Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny…
Prosím, můžete mi poradit jaký máte názor na mazlení otec a dcera 12 let?
Mám přítele skoro rok a půl a má dcerku ta se s tatínkem mazlí tak, že dá přes něho nohu, čichá k němu a cucá mu někdy ucho a chce s ním pořád spát. ![]()
Naprosto chápu, že je to jeho dcerka a tatínka miluje a chce být v blízkosti ale přijde mi to i tak divne, až úchylné.
Jsou s ní i problémy začala se řezat důvod je prý takový, že má ve škole trému a vadí jí..že s tatínkem ležím u nás v posteli. Samozřejmě, ze žárlí a prý jí to strašně vadí…nějaký pusinkovani s přítelem před dětmi neděláme..Jen se držíme za ruce a občas ležím na jeho hrudi.
Ma svůj pokojík a večer chci, aby šla spát k sobě a nadšená z toho není, neboť celý den je s námi a večer bych byla ráda o samotě s přítelem a taky chodím dřív spát a ona nemá žádný režim. Chodí spát i ve 2 ráno.. nemůžu do toho moc zasahovat nechci dělat problémy, je to jeho dcera a maminku má, takže je to na nich ale vlastně mě i vyhazuje z postele.
Vadilo jí to i u její maminky, když ještě spolu žili.. že spí máma s tátou a extrémně zářila, až nenormálně! Ubližovala si už v minulosti.
Ted zjistila, že se rodiče k sobě nevrátí a začala si tedy ubližovat, ze ma prý stres ve škole a že jí vadí..moje blízkost u tatínka.
Me strašně mrzí, že se holka trápí ale přijde mi to jako vydírání…KDYZ SI K NEMU LEHNES BUDU SE REZAT A DELAT NASCHVALY.
Samozrejme beru na ni ohled ve všem ale můj názor je takový, že by s ní maminka měla jít na psychiatrii a něco s tím dělat..takové mazlení s otcem není normální a taková žárlivost také ne. ![]()
Tatínek dcerku obejme, pohladí dá ji pusinku a tak ale ona je taková zvláštní prostě.
Příteli to přijde normální nejspíš..už jsem mu to vysvětlovala ale nechve se dcery dotknout..
Jsem ráda že se milují ale vzhledem k věku holky to nemůžu vystát.
Přítel určitě není úchyl ale dcerka to má na háku a tím že teď takhke reaguje raději nic neříká…
Maminka si s ní promluvila, že potřebujeme být sami a že je už veliká a holka prostě nechce. Říká že to samé měli i oni doma ale já nejsem její mamka abych to trpěla, na mě nikdo nebere ohled a nechci se podřizovat dítěti samozřejmě s ohledem na to, že si ubližuje BUDU.
Měl by rozhodně zakročit táta a něco s tím dělat, protože už není malička a takové mazlení a chování 12 létě slečny co má už i měsíčky je nevhodné…
Poradte co mám dělat? ![]()
Rozejít se s přítelem, s holkou budou problémy i do budoucna
Že se mazlí s tátou a žárlí na tebe je úplně normální. Že se řeže ne. Proč už dávno s ní otec nechodí k odborníkům??? Sebepoškozování je sakra velký důvod k psychiatrické léčbě!!!
Osobně bych chlapovi řekla, že se s ním budu vídat pouze v její nepřítomnosti a dokud nezačnou řešit její problémové chování ve škole, víc než kamarádi s výhodami nebudete.
A spíš by pro mě byl red flag ten chlap než problémová slečna. Evidentně holku jen omlouvá, jinak na ní kašle. Někoho takového bych vedle sebe fakt nechtěla.
@JancaS84 ano,už mě to taky napadlo…jenže my bysme spolu chtěli žít. Nevím jak to vyřešit.
Ona se řeže a rodiče to neřeší?
Proč píšeš, že by s ní maminka měla jít na psychiatrii? A co otec, ten to nemá řešit? Oba už ji na tu psychiatrii měli objednat a řešit to. Nezlob se na mě, ale tahle nečinnost ze strany partnera o něj taky dost vypovídá a ty si to zřejmě ani neuvedomuješ.
@Barca808 píše: Více
Proč chceš žít s mužem, který zavírá oči před problémy vlastního dítěte?! A to tak vážnými, že už vážnější snad být nemohou. Co ti na něm probůh imponuje?!?
@Serpentini taky jsem mu to řekla…že s ní budou problémy…matka byla s holkou prý u psychologa😱
@unuděná je to čerstvá věc..řeší se to mezi ním a jeho bývalou ale nelíbí se mi hlavně přístup matky…
Oni jsou ale rodiče oba, to ti nedochází? Proč hážeš vinu na matku? On to s dcerou může řešit úplně stejně, jako matka. A kašle na to. Rodič roku, fakt.
@izabe přítel je doma pár dní v měsíci a maminka má v péči holku. Měla by to především řešit ona..si myslím.
@unuděná kdepak já se ho nezastavam..má taky podíl to každopádně…oni to řeší.
Neuděláš nic. Dítě pro něj bude vždy přednější, než ty. Je to jeho dítě.
Dcera s tebou vědomě i nevědomě soutěží o pozornost. Jsi „jiná kvočna“ v kurníku a ona tě bere jako obrovskou konkurenci a chce mít tátu pro sebe.
On to očividně řešit nebude. Nedokopalo ho k řešení ani to, že se jeho vlastní dítě řeže. Takže se buď smíříš se stavem věcí a budeš počítat s možností že s přibývajícím věkem holky mohou problémy eskalovat, nebo se s ním rozejdeš a najdeš si bezdětného.
Ale prosím tě, rodiče jsou OBA dva. A to je jako problem v těch dnech, kdy je doma hledat psychiatra a pak jít na ten termín sezení? Otec to evidentně řešit nechce - tobě by nevadilo, kdyby takhle kašlal na vaše případné dítě, kdyby mělo podobný problem?