Otázka pro řidičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7907
15.7.13 10:21

@Loll to ano nevím proč hned božuješ to jsem zapomněla zmínit problém? :cert: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
15.7.13 10:21

@martina.se já vím že se říká sedadlo smrti, ale vzpoměla jsem si že to fakt někde chlap vysvětloval :think: taky jsem přežila bouračku, jen jsem měla posekaný kožený sako od skla, je to o náhodě, jak to do tebe naperou :roll:

Já se na to vození vepředu ptala v roce 2010, narodil se mi syn, a měla jsem dvoumístné auto.

• Citovat
  • Upravit
monca114
15.7.13 10:22

@Jasněnkaa nevím, tak od tety další dcera jezdit vpředu nemohla. Je jí teď 14 let

• Citovat
  • Upravit
7907
15.7.13 10:23

@Loll vás takové…fakt zbožňuju. Moudrost světa si asi dnes snědla že? Jelikož mám airbeg a nechtěla jsem ho vypínat tak sem vozila v zadu. Pokud tě to zajímá fabia 1,9 TDI ověř je airbeg má. :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
15.7.13 10:24
@monca114 píše:
@Jasněnkaa nevím, tak od tety další dcera jezdit vpředu nemohla. Je jí teď 14 let

to je blbost ne? děti můžou sedět uplně všude, jen ne za volantem ;)

• Citovat
  • Upravit
72725
15.7.13 10:24

@Jasněnkaa ono se to 2012 právě měnilo. ale ani strejda google nenašel a číst celej zákon se mi nechce :mrgreen: já mám auto 5ti místné, dítko pořád vzadu. Vepředu jel jen jednou, zaprvé mi do toho kecal, zadruhé lilo a jak projelo auto a ohodilo nás, tak se strašně lekl a řekl, že dopředu už nechce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
15.7.13 10:26
@Petra2829 píše:
@Loll vás takové…fakt zbožňuju. Moudrost světa si asi dnes snědla že? Jelikož mám airbeg a nechtěla jsem ho vypínat tak sem vozila v zadu. Pokud tě to zajímá fabia 1,9 TDI ověř je airbeg má. :jazyk: :jazyk: :jazyk: :jazyk:

Já vás taky miluju. A když se někdo zeptá, zda může dítě vozit vepředu, tak proto, že máš vepředu airbag, který nechceš vypínat, tak jí napíšeš, že tam může dát dítě starší roku, hlavně aby nebylo ve vajíčku?

Takže až se tu bude někdo ptát, zda je kvalitní barva na vlasy XYZ, tak mu napíšu že není, protože mi ta barva nesluší? :roll:

Fakt mě nad omezeností zde zůstává rozum stát.

Nikdo se přece neptal, jak to máš v autě ty, ale zda je to možný. :*

Příspěvek upraven 15.07.13 v 10:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
15.7.13 10:27
@Loll píše: ?

Takže až se tu bude někdo ptát, zda je kvalitní barva na vlasy XYZ, tak mu napíšu že není, protože mi ta barva nesluší? :roll:

:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
monca114
15.7.13 10:27
@Jasněnkaa píše:
to je blbost ne? děti můžou sedět uplně všude, jen ne za volantem ;)

nevím, mě je to celkem jedno. Jen vím, že se vždycky řešilo, jak si posedáme do auta, aby nebyla ona ve předu. Ale to bylo už v době podsedáku, tak možná tam je to jinak, fakt nevím. Mě teda bylo řečeno to, co jsem psala. Že je to prostě nebezpečný a já bych tam svý děcko neposadila

• Citovat
  • Upravit
13903
15.7.13 10:29
@martina.se píše:
@mooch tohle je ale staré, 2012 byla novela…

tak v tom případě http://www.ibesip.cz/…1-7-2013.pdf (strana 20)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
15.7.13 10:30
@monca114 píše:
nevím, mě je to celkem jedno. Jen vím, že se vždycky řešilo, jak si posedáme do auta, aby nebyla ona ve předu. Ale to bylo už v době podsedáku, tak možná tam je to jinak, fakt nevím. Mě teda bylo řečeno to, co jsem psala. Že je to prostě nebezpečný a já bych tam svý děcko neposadila

tak to bylo asi ze strachu, prostě rodiče to tak měli, že dcera sedět vepředu nebude.

• Citovat
  • Upravit
4724
15.7.13 10:30

@Gloci, já mám za to, že vyjma vajíčka v protisměru jízdy, se nesmí. Možná se pletu. Ale jedna věc je pro mně ta zásadní.. Na sedadlo smrti bych své dítě nikdy neposadila, ani v sebelepší sedačce. A že sedadlo spolujezdce je nejrizikovější místem auta je prostě fakt. A pozor na airbagy, snadno lámou dětem vaz.. U vajíčka musí být vypnuté, u staršího jsem to neřešila neboť jsem myslela, že se zkrátka dopředu nesmí. Na tvém místě bych sakra dobře zvážila, zda to OPRAVDU jinak nejde, než dát dítě na přední sedadlo. Aby sis jednou něco nevyčítala, náhoda je blbec a neštěstí nechodí po horách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
15.7.13 10:32

@Jasněnkaa Fakt nevím, ale za mě to tak taky bylo. Že do 150cm se nesmí sedět vepředu, možná se pletu…

• Citovat
  • Upravit
K-Black
15.7.13 10:35
@monca114 píše:
@Jasněnkaa Fakt nevím, ale za mě to tak taky bylo. Že do 150cm se nesmí sedět vepředu, možná se pletu…

tj, nesmí bez sedačky. Nevím kdy bylo za tebe :lol: ale za mě nebyli ani sedačky, takže jsme musely sedět vzadu :lol:

• Citovat
  • Upravit
2642
15.7.13 10:36
@Jasněnkaa píše:
to je blbost ne? děti můžou sedět uplně všude, jen ne za volantem ;)
.. jestli je jí teď 14 tak jí to zakazovali asi proto, že byla malá před tou novelou 2008, kdy to bylo zakázané, ne? stačilo by nerýpat a přemýšlet..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí