Otázka pro řidičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K-Black
15.7.13 10:43
@kjhui píše: .. jestli je jí teď 14 tak jí to zakazovali asi proto, že byla malá před tou novelou 2008, kdy to bylo zakázané, ne? stačilo by nerýpat a přemýšlet..

mé dceři je teď taky 14, takže nerýpu ;) myslím že se tu popletlo, jak to je se sedačkama a jak to bylo dřív bez sedaček :think: mluvím o povinnosti mít dítě v autosedačce, dřív byla autosedačka dobrovolná, ne povinná.

• Citovat
  • Upravit
monca114
@kjhui píše: .. jestli je jí teď 14 tak jí to zakazovali asi proto, že byla malá před tou novelou 2008, kdy to bylo zakázané, ne? stačilo by nerýpat a přemýšlet..

No vidíš, jsem psala, že to bylo jinak a holky tu tvrdily, že ne, jen jsem to nemohla nikde najít. Díky
No každopádně to je už jinak, tak sorry. Můj názor ale zůstává stejný. Děcko na přední sedačku prostě ne.

• Citovat
  • Upravit
7907
:!

Příspěvek upraven 15.07.13 v 10:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
15.7.13 10:45
@Petra2829 píše:
@Loll ty si prostě skvělá…ale pipka a nezapomeň to napsat adminum jak často to tady bývá :jazyk: hezký den mizím.

Děkuji tuze, skvělá pipka mi ještě nikdo neřekl. Hned si to jdu napsat do deníčku. Ach. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
15.7.13 10:47

@Petra2829
Víš jak dělá Peggy Bundy bramborový salát? Talíř, na něm lupen salátu a na něm syrová neoloupaná brambora :-) Tuhle to bylo v jednom dílu.. ale v kontrastu s někým jen najedou ta postava milá a inteligentní, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
15.7.13 10:50

@kjhui syrová brambora je fajn :mrgreen: je dobrá občas chroupu. Už jako malá jsme mámě brala. :kytka: trochu jsem se rzčílila, ale nějak mně to přešlo. asi je toho na mně moc. Možná tím že jsem přišla o svou nebližší osobu.
@Loll omlouvám se. Jen jsem tu sedačku blbě napsala.
hezký den. nemám náladu a ani se hádat nechci ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
15.7.13 10:51

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
15.7.13 10:51
@lekarnicka28 píše:
@Gloci, já mám za to, že vyjma vajíčka v protisměru jízdy, se nesmí. Možná se pletu. Ale jedna věc je pro mně ta zásadní.. Na sedadlo smrti bych své dítě nikdy neposadila, ani v sebelepší sedačce. A že sedadlo spolujezdce je nejrizikovější místem auta je prostě fakt. A pozor na airbagy, snadno lámou dětem vaz.. U vajíčka musí být vypnuté, u staršího jsem to neřešila neboť jsem myslela, že se zkrátka dopředu nesmí. Na tvém místě bych sakra dobře zvážila, zda to OPRAVDU jinak nejde, než dát dítě na přední sedadlo. Aby sis jednou něco nevyčítala, náhoda je blbec a neštěstí nechodí po horách..

Nejsem pro vozit dítě na sedačce spolujezdce, ale chci malého povozit u nás na vesnici na takové boční cestě kde skoro nikdo nejezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
15.7.13 10:52

@Petra2829
No.. tak to bývá, když se to se. e tak všechno najednou a ještě trefíš na vola :-( to je mi líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
15.7.13 10:53

@kjhui asi jsem podrážděná vím, ale máma je jen jedna. asi bych měla zalézt a nekomunikovat

Příspěvek upraven 15.07.13 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
15.7.13 10:54
@Gloci píše:
Ahoj maminky řidičky, chci se zeptat jak to je, vůbec si nejsem totiž jistá. Může sedět dítě (4 roky) na předním sedadle v autosedačce? Vím, že dítě ve vajíčku může proti směru jízdy, ale takto větší dítě si nepamatuji jestli může nebo ne. Poraďte, děkuji :mavam:

Samozrejme muze pokud ma odpovidajici sedacku ;)

Jen koukam kolik je tu zarucene spatnych informaci jeste i tu vysku si kazdy vymyslel jak se mu libilo :zed:
@martina.se píše:Jinak já osobně dítě vepředu nevozím, né nadarmo se tomu říká sedadlo smrti. Vždy vzadu šikmo ke mě jako k řidiči..

Sedadlo smrti uz je dnes trosku prekonane, ale jinak souhlas deti patri na zadni sedacky
Sikmo k ridici je luxus jednoho ditka a je to spis o jeho obsluze nez o bezpecnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
15.7.13 10:54
@kjhui píše:
přesně tak.. jsou ti mamky co dělaly řidičák v době kdy autosedačky neexistovaly a občanka byla listovací.. a jako řádné mamky si zjišťují jak to je teď až v době kdy to je aktuální pro jejich dítko.. a některé ostré reakce mě dost překvapily.. tak si někdo po ránu polechtal ego jak je skvělý a ostatní blbé, a zakladatelce díky za rozvíření tématu, alespoň si to některé z nás aktualizovaly.. a stejně nebudou vozit dítě ve předu (sedadlo smrti je to stále, ještě hrozí dilema jestli airbag ublíží víc nebo pomůže, a nejbezpečnější sedadlo je vzadu vpravo, proto tam jezdí prezidenti a potentáti)

no já mám řidičák cca 7 let, takže listovací občanku jsem neměla :mrgreen: tady jde o to, že se zakladatelka zeptala na konkrétní věc teď, a jsou tu 4 stránky doměnek ;)

• Citovat
  • Upravit
K-Black
15.7.13 10:55
@Petra2829 píše:
@kjhui asi jsem podrážděná vím, ale máma je jen jedna. asi bych měla zalézt a nekomunikovatPříspěvek upraven 15.07.13 v 10:54

hodně síly :hug: jen se vyvztekej a zanadávej :hug:

• Citovat
  • Upravit
2642
15.7.13 10:56

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
15.7.13 10:59

@kjhui @Jasněnkaa vyjela sem na ní. I když to mohla napsat lépe a ne hned božovat. Já umím svou chybu přiznat. Nejsem už malá holka.
Ale je toho moc. Navíc jsem doma sama s dětmi. Lezu tu jak smrad. snažím se maskovat. Nejde to. tak internet je jediný kde s tím lidi zatěžuji. Virtuální svět. :( omlouvám se holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí