Otázky kolem sušičky

472
8.11.09 15:37

otázky kolem sušičky

Chtěla jsem se zeptat. Uvažuji (jako už kolikátý rok) o koupi sušičky prádala a zajímalo by mě následující:

1. jsem zvyklá prát prádlo syntetika, bavlna dohromady (nějak moc rozdíl v tom praní nevidím). Jde to dát pak vše dohromady i do sušičky nebo se to musí rozdělovat?
  1. máme pračku Whirlpool. Chtěla jsem koupit sušičku AEG a postavit ji na tu pračku bez mezikusu. Ale dočetla jsem se, že musím mít stejnou značku obojího, abych to mohla na sebe postavit pomocí toho mezikusu. Je ten mezikus nutný nebo jde postavit sušičku na pračku rovnou příp. nejsou pak nějaké velké otřesy, aby mi z té pračky sučička nespadla. :lol:

díky moc všem za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
8.11.09 16:08
  1. peru vse dohromady, takovou tu echt syntetiku se snazim vyndavat, ona stejne schne rychle, tak to neva, ale uz jsem tam zapomnela i manzeluv trikot na kolo a nic se mu nestalo. Bezne susim fleece s bavlnou
  1. susicka je lehka, nikam nepochoduje, ale nevim, zda to jde, mam vedle sebe. Asi by museli byt opravdu stejne rozmery, coz jsou malokdy, vzdy se to alespon o 1cm lisi. Leda, kdyby existoval nejaky univerzalni mezikus :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.11.09 16:40

Tak jsem tak ze zvedavosti koukala, univerzalni mezikus neexistuje, ale nektere susicky jde zavesit primo na stenu.

A napadlo me, ze by susicku slo postavit i na nejakou polici (asi takove ty trojuhelnikove podpery odpovidajici nosnosti, na to nechat uriznout desku jako polici, po stranach listy, aby susicka nememla kam pripadne putovat). Jen pracky maji casto dost vysoko kohout od privodu vody, tak by se musel vyriznout otvor na hadici privodu vody v te polici (na zadni hrane).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
8.11.09 18:03

Taky bez nějakých problémů peru i suším syntetiku s bavlnou dohromady a nic se nestalo. Kolikrát už jsem dala do sušičky i věci, které na sobě mají značku nesušit a taky zatím nic.

A co se týká postavení sušičky na pračku. Ptala jsem se odborníků. Tvrdili mi, že když pračka neskáče (když je dobře vyvážená) nemusel by se tam dávat ani ten mezikus. My jí nakonec máme vedle pračky, protože nad se nám o pár centimetrů nevešla kvůli bojleru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
8.11.09 22:04

Peru vše dokupy, suším vše dokupy a dobrý.

Mám AEG na staré Fagorce a taky dobrý :) Celý slavný mezikus je jen deska, která se čtyřmi šrouby přišroubuje k horní desce pračky - a horní deska je u skoro všech praček jen kus dřevotřísky v plastovém obalu :) Na druhou stranu je mezikus šikovná věciška - určitě si kup ten s výsuvem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.11.09 00:24

Lesina má pravdu. Jako vždy!!! A tímto ji zdravím ;)
A k tématu - mám pračku i sušičku AEG, mezikus výsuvný - super vychytávka, peru a suším vše dohromady. Teda než jsem se odstěhovala od manžela a všechno mu tam nechala :zed: Teď zase peru všechno ve své staré no name pračce. Všechno dohromady peru a pak i suším na sušáku :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
9.11.09 09:11

Taky peru a suším všechno dohromady, snažím se jen nedávat do sušičky funkční prádlo.
K druhé otázce netuším, máme pračku a sušičku vedle sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
9.11.09 22:11

Pett1,

1/ suším vše do kupy, nastavuji program na prádlo, které převažuje, popř. pokud mám obavy, nastavím šetrnější

2/ mám pračku i sušku LG, stojí na sobě, bez jakéhokoliv uchycení, nic se nikdy nehlo ani na plné bubny (8kg a 7kg)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
25.10.14 07:47

Ahoj holky..

Nikdy jsem sušičku ani neviděla, v létě prádlo ven, v zimě na radiátor a hotovka… Teď jsem se přestěhovala do domku, kde je všude podlahovka a prádlo na sušáku strašně špatně schne, ale majitel mi tu nechal nějakou starší sušičku, tak mě napadlo, že bych jí využila, ale… Chci se zeptat, jestli třeba kupujete a vyměňujete filtry apod., přecijen se pár let nepoužívala.. Nebo jestli byste jí vyhodily a pořídily novou, protože by se vám to po někom prostě „eklovalo“?

A ještě jedna blbá otázka… Jak se vlastně prádlo do sušičky ukládá? Nějak se rozděluje nebo ho tak, jak jsem ho vyprala prostě vezmu a dám do do sušičky? Nebo ho nějak skládáte, aby se pak nemuselo tolik žehlit?

Vím, že se ptám jako blb, ale lepší se blbě zeptat, než blbej zůstat… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
25.10.14 07:59

Preddpokladam, ze do susicky slomvzdy jen vyprane pradlo, takze bych ji poradne vycistila nejakym prostredkem. Pokud k tomu mas uplne odpor, porid novou, dovoli-li to finance.

K pradlu… Chces-li byt hodne pecliva, muzes pradlo roztridit podle instrukci k prani/suseni, ale z meho pohledu je to zbytecna prace. Za sebe muzu rict, ze susim temer vse s temer vsim :) Davam bokem rucniky, zupany a fleesove veci, proste to, co umi hodne nasat vodu. To pak susim na delsi cas. Pradlo do susicky nijak specialne neskladam. Pouzivam do susicky balonky, po kterych je to pradlo udajne lepe zehlitelne, ze to nejak provzdusni. Manzel nosi casto kosile, kdybych chtela asi bych je ani nemusela zehlit, stacilo by na chvili vyvesit na raminku, ale ja to nemam rada. Radeji to pak rychle prejedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
25.10.14 08:02

Ahoj, mame susicku s odvetravanim ven, takze filtr neresim, pokud bych mela kondenzacni a slo tam neco vymenit, asi bych vymenila. Pokud je funkcni, nekupovala bych novou.
Pradlo tam davam tak, jak ho vyperu, normalne ho tam nahazu :D Kdyz nechces zehlit, musis pradlo vyndat hned po dosuseni, jinak se pak pomuchla. Protoze peru bavlnu a syntetiku zvlast, tak na suseni uz dal netridim, zkratka tam hodim vzdycky to, co se zrovna vypralo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25114
25.10.14 08:05

Ja bych se toho po nekom nebala Vzhledem k tomu, ze se pradlo susi pri vysokych teplotach, zadne bakterie by se tam vyskytovat nemely. Ohledne trideni pradla, ja susim vse dohromady, jak to vyoeru.Jen mam zkusenost, ze kdyz je pradla v susicce hodne, tak je potom zmackane. A filtry netusim, ja mam u susicky system, ze plastove filtry vyndam, oplachnu vodou nebo vyluxuju vlakna z odevu nebo jen shrnu rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
25.10.14 08:34

@Terinkaa

Taky bych se toho nebala. Co je to za typ susicky? Pradlo tridim na syntetiku a bavlnu, svetry zvlast, rucniky zvladt, ale tridim to tak zz do pracky, pak to jen prendavam do susicky. Susicku bych pred pouzitim umyla zevnitr vlhky hadrem a vycistila filtry, pak bych ji pustila na ten nejsilnejsi program naprazdno (bylo to psane i v navodu pred prvnim pouzitim) a pak bych zkusila tam vysusit njaky starsi obleceni, protoze starsi susicky dost srazely obleceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
25.10.14 08:51

Ahoj,
taky mám čerstvě sušičku. Určitě bych nepořizovala jinou, pokud tahle funguje. Prádlo tam naházím taky podle toho, jak jsem zrovna doprala, jen teda vyndám věci, který do sušičky nesmí (podle etikety), hlavně se svetrem si myslím, že by to dopadlo hodně špatně. Kdyby ti po pár použitích sušičky přišlo, že jsi ztloustla, není to tím, opravdu se některé prádlo trochu srazí. Určitě dávej do sušičky vždy stejně silné prádlo. Pokud tam dáš bavlněný trička a k tomu zateplené kalhoty nebo ručník, atp. zůstane to silnější prádlo vlhké nebo dokonce bude smrdět. No a pokud bys ji použila a smrdělo ti všechno prádlo, dej ho tam příště míň ;) Další rady nemám. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
25.10.14 09:48

Holky, moc děkuju za rady!

Zatím je zastavěná v garáži nějakým harampádím, ale je mi líto ji tam nechat nevyužitou a peníze na novou nemám.. Během víkendu ji vyndám a vyzkouším..

@Ter85 Až se k ní dopracuju, kouknu na to a napíšu.. Žádné papíry k ní nejou, ale snad tam bude nějaké číslo napsané a na netu manuál.. Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí