Otáčení na bříško a spánek u 6.měsíčního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
8.12.25 13:20

Otačení se na břiško a spanek

Ahoj maminky
Jdu na vas s dotazem. Malý má 6 měsicu (korektně 4,5 měsice cca je narozený v 34 t)
Mame období kdy se točí na břiško ale je to pořad a pořad doslova :D vždy když je vzhuru ho davam na břiško. Jenže když mu dam třeba mličko a dam ho do postýlky začne se otačet na břiško a potom blinka. Když má spat otačí se pořad na břiško i ve spanku kolikrat. Nevadi mi že se točí na břiško nebo kdyby spal na břišku jenže tady nastava ten problem..On ještě nechape že na břišku se dá spat/ležet takže se automaticky zveda snaži se plazit atd. Zachvili nema energii a silu tak začne brečet, vztekat se a je protivny. Otočim ho zpět jenže to je pak taky protivny vzteka se a brečí.
Už nevim co s tim :D nemate prosim některá radu co s tim? Popřipadě jak mu pomoct pochopit že na břišku se da ležet/spat nebo radu jak to trochu omezit nebo něco? V noci s k němu vstavam opravdu co chviličku a už jsem unavená a nevyspala.
Děkuji předem za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10892
8.12.25 13:40

Mně to maly delal, kdyz se to naučil nově. Byl jak kuře na grilu. Porad se tocil na bricho a zároveň ho to štvalo. Hlavně v noci, nechtěl takto spat. Museli jsme to přečkat. Nic jiného nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
8.12.25 14:06

Zkus hnizdecko, nebo mantinel kolem nej;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
8.12.25 14:09

@citlivaduse tak děkuju snad mi moje trpělivost vydřž co nejdele :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
8.12.25 14:10

@Dn0712 to hnizdečko není špatný napad, vyzkoušim děkuju 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
8.12.25 14:12
@KateeAn píše: Více

Taky jsme meli v posteli, protoze dcera byla velká cestovatelka a hnizdecko bylo super, spala bud na zádech, nebo na boku a druhou nohu přehodila pres okraj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
8.12.25 18:32

No jo. klasika..já jsem musela syna vyloženě držet na boku dokud neusnul, jinak se právě hned přetočil a šel na 4…taky pomáhalo uvázat v autosedačce a uspat ho houpáním tam a pak opatrně přendat do postýlky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
8.12.25 18:45

Jojo, tohle taky syn dělal a pak brečel, protože se nedokázal přetočit na záda. Hele trvalo to asi 2-3 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.25 19:42

Jo, to mi dítě taky dělalo, když se to zrovna naučilo.
Zašprajcla jsem ho v postýlce tak, že to nešlo tak dobře a na chvilku to pomohlo, než se to naučila lépe, ale to už občas byla schopná spát na bříšku. Hodně se to zlepšilo, když se sama byla schopná otočit i zpátky.
V každém případě, kdybych to nechala tak, tak je každou noc x-krát vzhůru(třeba 40×) a strašlivě by řvala, protože nesnáší, když se jí chce spát a nedaří se.

• Citovat
  • Upravit
5935
8.12.25 23:25

Klasika u obou mých dcer. Je to takový super období. Já jim prostě dala mantinel - cop a ještě hnízdo a jim pak nešlo se přetočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí