Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@petulka23 píše:
@kontramatka kompikovane to budou mit asi deti uz porad. Ta vzdalenost je na nic. Bohuzel kdyz se otec tehdy bezhlave zamiloval a s kufry odesel takto daleko nedomyslel nasledky
tak v tom případě by mu měl OSPOD vysvětlit, že pokud mu tak záleží na dětech, měl by se přizpůsobit a žít v jejich blízkosti. Nikoliv se je pokoušet vyrvat z jejich domova. Kretén.
@kontramatka ospod se do toho nijak neangazuje. Udelali kontrolu doma a vyslechli deti jednou na podzim, od te doby se jen uz tri vystridaly u soudniho stani z toho ta posledni deti ani nas nikdy nevidela, nepredstavila se, jela jen podle spisu, nikdo s nami nic neresi a vlastne ani nevim ktera nas ma momentalne v jednani jak se porad meni
ale vim ze otec tam vola s kazdou bouli kterou si deti udelaji takze kdovi co si o nas mysleji
@kontramatka píše:
tak v tom případě by mu měl OSPOD vysvětlit, že pokud mu tak záleží na dětech, měl by se přizpůsobit a žít v jejich blízkosti. Nikoliv se je pokoušet vyrvat z jejich domova. Kretén.
ospody jsou většinou jednak bezbranné a navíc neschopní. Ustupují tomu, kdo víc řve.
@Lama Lama mi to spis prijde ze koukli, zjistili ze se nic dramatickeho nedeje a tim, ze bude znalecky posudek tak to nechavaji na znalci. Je pravda ze v techto pripadech asi moc moznosti nemaji
@Lama Lama @petulka23 já to chápu. Mám kamarádku, která pracovala na OSPOD a musela skončit, ačkoliv práci měla ráda. Denně výhrůžné dopisy, hovory s advokáty agresivních rodičů, zastrašování vlivných tatínků nebo maminek…nemohla vůbec dělat svoji práci.
@kontramatka píše:
@Lama Lama @petulka23 já to chápu. Mám kamarádku, která pracovala na OSPOD a musela skončit, ačkoliv práci měla ráda. Denně výhrůžné dopisy, hovory s advokáty agresivních rodičů, zastrašování vlivných tatínků nebo maminek…nemohla vůbec dělat svoji práci.
hele, na jednu stranu chápu, já bych to nedělala, ale na stranu druhou- než to dělat rezignovaná, tak at jde radši sázet stromky do lesa, jestli jí to přijde smysluplnější. ![]()
Si nedovedu představit, že na svou práci rezignuji, řeknu si, že polovina pacientů si stejnak svého zdraví neváží, nedodržuje léčbu, režim, tak to stejnak nemá smysl a pujdu si to tam jen rezignovaná odsedět. Věřím, žee se do toho stádia dá dospět velmi rychle, ale pak je jediným správným řešením odejít.
Holky, desite me. Pristi patek mam stani u soudu a pujde mi hlavne o to, abych se zbavila zavazku (podle rozsudku soudu) vozit deti tatinkovi pres pul republiky. Zije na druhem konci CR a ja mu je mam vozit a vyzvedavat ja v puli cesty. Kazdy druhy patek travime cele odpoledne na cestach a v nedei to same. Cely vikend v haji. Deti to zatim celkem davaji, ja uz ne.
Ze soudu mam hruzu, tedy spis z toho, co bude pak. Jak se mi zase byvaly bude mstit na detech a jak z toho budeme nestastni.
@Renoir píše:
Holky, desite me. Pristi patek mam stani u soudu a pujde mi hlavne o to, abych se zbavila zavazku (podle rozsudku soudu) vozit deti tatinkovi pres pul republiky. Zije na druhem konci CR a ja mu je mam vozit a vyzvedavat ja v puli cesty. Kazdy druhy patek travime cele odpoledne na cestach a v nedei to same. Cely vikend v haji. Deti to zatim celkem davaji, ja uz ne.
Ze soudu mam hruzu, tedy spis z toho, co bude pak. Jak se mi zase byvaly bude mstit na detech a jak z toho budeme nestastni.
a kdo se odstěhoval?
@Lama Lama píše:
a kdo se odstěhoval?
On s nami nikdy vlastne nebyl. Od zacatku, kdy jsme se domluvili, kde budem bydlet, se vlastne s nami neprestehoval, zustal v miste stareho bydliste a jezdil nas navstevovat. Cca 1× za 14 dni, nekdy treba jen par dni v mesici. Rikala jsem mu, ze se rozejdem, protoze tohle stejne neni vztah ani rodinny zivot. Odmital a sliboval, zeuz se k nam presune. Pak jsem zjistila, ze ma ve starrm bydlisti milenky… a samozrejme svobodu bez rodinnych zavazku…
Dobrý den Milé dámy moc by mě zajímal váš názor či i rada.
Mám 7 letého syna s člověkem který pije užívá marihuanu a je agresívní, po čas našeho vztahu sem zažila psychické i fyzické týrání..odešla sem
Expritel o syna zájem příliš neprojevil naopak na něj hledal chyby aby mi ublížil jako matce, syna mám v péči ale pokouším se vyjít mu vstříc když je všechno v "pořádku ".Ale bývalí využívá že syn je už větší hrozně si ho omotal kolem prstu, říká mu o mě lži, všechno hází na mě, píše mu že až bude větší společně se mi pomstí, také mu poslal zprávu kde použil velmi vulgární výrazy..zakázala sem mu styk neboť ho nemám ani daný soudem, on mu zase psal že budu pikat že mě dá k soudu a násilí ho odeberu..pak mu ale hned psal jak mu chybí že za všechno můžu já atd..nevím jak dál bojím se o zdraví rozum mého syna jeho otec podle mého není zdraví na hlavu mě neustále posílá výhrůžky např. že mě zavře do kufru auta a odveze a že se těší až ho budu prosit aby přestal až mě bude bít..
Dobrý den, mám opět problém s otcem syna. Pro syna přijel dnes v sobotu 16.4. v 15:14. Ještě se dostal před byt, já jsem ho do domu nepustila, ale on tvrdil opak mi do očí že jsem ho do domu pustila. Pak mi syna nepřivedl ani domu, volala jsem mu, nezvedal to, pak mi to zavěsil a ještě vypl mobil, musela jsem na policii pro syna, byl nás tam opět pomlouvat, že údajně tu můj partner nadával. Přitom to vůbec není pravda. Teď jsem se synem dorazila domů. Víte je to nepříjemné že já mu ho musím svěřit, ale on mi dělá za to problémy. Tři týdny se neozve, výživné mi dluží za březen, měl mi dát i za duben včera. Nedal mi nic. Jen Vás informuji kdyby si chtěl opět stěžovat. Ještě se syn cestou domů vztekal, jelikož nebyl vůbec na hřišti. Můžete mi poradit jak se proti tomu bránit. Styk má určený soudně. OSPOD mi nepomohl, jelikož s otcem jsou furt problémy. A jim je to jedno mi připadá.
Promin, jsem asi blba… ale kde jsou ty naschvaly od otce? Nebo co ti vadi?
**** @VitaminC
„Dobrý den, mám opět problém s otcem syna. Pro syna přijel dnes v sobotu 16.4. v 15:14. Ještě se dostal před byt, já jsem ho do domu nepustila, ale on tvrdil opak mi do očí že jsem ho do domu pustila. Pak mi syna nepřivedl ani domu, volala jsem mu, nezvedal to, pak mi to zavěsil a ještě vypl mobil, musela jsem na policii pro syna, byl nás tam opět pomlouvat, že údajně tu můj partner nadával. Přitom to vůbec není pravda.Teď jsem se synem dorazila domů. Víte je to nepříjemné že já mu ho musím svěřit, ale on mi dělá za to problémy. Tři týdny se neozve, výživné mi dluží za březen, měl mi dát i za duben včera. Nedal mi nic. Jen Vás informuji kdyby si chtěl opět stěžovat. Ještě se syn cestou domů vztekal, jelikož nebyl vůbec na hřišti. Můžete mi poradit jak se proti tomu bránit. Styk má určený soudně. OSPOD mi nepomohl, jelikož s otcem jsou furt problémy. A jim je to jedno mi připadá.“
@VitaminC píše:
Promin, jsem asi blba… ale kde jsou ty naschvaly od otce? Nebo co ti vadi?
Nepřivedl syna včas domu, dělal na něj psychický nátlak před měsícem. Ještě tvrdí o mě a mém partnerovi lži, syna nebere na hřiště, raději ho tahá do hospody nebo vymyšlí lži na policii. Několikrát nás urazil přes Messenger. Přestupková komise, na kterou se nedostavil mu udělila pokutu, kterou nezaplatil. Výživné mi dluží za dva měsíce a vadí mi že se syn s ním musí vídat, jelikož z něj má trauma ale OSPODu je to jedno.
Mám otázku, když ex se tři týdny neozve a ani nepřijede, ale pak najednou se objeví v den i čas daný rozsudkem a já zrovna nebudu doma, jelikož jsem mu psala den předem ale on neodepsal na Messengeru i když na facebookový profil dává furt příspěvky co se bude dít, výživné neplatí. A když si občas vezme syna tam to skončí naschválem z jeho strany a ani není schopen mi ho předat včas, dokonce si pro něj musím jít. Prostě nedodržuje místo předání v rozsudku. Prostě si dělá co chce, posledně se mi objevil před bytem i když má čekat před domem a ještě si dovolil tvrdit že jsem ho do domu pustila.