S teplotou pěšky k dr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35672
23.9.19 08:26

A co využít návštěvní službu a ať se doktor přijde podívat na pacienta sám: https://www.vzp.cz/…ckeho-lekare ?

Kdysi jsem to využil, dítě mělo přes 38°C a bylo dost grogy, na sanitku to nebylo, ale na šlapání po mrazu a čekání v čekárně také ne, tak jsem zavolal nejbližší dětské doktorce a požádal ji o návštěvu. Nejdříve se jí moc nechtělo, musel jsem trochu přitlačit, ale pak přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101498
23.9.19 08:29

@smurfka Tak i paragraf se da resit po telefonu a dojet, az clovek sezene odvoz. I kdyz tedy nemít auto, tak mam na 5 leteho doma ještě kočár, takze bych ho mrskla do nej a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101498
23.9.19 08:31
@Anonymní píše:
No už ma teploty od čtvrtka, kašel se spíš zhoršuje, a často to mívá na průduškách, takže chci radši jít. Ale samozřejmě se obávám abysme tam nechytili něco horšího :(

No, zas od čtvrtka bylo celkem dost času na to nejaky odvoz domluvit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
23.9.19 08:36

Šla bych klidně pěšky, ale pokud má jenom teplotu, teprv druhý den a nemá ani 38 tak bych nechodila nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
23.9.19 08:37

@j.a.n.i1 Tak třeba můj 4 letý se už do žádného kočárku nevejde, je vysoký a těžký.

Jinak já v takových případech dětské lékařce volám jestli máme dorazit nebo mi něco doporučí telefonicky. Já bych dítě s teplotou nad 38 pěšky rozhodně netahala, ale u mě je to dáno tím že jsem neobvykle dlouho trpěla na febrilní křeče (poslední jsem měla cca v 7 letech tak si je živě pamatuju) a spouštěly se mi při fyzické aktivitě i při relativně slabé horečce lehce nad 38 stupňů a teď mám strach aby se moje děti nepomamily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
23.9.19 08:39

@smurfka
Ono asi jak kde… Třeba naše doktorka mě vyloženě upozornila, že pokud má dítě jen běžnou virozu, ani nemusí být teplota, ať tam nechodím a jen zavolám, oni ji vystaví a pak si přijdu pro ukončení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
23.9.19 08:41

Zvazila bych podle stavu ditete. Nicmene na naseho detstvi (tahne mi na 40) spousta rodin nemela auto, jak jsme to jen prezily? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
23.9.19 08:43

Já bych po svých zkušenostech už nešla. Posledně jsem táhla děti s mírnou teplotou pěšky k dr a ono se jim to asi tou námahou zhoršilo, že v ordinaci měl mladší už teplotu přes 39. Byl úplně gumovej, jen brecel. Dostal cipek a cekali jsme na nejakym pokoji, naz mu to trochu zabere. Zpátky jsem ho musela nést, což bylo 2 měsíce před porodem fakt super. Byl to pěkně blbej nápad, ale ráno vypadali oba dobře, sli jsme k dr kvůli zánětu v očích. Jinak jezdivam s kočárem (i u deti, ktere uz davno nevozim) nebo privazu lano na motorku a táhnu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
23.9.19 08:45

@beruska9 naši také neměli auto, k doktorovi mě vozil dědeček :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.19 08:45

Já tahala dítě se zápalem plic trolejbusem a pak ještě kus pěšky. Když to jinak nejde, tak to nejde. Když už nemohla, tak jsem jí vzala na záda. Jenže už chodí do 2. třídy a už se pronese. Zvládly jsme to obě. Nebo bych jí vzala na koloběžku. To už taky máme secvičené. Neřídím.

• Citovat
  • Upravit
24112
23.9.19 08:47
@beruska9 píše:
Zvazila bych podle stavu ditete. Nicmene na naseho detstvi (tahne mi na 40) spousta rodin nemela auto, jak jsme to jen prezily? :mrgreen:

jo, my taky neměli auto a dr. byla ten kilák taky a to jsme byli ve městě.

Zakladatelko, šla bych k dr. zvlášť když to trvá déle. Jen počítej s tím, že ho můžeš nést či poponášet. Ať se brzy uzdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24112
23.9.19 08:49
@Anonymní píše:
Já tahala dítě se zápalem plic trolejbusem a pak ještě kus pěšky. Když to jinak nejde, tak to nejde. Když už nemohla, tak jsem jí vzala na záda. Jenže už chodí do 2. třídy a už se pronese. Zvládly jsme to obě. Nebo bych jí vzala na koloběžku. To už taky máme secvičené. Neřídím.

S tou koloběžkou to není špatný nápad. Dítě by se jen drželo a zakladatelka by mohla jen tlačit koloběžku i s dítětem. Pak bych ale doporučila nezapomenout zámek na zamknutí koloběžky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35672
23.9.19 08:54
@Anonymní píše:
Já tahala dítě se zápalem plic trolejbusem a pak ještě kus pěšky.

A nebylo jednodušší zavolat doktora k dítěti domů? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
23.9.19 08:54

S horečkou naštěstí většinou není třeba nikam chodit, samozřejmě hodně záleží na okolnostech a někdy si to situace vyžádá. Já to naštěstí nemusím řešit nijak často, ale taky se mi stalo, že jsem to u takto starého dítěte, prvňáka, řešit musela, bylo podezření na spálovou angínu (potvrdilo se) a syn by v takovém stavu, že se sotva dovlekl na wc, natož někam dál, jak byl slabý. Naložila jsem ho tehdy do kočáru (ten mám doma s několika dětmi pernamentně, i když třeba na půdě) a v pohodě jsme to takto bez problémů dali, jinak bych musela tehdy někoho požádat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.9.19 08:55

Chodím tak běžně. Do ordinace to máme 1,5 km. Nic jiného mi nezbývá. Šli jsme i se čtyřicítkou. Pokud je hodně vláčný, tak si ho dám za krk.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML