Otec po rozchodu

1482
24.3.15 14:53

Otec po rozchodu

Ahoj holky, tak mě potkalo něco, co jsem si myslela, že se mi nemůže nikdy stát. Jak typické, že. Jsme s tříměsíčním lachtánkem sami. Nebudu rozpitvávat detaily rozchodu. S přítelem jsme se nemohli shodnout vůbec na ničem, bylo to už trápení pro nás oba. Rozchod neproběhl pěkně. Já si ho ale pořád vážím, je to čestný a hodný člověk, jen spolu nedokážeme žít. Moc bych chtěla, aby měli se synem pěkný vztah, řekla jsem mu, že budu podporovat, aby ho vídal co nejčastěji a on mi řekl, že má zájem. Prosím o Vaši zkušenost, je to reálné? Aby měl brouček opravdu tatínka, i když jeho máma s ním nežije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
24.3.15 14:56

Je to reálné. Proč by nebylo. Pokud se shodnete na spoustě věcí, je to jen dobře pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
24.3.15 14:58

@Ostružka A proč by nemohl? ;) Lepší mít oba rodiče v klidu, ale od sebe, než aby dítě muselo doma poslouchat každý den hádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33042
24.3.15 15:02

Určitě ano. Já to taky podporuju. Jako partneři jsme spolu opravdu dál fungovat nemohli, ale jako rodiče ano, je to jiná forma vztahu a komunikace.
Máte ideální možnosti abyste to zvládli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
24.3.15 15:26

Ano, je to reálné. Klobouk dolů před všemi ženami, které přemýšlí jako Ty! :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
24.3.15 15:50

Taky se mi tvůj názor, zakladatelko, moc líbí. A taky nevidím důvod, proč by jste nemohli být fajn rodiče, když jste nemohli být partneři. U nás máme střídavou péči, je to teda velké „dítě“ ale funguje to fajn. A přitom přítel s ex moc „partnerské“ vztahy taky nevedou a jako rodiče jsou vážně dobří. :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.3.15 16:13

Držím palec, určitě to vyjde. U nás se to zvládlo i v rodině, a to už před nějakýma 10 lety, kdy to nebylo vůbec tak běžné.

Hlavní je chápat a nedělat si naschvály; pokud toho budete schopní oba, tak jste na nejlepší cestě.

Jinak pokud bys chtěla radu, tak se můžeš zkusit obrátit na Aperio nebo podobnou organizaci, kde se s rozcházejícími se rodiči setkávají častěji a mají zkušenost, co dobře funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna