mám teď matraci 10. rok, nikdy jsem jí neotáčela a je naprosto v pořádku. Manžel, když měl matraci do 120 kg (váží 130), jí proležel za pár měsíců. Teď má matraci kvalitní, asi do 150 kg a už x let je úplně v pohodě bez otáčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
10.6.23 09:30

Já otáčím při každém povlékání a otáčím ji tak, že místo nohou mám hlavu a místo hlavy nohy. Snad to dává smysl :mrgreen: Prostě neotáčet tu stranu, ale jen vyměnit místo hlavy a nohou.
Jinak teda po nějaké době by měla být i ta druhá strana lehce měkčí, takže to třeba za půl roku, za rok můžete zkusit (tu tvrdší stranu), třeba už to bude snesitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.6.23 10:09
@Thomassss píše:
Matrace se mají obměňovat, ne na jedné spát 20 let, to by se asi proležela každá :) Doporučuje se měnit matraci po cca 10 letech (což asi moc lidí nedělá) a pokud máš matraci kvalitní a dělanou na tvojí váhu, za tuhle dobu se neproleží. Já mám teď matraci 10. rok, nikdy jsem jí neotáčela a je naprosto v pořádku. Manžel, když měl matraci do 120 kg (váží 130), jí proležel za pár měsíců. Teď má matraci kvalitní, asi do 150 kg a už x let je úplně v pohodě bez otáčení.

Takže proleží, i sebekvalitnější matrace se jednou proleží. Já v tomhle oboru pracovala deset let, dokonce jsem spolupracovala i se zakladatelkou zmíněnou firmou, takže mě to vysvětlovat nemusíš.

• Citovat
  • Upravit
26850
10.6.23 10:18
@Kryptozoo píše:
V pohodě to přežiješ bez otáčení :palec:
Jen bych zvážila možnost, dát té nepohodlnější straně šanci.
My po koupi nových matrací byli snad 10 dní uplně zoufalí, já měla pocit, že ležím na vybouleném šutru, bolela nás oba záda, už jsme se odhodlávali je snad vrátit.
A pak bum, tělo si zvyklo a měkčí bych už nechtěla ani za nic.
Plus zmizeli bolesti beder, se kterýma jsem předtím dlouho chodila na rehabilitace.

Kdyz jsme koupili nove matrace, ja si libovala, manzel knoural, ze je moc tvrda. Asi po mesici rikam, ze ty matrace jsou nejake mekci, ze uz to neni ten skvely „beton“ a manzel nene, jsou skvele.
Takze on si zvykl na tvrdost a me po case prisla malo tvrda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
10.6.23 10:39
@Janli píše:
Takže proleží, i sebekvalitnější matrace se jednou proleží. Já v tomhle oboru pracovala deset let, dokonce jsem spolupracovala i se zakladatelkou zmíněnou firmou, takže mě to vysvětlovat nemusíš.

Každý výrobek má svoji životnost. Nenapadlo mě, že budeš argumentovat tím, že se každá matrace jednou proleží - myšleno po její životnosti :nevim: to je asi pochopitelné, lyžáky ti taky budou sloužit x let, dokud ten plast jednoho dne nepraskne tím, že už je za hranicí svojí životnosti.
Tak to potom ano, zakladatelko, po 20 letech se ti matrace proleží, a to ikdyž jí budeš otáčet všemi směry třeba každý měsíc…ale o tom tady asi řec nebyla, předpokládám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný