Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co využít návštěvní službu a ať se doktor přijde podívat na pacienta sám: https://www.vzp.cz/…ckeho-lekare ?
Kdysi jsem to využil, dítě mělo přes 38°C a bylo dost grogy, na sanitku to nebylo, ale na šlapání po mrazu a čekání v čekárně také ne, tak jsem zavolal nejbližší dětské doktorce a požádal ji o návštěvu. Nejdříve se jí moc nechtělo, musel jsem trochu přitlačit, ale pak přišla.
@smurfka Tak i paragraf se da resit po telefonu a dojet, az clovek sezene odvoz. I kdyz tedy nemít auto, tak mam na 5 leteho doma ještě kočár, takze bych ho mrskla do nej a hotovo.
@Anonymní píše:
No už ma teploty od čtvrtka, kašel se spíš zhoršuje, a často to mívá na průduškách, takže chci radši jít. Ale samozřejmě se obávám abysme tam nechytili něco horšího
No, zas od čtvrtka bylo celkem dost času na to nejaky odvoz domluvit ![]()
Šla bych klidně pěšky, ale pokud má jenom teplotu, teprv druhý den a nemá ani 38 tak bych nechodila nikam.
@j.a.n.i1 Tak třeba můj 4 letý se už do žádného kočárku nevejde, je vysoký a těžký.
Jinak já v takových případech dětské lékařce volám jestli máme dorazit nebo mi něco doporučí telefonicky. Já bych dítě s teplotou nad 38 pěšky rozhodně netahala, ale u mě je to dáno tím že jsem neobvykle dlouho trpěla na febrilní křeče (poslední jsem měla cca v 7 letech tak si je živě pamatuju) a spouštěly se mi při fyzické aktivitě i při relativně slabé horečce lehce nad 38 stupňů a teď mám strach aby se moje děti nepomamily.
@smurfka
Ono asi jak kde… Třeba naše doktorka mě vyloženě upozornila, že pokud má dítě jen běžnou virozu, ani nemusí být teplota, ať tam nechodím a jen zavolám, oni ji vystaví a pak si přijdu pro ukončení…
Zvazila bych podle stavu ditete. Nicmene na naseho detstvi (tahne mi na 40) spousta rodin nemela auto, jak jsme to jen prezily? ![]()
Já bych po svých zkušenostech už nešla. Posledně jsem táhla děti s mírnou teplotou pěšky k dr a ono se jim to asi tou námahou zhoršilo, že v ordinaci měl mladší už teplotu přes 39. Byl úplně gumovej, jen brecel. Dostal cipek a cekali jsme na nejakym pokoji, naz mu to trochu zabere. Zpátky jsem ho musela nést, což bylo 2 měsíce před porodem fakt super. Byl to pěkně blbej nápad, ale ráno vypadali oba dobře, sli jsme k dr kvůli zánětu v očích. Jinak jezdivam s kočárem (i u deti, ktere uz davno nevozim) nebo privazu lano na motorku a táhnu je.
@beruska9 naši také neměli auto, k doktorovi mě vozil dědeček ![]()
Já tahala dítě se zápalem plic trolejbusem a pak ještě kus pěšky. Když to jinak nejde, tak to nejde. Když už nemohla, tak jsem jí vzala na záda. Jenže už chodí do 2. třídy a už se pronese. Zvládly jsme to obě. Nebo bych jí vzala na koloběžku. To už taky máme secvičené. Neřídím.
@beruska9 píše:
Zvazila bych podle stavu ditete. Nicmene na naseho detstvi (tahne mi na 40) spousta rodin nemela auto, jak jsme to jen prezily?
jo, my taky neměli auto a dr. byla ten kilák taky a to jsme byli ve městě.
Zakladatelko, šla bych k dr. zvlášť když to trvá déle. Jen počítej s tím, že ho můžeš nést či poponášet. Ať se brzy uzdraví.
@Anonymní píše:
Já tahala dítě se zápalem plic trolejbusem a pak ještě kus pěšky. Když to jinak nejde, tak to nejde. Když už nemohla, tak jsem jí vzala na záda. Jenže už chodí do 2. třídy a už se pronese. Zvládly jsme to obě. Nebo bych jí vzala na koloběžku. To už taky máme secvičené. Neřídím.
S tou koloběžkou to není špatný nápad. Dítě by se jen drželo a zakladatelka by mohla jen tlačit koloběžku i s dítětem. Pak bych ale doporučila nezapomenout zámek na zamknutí koloběžky.
@Anonymní píše:
Já tahala dítě se zápalem plic trolejbusem a pak ještě kus pěšky.
A nebylo jednodušší zavolat doktora k dítěti domů? ![]()
S horečkou naštěstí většinou není třeba nikam chodit, samozřejmě hodně záleží na okolnostech a někdy si to situace vyžádá. Já to naštěstí nemusím řešit nijak často, ale taky se mi stalo, že jsem to u takto starého dítěte, prvňáka, řešit musela, bylo podezření na spálovou angínu (potvrdilo se) a syn by v takovém stavu, že se sotva dovlekl na wc, natož někam dál, jak byl slabý. Naložila jsem ho tehdy do kočáru (ten mám doma s několika dětmi pernamentně, i když třeba na půdě) a v pohodě jsme to takto bez problémů dali, jinak bych musela tehdy někoho požádat…
Chodím tak běžně. Do ordinace to máme 1,5 km. Nic jiného mi nezbývá. Šli jsme i se čtyřicítkou. Pokud je hodně vláčný, tak si ho dám za krk.