Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Otec ditete nezadouci
Potrebovala bych poradit.. rok a pul jsem chodila s klukem, dlouhou dobu me psychicky vydiral a nejednou mi padla i facka, nikdy jsem ale na nej nepodala oznameni nebo tak.. po rozchodu jsem zjistila ze jsem tehotna, dnes ma maly uz 3 mesice..otce nema v rl zapsaneho. bojim se toho ze by malemu neco udelal, kdyby se s nim vidal.. kdyz se napije je strasne agresivni a je mu jedno koho mlati, uz mel nekolikrat kvuli tomu problemy s policajty..chci tohoto maleho usetrit. nikdy jsem mu nepriznala ze je jeho otec, ale on si je tim jisty a neda mi pokoj..prosim muze si vyzadat testy otcovstvi? a poradte prosim co mam delat.. nechci aby jednoho dne maly skoncil v nemocnici jen proto ze jeho otec je grazl ![]()
Ideální bude, když mezi tebou a ním bude víc jak 50 kilomtrů a on nebude znát tvoji adresu. Co víc poradit…
Může, ale taky si je zaplatí, stojej 10-15tisíc, to ho rychle přejde
tak jedině ho nahlásit na policii, ať si drží odstup..
Podle mně bez soudu a soudního zákazu má normálně práva otce. T. j. pokud si nechá udělat test. A počítám, protože byste se nedomluvili, tak by to asi stejně řešil soud.
Tak dekuji.. snad nesezene penize na testy, na policii se ho bojim nahlasit aby se pak nejak nemstil ![]()
@Anonymní píše:
Může, ale taky si je zaplatí, stojej 10-15tisíc, to ho rychle přejdetak jedině ho nahlásit na policii, ať si drží odstup..
Muž platí testy v případě, když žalobu podá žena a on otcovství popírá, tak se musí udělat testy. Ale když si podá návrh sám, tak si nejsem jistá, jestli to nezaplatí ta žena.
A jak si může dělat testy, když se k tomu dítěti nedostane pro genetický materiál? Podle mě si prostě nemůže dělat testy jen tak na dítě, které si zamane. To by se podle mě opravdu musel soudit, že je dítě jeho.
A to se soudit právě může. Když se ukáže že jeho je, podle mně to platí ta žena. Ona by jedině musela poukazovat na to, proč ho nechce v RL (problémy se zákonem), ale když na něj předtím nepodala udání, těžké.
@angienka Nemusí se nechat dělat testy DNA. Prostě podá žalobu na určení otcovství a počká, co bude chtít soud. Pokud by byl biologický otec a matka to popírala, pak by to klidně mohlo dopadnout tak, že DNA testy zaplatí matka ![]()
@kotyk píše:
@angienka Nemusí se nechat dělat testy DNA. Prostě podá žalobu na určení otcovství a počká, co bude chtít soud. Pokud by byl biologický otec a matka to popírala, pak by to klidně mohlo dopadnout tak, že DNA testy zaplatí matka
Taky si myslím. je to stejnej případ, jako když to popírá otec.Kdo prohraje, platí…