Jak zavíčkovat domácí marmeládu - dnem vzhůru?

53
22.7.13 19:19

otacite marmeladu

Ahoj holky chci se zeptat kdyz delate marmeladu.jak ji zavickujete otocite ji dnem vzhuru?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

3168
22.7.13 19:23

Já ano, na 5 minut. ale nevím, co by se stalo, kdybych neotočila :mrgreen: Asi se nevyfoukne víčko?? :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2456
22.7.13 19:25

Ahoj.
Letos jsem vařila poprvé a ptala se mamky. Ta dřív otáčela, ale říkala, že nemusím. Tak neotočila. Uvidím, co to udělá.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5271
22.7.13 19:26

Já otáčím a nechám otočené do vychladnutí a zatím dobrý.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3168
22.7.13 19:27

@1Luca
a nemáš to pak přilepený k víčku?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
58709
22.7.13 19:28

Jj, otočím a nechávám vystydnout :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6529
22.7.13 19:31
@Sintavska píše:
Ahoj holky chci se zeptat kdyz delate marmeladu.jak ji zavickujete otocite ji dnem vzhuru?

ne

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1107
22.7.13 19:34

@Sintavska Mamča to dělávala a poslední roky ne.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5271
22.7.13 19:36
@jajda32 píše:
@1Luca
a nemáš to pak přilepený k víčku?

když to pak dávám do sklepa, otočím to zpátky a než ji jíme, je to zpátky ve sklenici

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
371
22.7.13 19:44

Neotacim, ale plnim sklenici az po samy vrch. kompoty otacim.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
e-máma
22.7.13 19:44

Otáčím, tím teplem se to víčko přicucne

  • Nahlásit
  • Citovat
4104
22.7.13 19:45

Zásadně neotáčím (a marmelád máme plný sklep každý rok)

víčko se přichytne i bez toho, abych ho zbytečně špinila tou marmeládou…

ani nevím proč se to má dělat? jako dezinfekce? pro vytvoření podtlaku to žádný vliv mít nemůže, ten se vytváří prostě stahováním při chladnutí.

osobně nalévám horkou marmeládu do horkých sklenic (mám je v troubě na 100st) a ihned zavírám suchými víčky, které dopředu potírám slivovicí kvůli dezinfekci. slivovice je ovocná, takže pro marmeládu naprosto pachově nezávadná.

marmelády pak vypadají hezky, mají jednotnou hladinu.
každoročně jich spoustu rozdám jako dárky a tak mi záleží i na tom, jak to ve skleničce vypadá…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6955
22.7.13 19:50
@jajda32 píše:
Já ano, na 5 minut. ale nevím, co by se stalo, kdybych neotočila :mrgreen: Asi se nevyfoukne víčko?? :nevim:

otáčím, a vzhled mi ej vazne jedno

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7932
22.7.13 20:14

Naplním (ideálně do horkých suchých sklenic), případně otřu vršek skleničky, pokud ho pokydám, zavíčkuju suchým víčkem, otočím na víčko a nechávám do vychladnutí… dělám to tak u všeho (džemy, marmelády, nakládaná zelenina, přesnídávky,…) a osvědčilo se mi to :) mamka to taky tak dělá a vždy dělala, takže zkušenost s neotáčením nemám :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23860
22.7.13 20:49

Otáčím, neb obsah sklenice (zde marmeláda) vytlačí zbylý vzduch víčkem. Ochlazením se víčko bez přístupu vzduchu postupně zatáhne, tudíž se vyeliminují ty miniaturní netěsnosti a po otočení nazpět v ideálním případě vzduch do sklenice nevniká.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama