Otázka pro řidičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2642
15.7.13 10:59
@quinny píše:
Sedadlo smrti uz je dnes trosku prekonane, ale jinak souhlas deti patri na zadni sedacky
Sikmo k ridici je luxus jednoho ditka a je to spis o jeho obsluze nez o bezpecnosti ;)

není, je to podle statistiky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
15.7.13 11:01

Koukám, že se tu rozjela docela divoká diskuse, tak si to pak jdu počíst, kdo tu koho zase uráží :D

K zakladatelce, dítko se může v odpovídající sedačce vozit ve předu i vzadu, v případě protisměrné sedačky je nutno vypnout airbag.
Může se dokonce vozit i v náklaďáku nebo kamionu. Zjišťovala sem to nedávno, když se chlap rozhodl, že by chtěl zkusit vyvést malého někde kousek náklaďákem v práci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
15.7.13 11:04

tady máte zákon o silničním provozu : přečtěte si paragraf číslo 6. Stručně řečeno : na předním sedadle ano, ale pouze v zádržném systému, je-li v zádržném systému, které dle výrobce se má umísťovat proti směru jízdy, musí být u sedadla vypnut airbag.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
15.7.13 11:10

Ano, v sedačce může sedět na předním sedadle. Pokud je v autě airbag, sedadlo musí být posunuté co nejvíc dozadu (netýká se samozřejmě vajíček, tam musí být airbag vypnutý)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
15.7.13 11:10

Já bych dítě vepředu nevozila. Bytˇ je to třeba povolené! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
15.7.13 11:11

Já to musela řešit vloni. Manžel měl rozlámané a operované rameno. Půl roku nesměl nejen řídit, ale i sedět vpravo, protože by mu pás šel přes to zraněné rameno. Jediné místo, kde mohl sedět, bylo vlevo vzadu za řidičem. Ačkoliv máme vzadu 3 regulérní místa, autosedačka uprostřed by mu taky mlátila do toho ramene, takže jedno dítko muselo jít za mnou dopředu. Syn (tehdy 3,5 roků) zůstal vzadu a dcera (tehdy 7 let) „šla“ ve své autosedačce dopředu. pro jistotu jsem si tehdy zjistila a ověřila, jestli je to možné - ano, je to možné. Dceru jsem tam vozila půl roku (jinak by to ani nešlo), byla z toho úplně nadšená a když už se vše vrátilo do starých kolejí a ona začala jezdit zase vzadu, byla naštvaná :mrgreen: Já nejsem zastáncem jízdy dětí vpředu, podle mě je to vzadu bezpečnější, ale tehdy nám nic jiného nezbylo :nevim:

Příspěvek upraven 15.07.13 v 11:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
15.7.13 11:12
@kjhui píše:
(sedadlo smrti je to stále, ještě hrozí dilema jestli airbag ublíží víc nebo pomůže, a nejbezpečnější sedadlo je vzadu vpravo, proto tam jezdí prezidenti a potentáti)

Není k tomu nějaká statistika? :think: Není to jen to tradovaný mýtus?
Dítě bych klidně dopředu dala, stejně mnohem víc záleží na řidiči, než na tom, kde kdo sedí. Proto tchán naše dítě nikdy nevezl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
15.7.13 11:13

Od 3 let může sedět dítě na sedadle spolujezdce, ale musíš mít vypnutý airbag.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
15.7.13 11:13
@rajada píše:
:mrgreen:
Loll měla pravdu :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
15.7.13 11:17

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
15.7.13 11:18
@Baba píše: :mrgreen:
:pankac: :pankac: :mrgreen: jjojo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661

@rajada Airbag se vypíná při užití „vajíčka“. Jinak ne. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854

@Baba
My se to teď učili v autoškole, ale zkoušky jsem ještě nedělala, tak si to možná pamatuju blbě. Možná je to tak, že vyplý airbag musí být jen u vajíčka a u ostatních může být zaplý, ale sedačka co nejvíc vzadu. Ruku do ohně za svoje tvrzení nedám, ale bylo to to první, co mě napadlo, když jsem si přečetla ten dotaz :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
15.7.13 11:19

Může v jakémkoli věku, pouze musí mít odpovídající sedačku. Jinak sama bych takto vezla dítě pouze v krajní nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
15.7.13 11:21
@rajada píše:
:zed: :zed: :lol:
@Baba píše: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení