Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, syn ma asi 4 dny rymu, ktera hodne tece. Snazi se smrkat, takze porad utirame a " dreme" nos. Mazu ho bambuckym maslem, ale prijde me, ze to vubec nepomaha. Ma obe dirky hrozne zarudle a prijde me, ze tam snad budou i strupy. Porad si tam samozrejme saha. Cim mazete vy? Uz si na to pomalu nechce nechat ani sahnout, asi ho to uz i zacina fakt bolet.
@Botičkadam píše:
Ahoj holky, syn ma asi 4 dny rymu, ktera hodne tece. Snazi se smrkat, takze porad utirame a " dreme" nos. Mazu ho bambuckym maslem, ale prijde me, ze to vubec nepomaha. Ma obe dirky hrozne zarudle a prijde me, ze tam snad budou i strupy. Porad si tam samozrejme saha. Cim mazete vy? Uz si na to pomalu nechce nechat ani sahnout, asi ho to uz i zacina fakt bolet.
Jelení lůj a pak pomáhal framykoin. Ale ten je jen na předpis.
@Russet píše:
Jelení lůj a pak pomáhal framykoin. Ale ten je jen na předpis.
prave jsem na ten framykoin myslela, ale rikala jsem si, ze bude na predpis. Zkusim nejakou kamaradku, jestli nema a na par dni by nepujcila, treba se to potom zlepsi.. Diky ![]()
Framykoin nesmí na sliznici a dává se jen na rány, které hnisají, je to ATB. Ať ti lékař napíše nosní mast s vitamínem E ta je určená přímo do nosu a na strupy pomáhá.
Tak Framykoin bych na to nedavala, ATB na odreny noc jsou trochu zbytečná. Obyc jeleni luj, mi přijde nejlepsi.
Používam purelan
při kojení jsem ho nepotřebovala, tak ted při rýmě se hodí
Ono hodně záleží, zda to chceš jen do okolí nosu nebo i dovnitř, teda na sliznici. Buď ta mast s vit. E nebo je výborná Rhinopanteina ta je také přímo do nosu a na strupy super i do okolí. Pozor vazelína a krémy do nosu také nepatří.
Mně pomohl vždycky Borozan, stačilo párkrát namazat a bylo po problému ![]()
Zvenčí konopnou mastí, případně měsíčkovou mastí a nebo něčím hojivým jako je třeba bepanten, sudocrem a takové věci.
Framykoin na to fakt nepatří - je to mechanicky poškozené, není tam žádný zánět, jsou to normální odřeniny.
Trošku déle můj nos snáší látkové kapseníky, než papírové.@Psisuchar píše:
Ať ti lékař napíše nosní mast s vitamínem E ta je určená přímo do nosu a na strupy pomáhá.
Ta nosní mast vypadá moc dobře -nenamíchají mi to v lékárně i bez receptu?
Příspěvek upraven 24.09.19 v 18:00
Já používám klasický jelení luj, ale hodně rozedreny nos má z papírových kapesníků, lepší jsou bavlněné látkové.
Havlikuv prirodni zazrak, obsahuje slzy Chucka Norrise, takze se hoji vse kosmickou rychlostí ![]()
Anebo Saloos dělá přímo mast na nos, jako nositel chronické rýmy si nos mažu preventivně po každém smrkání a dobrý ![]()
A již zmíněná domácí konopná mast je taky fajn, nebo heřmánková ![]()