Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj holky, je tady toho o výživném hodně, ale nikde jsme nenašla konkrétně probíraný můj problém. Soudím se s otcem o zvýšení výživného a on vědomě zatajuje své příjmy. Okresní soud mu výživné zvýšil, ale otec se odvolal, že ho to zrujnuje. Přitom všichni víme, že lže a zatajzje víve než polovinu výdělku. Nenapadá tady někoho co s tím?? ![]()
Jak zatajuje? Jako bere peníze na ruku a nepřiznává je? Nebo jak zatajuje? Pak mu vysvětlit, že pokud hodlá zatajovat, oznámíš situace s přesným postupem zatajování peněz finančnímu úřadu.
Doložil na potvrzení od zaměstnavatele kolem 10 ti tis.Ale bere mnohem více. Pracuje jako kuchař na pozici hlavního kuchaře více než 10 let u stejného zaměstnavatele. Restaurace hledá uklízečky s platem od 16 ti tisíc. Kolem 16ti tam brar ještě když jsme byli spolu. K soudu se dostavil jako chudák nemající na jídlo a nyní si vzal k odvolání advokáta a vymyýšlí si, že zvýšení výživného ho zrujnuje. Navíc ve stejné res. pracuje i jeho manželka a u té zatajil, že je na rodičovské a nepracuje. Přitom pracuje. Vůbec nevim co s tím. Mluvit se s ním nedá.
Napsala jsem do vyjáření k jeho odvolání, že nedokládá skutečné příjmy a doložila jsem jako důkaz z volně přístupného portáluna, že zamestnavatel hledá uklízečku od 16tis. Jenomže se obávat jak to celé dopadne. Soudkyni u prvního soudu také bylo jasné, že lže a dokonce přerušila jednání aby si šla ověřit kolik se dá v jeho bydlišti vydělat.
@mimisek023 píše:
Napsala jsem do vyjáření k jeho odvolání, že nedokládá skutečné příjmy a doložila jsem jako důkaz z volně přístupného portáluna, že zamestnavatel hledá uklízečku od 16tis. Jenomže se obávat jak to celé dopadne. Soudkyni u prvního soudu také bylo jasné, že lže a dokonce přerušila jednání aby si šla ověřit kolik se dá v jeho bydlišti vydělat.
a ty na advokáta nemáš? Soudci tohle dělají, že když chlap úmyslně nepřiznává a tvrdí, že dělá za desítku jako šéfkkuchař, dají mu to tabulkově. Já jsem megerea, já bych se s tím moc nemazala. Víš, kde načerno pracuje manželka? Normálně bych mu narovinu řekla, že nenechám od něj okrádat vaše vlastní dítě a pokud hodlá dělat ze sebe chudáčka, který vydělá 10.000 měsíčně a lže, jak když tiskne, pošlu na něj a jeho zaměstnavatele inspektorát práce, kde uvedu výše zmíněné, že u soudu se prokazuje jako šéfkuchař 10.000 v práci, kde pracuje 10 let, že už za manželství s tebou tam bral 2× tolik, že i uklízečvě nabízejí 2× toli oficiáoně, ať to prověří. Zese… se z toho jak on tak zaměstnavatel. A také bych mu oznámila, že na ten samý inspektorát oznámíš načerno práci jeho manželky. Že buď bude fér k vašemu dítěti, pak ať si dělá co chce, nebo nehodlá být fér k dítěti, pak použiješ všechny prostředky k tomu, abys zákonný díl jeho skutečného výdělku zajistila pro vaše dítě. A taky bych to udělala.
@JayLee píše:
pokud nemas dukaz, ze bere peníze bokem, tak nezmuzes nic protože to bude slovo proti slovuznama to mela podobne jako ty a taky nic nezmohla proste zamestnavatel potvrdil nejake prijmy který mu oficialne dava a tim to haslo pac od toho se soud odpíchnul ze jo no a to ze ma něco bokem, tak to nikdo nikomu nedokaze a vůbec nikdo neresil jake jsou v te restauraci platy to ani nejde pac zamestnavatel rekne, ze mu tam pracuje za tolik kc
takze se tam pak můžete odvolávat dokola ale nic to dle me nevyresi jen se to ještě vic potahne a v tomhle si mylsim, ze ma on navíc
náš inspektorát práce na poslední kontorole řešil výši platů, normálně to řešili, jestli je nebo není to adekvátní, nikoliv k profesi kuchaře, ale k platům jednotlivých zaměstnanců ve firmě. Takže pokud má uklízečka 16000 a šéfkuchař 10.000 jasně to smrdí okrádáním státu. Tohle velmi rychle řeší inspektorát práce, ze kterého si sedne na zadel zejména takový zaměstnavatel.
Pokud neco vis o jeho zivote, tak muzes pripadne vytahnout, ze utraci vic nez oficialne vydela (auto, dovolena, bydleni atd.). hodne asi zalezi na soudci, slysela jsem dost ruznorode zkusenosti, nekde posuzuje i takzvanou zivotni uroven, nekde to hodi tabulkove, nekde se proste drzi oficialniho dolozeneho prijmu.
Důkaz o tom, že bere peníze bokem samozřejmě nemám, ale mám ten důkaz o platu pomocných pracovníků a z toho je logické, že kuchař na hlavní pozici s působností více než 10 let nemůže brát 10 tis. Navíc soudkyně zjistila z regionálního průzkumu, že platy v této pozici u dané pozice se pohybují nad 20 tis. A na tomto rozhodla, že je schopen si vydělat víc
@mimisek023 píše:
Důkaz o tom, že bere peníze bokem samozřejmě nemám, ale mám ten důkaz o platu pomocných pracovníků a z toho je logické, že kuchař na hlavní pozici s působností více než 10 let nemůže brát 10 tis. Navíc soudkyně zjistila z regionálního průzkumu, že platy v této pozici u dané pozice se pohybují nad 20 tis. A na tomto rozhodla, že je schopen si vydělat víc
ano, to dělají soudci, když je evidentní, že dotyčný lže.
@mimisek023 Nepročítala jsem celou diskuzi, takže pokud ti už toto někdo poradil, tak se omlouvám.
Můj otec toto zkoušel u soudu taky. Moje matka tehdy udělala to, že soudu poskytla jména bank, ve kterých může mít otec uložené peníze (to tak nějak tušila) a požádala soud o prověření, jestli tam má založené účty a jaké jsou na nich stavy. Nevím, jestli je vyloženě povinnost soudu to prověřit, ale určitě je k tomu oprávněný a matce vyhověl, takže byly zjištěny další otcovy „ulité“ finance.
Ohledně toho, že partnerka tvého manžela je zaměstnána při RD, tak soudu opět tuto skutečnost oznam včetně jména zaměstnavatele a požádej o prověření, to by soud opět měl být schopný udělat. A pokud tušíš, nebo víš, že si manžel koupil třeba auto, byt, chatu atd. tak to taky soudu oznam.
Vim toho poměrně dost, v podstatě žije pořád stejně. Od dětí vim, že má doma drahý vybavení, značkové oblečení apod. Jenomže to mohu potvrdit jen a děti. Soudkyně rozhodovala dost na něj naštvaně, bylo jí jasné že lže a napálila mu i výživné zpětně za 3 roky což činí 40 tis, které má splácet. A proti tomu se odvolává, navíc navrhuje že po 10 letech stačí výživné zvednou o 1 tis pro obě děti.
No on žije u rodičů, žije ta 10 let a nikdy neudělal nic aby to změnil, prostě mu to vyhovuje a navíc babička hlídá jejich prcka a oni oba pracují. Nyní se mu bydlení u maminky hodí a odvolává se na to, že je nucen žít v provozorních podmínkách. Auto koupil před cca 5 lety nové, ale to soud ví a přiklání se tak, že v té době pracovala i jeho manželka. Na dovolený nejezdí protože je to gaučák a závislám na PC kde gembleří.
@terinka4444 píše:
a ty na advokáta nemáš? Soudci tohle dělají, že když chlap úmyslně nepřiznává a tvrdí, že dělá za desítku jako šéfkkuchař, dají mu to tabulkově. Já jsem megerea, já bych se s tím moc nemazala. Víš, kde načerno pracuje manželka? Normálně bych mu narovinu řekla, že nenechám od něj okrádat vaše vlastní dítě a pokud hodlá dělat ze sebe chudáčka, který vydělá 10.000 měsíčně a lže, jak když tiskne, pošlu na něj a jeho zaměstnavatele inspektorát práce, kde uvedu výše zmíněné, že u soudu se prokazuje jako šéfkuchař 10.000 v práci, kde pracuje 10 let, že už za manželství s tebou tam bral 2× tolik, že i uklízečvě nabízejí 2× toli oficiáoně, ať to prověří. Zese… se z toho jak on tak zaměstnavatel. A také bych mu oznámila, že na ten samý inspektorát oznámíš načerno práci jeho manželky. Že buď bude fér k vašemu dítěti, pak ať si dělá co chce, nebo nehodlá být fér k dítěti, pak použiješ všechny prostředky k tomu, abys zákonný díl jeho skutečného výdělku zajistila pro vaše dítě. A taky bych to udělala.
Tak to je napsaný moc pěkně ![]()
Já jsem odhodlaná udělat všechno, nenecham se aby se mi vysmíval a okrádal nás.
Manželka pracuje s ním ve stejné restauraci.
Advokáta nemám, nevěděla jem, že ten idi… si ho na mě vezme a doufala jsem, že to tak nějak dopadne dobře. Ono přece už to, že nemá na jídlo a pak si zaplatí advokáta je důkaz že na něj má. Ještě aby to tak viděli ostatní.
Napadlo mě zajet tam a prostě jeho manželku v práci vyfotit.Pak nevím jestli soudu navrhnout aby prověřil jeho účty.