S teplotou pěšky k dr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.9.19 08:05

S teplotou pěšky k dr

Jen taková otázka - když nemáte k dispozici auto a máte nemocné dítě s horečkou, kašlem, rymou, půjdete k lékaři pěšky, za předpokladu, že je to tak jeden km tam, jeden zpět, nebo budete shánět někoho, kdo vás tam zaveze? Já jen přemýšlím, jestli jsem hodně nezodpovědná, že ho potáhnu pěšky, nebo jestli to je relativně v pohodě…
(Včera měl 38,5, teďka ráno má cca o stupeň méně, ještě ho budu měřit. Věk 5 let).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1486
23.9.19 08:09

Dokud jsme nepřešli k pediatrovi do 15km vzdáleného města, chodili jsme jedině pěšky, neb se u původního nedalo parkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
23.9.19 08:11

Ja bych asi ani k lékaři nešla, pokud by horečky nebyly nějak vysoké a netrvaly dlouho :think: Tohle teď měly obě děti a dostávaly léky na kašel, na teplotu Nurofen a Panadol a do pěti dní byly ok. A kdybych musela, zkusila bych si sehnat odvoz, když mi není dobře, taky chci mít klid a ne se někde trmácet. No a jestli odvoz nemáš možnost mít, tak je to úplně jedno a stejně musíš pěšky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
23.9.19 08:12

Tak pokud je to opravdu jen 1 km, tak by to mohl zvládnout, sporťák už doma asi nemáte, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.9.19 08:14

Ano ted jsme byli taky..pěšo. To mu fakt neublíží..Kdyby byl až moc gumový, tak ho vezmu do náruče a dojdem.

• Citovat
  • Upravit
14376

Šla bych pěšky, pokud by dítě bylo ve stavu to zvládnout. Náš malý lítá i když je nemocný, ale jsou děti, které odpadnou a vše je bolí. Na druhou stranu, pokud tedy nepotřebuješ potvrdit ošetřovačku, je to s kašlem a rýmou důležité? S virozou nechodím k doktorce ani s dvouletým, ale jsem doma s druhým dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986

Pokud se netočí hlava, neomdlívá tak klidně pěšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31269

Buď bych sháněla někoho, kdo mě zaveze nebo bych zavolala k dr., že syn je takovej a makovej, a pokud nutně nepotřebuju, aby ho prohlídla hned teď, tak bych poprosila o vystavení OČR a že dorazíme, až si seženu odvoz nebo až klesne teplota. Naše doktorka je na tohle svolná, chápe, že dětem je někdy tak blbě (a přitom to vyřeší pár dní v posteli s vitamínama a cibulovým sirupem), že prostě do ordinace nedojdou.
Poránu, nemocnýho, s horečkou bych ho zbytečně nikde nevláčela.

Na druhou stranu, pokud jste zvyklí na pochoďáky a víš, že to dítě zvládne bez újmy, tak jděte. Záleží, jak to tvoje dítě zvládá.
Můj syn, s kašlem, rýmou (tzn. nemůže dýchat) a v horečce dojde sotva na záchod, takže já bych řešila jinou variantu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.9.19 08:16

@PHV tak pokud potřebuješ paragraf tak musíš i s blbou teplotou. Je fakt že paragraf se dá napsat i zpětně, ale to už je dítě bez teploty a dr ti to uznat nemusí. Ted měl syn jen teploty, většinou je má opravdu jen na dva dny, a to byl i tento případ. Nic jiného mu nebylo, žádný kašel, rýma, průjem, nic, a musela jsem tam vystát řadu, kvůli blbému papíru na očr. I když vím, co mu je, že mi nic nenapíše, dávejte nurofen atd.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
23.9.19 08:18

Hele ona to není teplota, ale horečka. Jako na kontrolu po té, co už je zaléčený klidně, ale na základní vyšetření bych to nedělala.

Nejezdí odpoledne pediatr po návěštěvách?

Respektive zavolej do ordinace a poraď se co máš dělat.

Příspěvek upraven 23.09.19 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.9.19 08:19

Myslím, že takhle po ránu to zvládne v pohodě, maximálně poponeseš, kdyby byl nějakej slabej, nicméně pokud nepotřebuješ paragraf, tak bych s tímto k doktorovi vůbec nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85248
23.9.19 08:19

Nad 39 beru taxika a jinak pesky/autobus. Podle stavu predevsim. A kvuli neschopence musime vzdy prvni den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
23.9.19 08:20

@smurfka to je fakt no, ten paragraf je šílená věc. Jen kvůli papíru tahat dítě k doktorce :roll: Hlavně, že všechno je dneska elektronické, ale E paragraf ještě nevymysleli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.19 08:20

No už ma teploty od čtvrtka, kašel se spíš zhoršuje, a často to mívá na průduškách, takže chci radši jít. Ale samozřejmě se obávám abysme tam nechytili něco horšího :(

• Citovat
  • Upravit
85248
23.9.19 08:23
@Anonymní píše:
No už ma teploty od čtvrtka, kašel se spíš zhoršuje, a často to mívá na průduškách, takže chci radši jít. Ale samozřejmě se obávám abysme tam nechytili něco horšího :(

My teda u Dr nechytli nikdy nic extra k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí