Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Každá porodnice to má jinak. Zavolej si tam před porodem o informace.
Otec je takonny zástupce a DÍTĚ na něj má právo ne obráceně. Není návštěva, takže může kdykoli. Pokud budou dělat problémy, pak doporučuji najít příslušný paragraf a klidně nechat zavolat PČR. Čerstvá zkušenost od kamarádky. Příslušníci přijeli, zkontrolovali, konstatovali, že paragraf sedí a odjeli. Prostě to v nemocnici zkouší, co jim projde.
@Anonymní píše:
Otec je takonny zástupce a DÍTĚ na něj má právo ne obráceně. Není návštěva, takže může kdykoli. Pokud budou dělat problémy, pak doporučuji najít příslušný paragraf a klidně nechat zavolat PČR. Čerstvá zkušenost od kamarádky. Příslušníci přijeli, zkontrolovali, konstatovali, že paragraf sedí a odjeli. Prostě to v nemocnici zkouší, co jim projde.
Děkuji za informované lidi!! ![]()
@BeNiPe píše:
Děkuji za informované lidi!!
Díky za pochvalu. Dodám, že to tak funguje i na JIP, i kdyby tam člověk měl spát na zemi ve spacáku.
@Anonymní píše:
Jenže dokud dítě není na světě, tak toto neplatí, že.
A dokud je nouzový stav, je stát schopen omezit o tuto věc.. Mmchdm, taky čekám, termín mám za 3 týdny.. U nás je to zatím ok, ale jsem zvědavá, co přijde ![]()
@martina.se píše:
Jenže dokud dítě není na světě, tak toto neplatí, že.
A dokud je nouzový stav, je stát schopen omezit o tuto věc.. Mmchdm, taky čekám, termín mám za 3 týdny.. U nás je to zatím ok, ale jsem zvědavá, co přijde
Jj, to je věc druhá. Ale mám pocit, že tohle řešil v březnu a v dubnu ombudsman s tím, že je to omezování práv rodiny, a že přítomnost otce u porodu nejde zakázat. Ale budu to určitě zjišťovat. Rodím po novém roce.
Za nouzového stavu je možné omezit základní lidská práva a svobody, takže předpokládám, že pokud se rozhodnou otce u porodu zakázat, nebudou s tím mít problém.
Každopádně mi přijde daleko podstatnější to, zda se dítě narodí zdravé, než to, jestli u toho bude jeho otec. ![]()
@DeeDee.518 píše:
Za nouzového stavu je možné omezit základní lidská práva a svobody, takže předpokládám, že pokud se rozhodnou otce u porodu zakázat, nebudou s tím mít problém.Každopádně mi přijde daleko podstatnější to, zda se dítě narodí zdravé, než to, jestli u toho bude jeho otec.
To, je jedna stránka věci, která tady byla x let, a nikdo neřešil psychikou rodičky. Ta druhá, jak se k samotné ženě chová personál. Pokud tam nemá oporu a svědka.
@Anonymní píše:
Jj, to je věc druhá. Ale mám pocit, že tohle řešil v březnu a v dubnu ombudsman s tím, že je to omezování práv rodiny, a že přítomnost otce u porodu nejde zakázat. Ale budu to určitě zjišťovat. Rodím po novém roce.
Já za 3 týdny.. Mě baví, jka si každý dupe.. Ale bylo to dané nařízením vlády.. Chlap chce u porodu být, já ho tam nechci.. Tak je to takové hop nebo trop
![]()
@martina.se píše:
Já za 3 týdny.. Mě baví, jka si každý dupe.. Ale bylo to dané nařízením vlády.. Chlap chce u porodu být, já ho tam nechci.. Tak je to takové hop nebo trop![]()
To bylo dané, ale ombudsman k tomu zaujal jiné stanovisko. Tak uvidíme. Jinak samozřejmě máš právo tam chlapa nechtít, Ale to už je na vaší debatu.
Přeji krásný porod a zdraví tobě i miminku ![]()
Nedávno jsem taky četla, že ve většině porodnicích otec ano, i u porodu ale jinak zákaz návštěv.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahojte. Nevíte jak to bude s porodnicemi ohledně otců u porodu a pak návštěv?
Jestli to zruší úplně tak nevím..