Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebovala bys od otce syna pořádně vy… aby se ti srovnaly hormony.
edit adminem - tohle slovo to mít nemusíme ![]()
No my už máme druhý a u obou mám zkušenost, že kdyz začnou řvát tak takto maly miminko neuklidni nikdo jiný jak máma ať je dam komukoliv. Až bude trochu větší tak si manžel určitě poradí, teď je miminko prostě závislý na tobě. S uspavanim v noci sme to tak mělo snad do roka, jen máma jinak hysterak.
Neutíká takhle i od problémů? Jinak zkus mu přímo ukázat a poradit co a jak, dudlík, pochovat nebo cokoliv. Když bude brečet zkus to sním, když se povede pochval. Ono jak bude starší půjde to lip.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jste to tak nějaká také měla popřípadě jak jste to vyřešili?S manželem máme první dítě - syna.
Když jsme se vrátili z porodnice manžel byl nadšený, ale moc syna nechtěl. Nevěděl, jak s ním zacházet. A tak radši žehlil a pral atd., aby nemusel hlídat sám. Po pár týdnech si ho začal rád brát, ale jen když jsem u toho já.Jenže když je s ním sám neumí si poradit, když syn začne plakat (bolí bříško nebo něco) a radši ho položí do postýlky a jde od něj pryč. Stalo se to již 2×. Manžel řekne, že zkoušel ledasco a on pořád brečí, ale já vím, že manžel nemá výdrž. Protože jsem pryč třeba jen 5minut
Vůbec nevím co si počít, manžel je nešťastný, že to s ním neumí a že jsem na něj zlá když ho odloží.
Což mě vyloženě vytáčí, syn má 2měsíce a nedělá nic naschvál, brečí protože ho něco trápí a rozhodně nechci, aby plakal v postýlce sám.
A to když mi ho manžel mohl donést, veselá jsem jen prádlo.
Ale já jsem opravdu vystresovaná, protože mě to nutí být se synem 24h denně, aby bylo vše v pořádkuTakže wc, sprcha nebo jen věšení prádla je pro mě zlo, radši ho dám mojim rodičům u kterých vím, že ho plakat nenechají.
Ale nejsem s tím vůbec spokojená, navíc to již brzy nepůjde.
Děkuji kdo dočetl
Trochu brzdí. Jsou to normální reakce chlapa. Jen málokterý je v tomhle věku dítěte s ním vydrží, protože dětský pláč na ně působí jinak než na ženu. Něco si o tom přečti. Jestli jsi nepochopila, že v tomhle období má matka být s dítětem 24 hodin denně, tak jsi ho měla rovnou dát do babyboxu. Až bude dítě větší, určitě to bude jinak.
Jak je mimčo staré?
On ten dětský pláč je pro muže mnohem víc stresující než pro ženy. My máme doma děti tři a u nejmladšího, když spustí, manžel taky volí únikové řešení a radši ho strčí do postýlky. Předtím si ověří, jestli jedl, je přebalený, a když vyhodnotí, že mu nic nechybí, místo mazlení ho radši odloží… Ale přitom u starších dětí, u kterých už umí líp vyhodnotit, co jim chybí, nebo si samy řeknou, je naprosto bombový a stará se vzorně. Ale oba jsme se to museli naučit, co nám dítko dává pláčem najevo, nějakou dobu to trvalo.
Asi bych na partnera nebyla a priori zlá a nevyčítala mu to. Pokud máte malé miminko, tak si s ním fakt neví rady. Ale jak bude starší a nebude se ho třeba tolik „bát“, tak věřím, že si najde cestu i takovým těm mazlícím a péčovým věcem, k teré od začátku leží hlavně na mamince. Já taky zprvu dělala komplet servis kolem dítěte, i když s ním někdo šel na procházku, tak jsem balila tašku, oblékala dítě, chystala první poslední, a to samé po příchodu domů, takže to pro mne zas taková úleva, že si ho někdo bere ven, nebyla. Ale už se to okolí naučilo, ví, kde co máme, kde jsou pleny, co vzít ven… a to samé platí i doma (kde má dítě rezervní oblečení, věci na koupání,…). Já bych to tolik nehrotila a dala tomu ještě čas, obzvlášť jestli máš možnost dát hlídat někomu dalšímu
.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jste to tak nějaká také měla popřípadě jak jste to vyřešili?S manželem máme první dítě - syna.
Když jsme se vrátili z porodnice manžel byl nadšený, ale moc syna nechtěl. Nevěděl, jak s ním zacházet. A tak radši žehlil a pral atd., aby nemusel hlídat sám. Po pár týdnech si ho začal rád brát, ale jen když jsem u toho já.Jenže když je s ním sám neumí si poradit, když syn začne plakat (bolí bříško nebo něco) a radši ho položí do postýlky a jde od něj pryč. Stalo se to již 2×. Manžel řekne, že zkoušel ledasco a on pořád brečí, ale já vím, že manžel nemá výdrž. Protože jsem pryč třeba jen 5minut
Vůbec nevím co si počít, manžel je nešťastný, že to s ním neumí a že jsem na něj zlá když ho odloží.
Což mě vyloženě vytáčí, syn má 2měsíce a nedělá nic naschvál, brečí protože ho něco trápí a rozhodně nechci, aby plakal v postýlce sám.
Ale já jsem opravdu vystresovaná, protože mě to nutí být se synem 24h denně, aby bylo vše v pořádkuTakže wc, sprcha nebo jen věšení prádla je pro mě zlo, radši ho dám mojim rodičům u kterých vím, že ho plakat nenechají.
Děkuji kdo dočetl
@JancaS84 v noci problém nemám, spím se synem v jiné místnosti, aby se manžel vyspal.
Jelikož syn v noci moc nespí.
Když ho mají moji rodiče, tak vydrží bez problémů i ty 2h mezi kojením ![]()
Jenže potřebuji pomoct přes den, malý musí být venku na sluníčku, takže když spí nic nestihnu, protože jsem s ním venku.
A potřebuji umýt nádobí, vykoupat se, vyprat, vysát atd. a manžel je semnou doma celý den.
Nějaké práce udělá, ale zdaleka ne vše, většina je na mě. A když ho žádám o víc, moc se netváří.
Něco stihnu když si syn hraje chvíli v postýlce, ale jelikož musí být venku, tak moc často to není, jinak to opravdu nezvládám a nemůžeme žít ve špíně…
Až bude větší dám si syna do manducy a udělám práce s ním ![]()
Ale chlapi na to prostě nejsou stavění, malé nemluvně, které řve, znervóznilo už i ty nejlepší otce. Tvé požadavky jsou nereálné, muž si neumí poradit s křičícím miminkem. Dej mu jinou práci a nezapomeň ho chválit, jak je pro rodinu jeho pomoc důležitá. Můj muž nakupoval, házel prádlo do pračky, naučil se ho věšet, obstarával myčku, vytiral podlahy. Mimino jsem mu foukla do náruče vždy, když spalo a šla jsem se osprchovat, uvařit…A není to napořád, počkej, jací budou parťáci za nějaký čas.
@Anonymní píše:
@JancaS84 v noci problém nemám, spím se synem v jiné místnosti, aby se manžel vyspal.
Když ho mají moji rodiče, tak vydrží bez problémů i ty 2h mezi kojenímJenže potřebuji pomoct přes den, malý musí být venku na sluníčku, takže když spí nic nestihnu, protože jsem s ním venku.
A potřebuji umýt nádobí, vykoupat se, vyprat, vysát atd. a manžel je semnou doma celý den.
Nějaké práce udělá, ale zdaleka ne vše, většina je na mě. A když ho žádám o víc, moc se netváří.
Něco stihnu když si syn hraje chvíli v postýlce, ale jelikož musí být venku, tak moc často to není, jinak to opravdu nezvládám a nemůžeme žít ve špíně…
Až bude větší dám si syna do manducy a udělám práce s ním
Normálně to prostě vydrž do cca 3-4 let dítěte. Pokud se do ty doby nerozvedeš, tak pak určitě bude manžel ze dne na den dokonalý otec. Pokud ne, tak některý chlapi to prostě s dětma neumí, tak počkej do patnácti let věku dítěte, to už bude moct s tátou hrát fotbal a chodit na pivo, tak to už se chlap snad chytne. Hlavně nezapomen, že hlavní chudák je tu ten chlap, že to má hrozně těžký a není to pro měl všechno tak jednoduchý jako pro tebe. Navíc ber v úvahu, že on chodí do práce a ty se jen válíš doma.
Příspěvek upraven 16.05.20 v 11:35
@PenelopaW děkuji, nejde mi o to se syna zbavit.
Ale musí mít co na sebe, je dost blinkací. Navíc ho mám v látkových plenách. Když si ho manžel vezme a já tam sem nemáme problém, práci položím a syna si vezmu.
Jenže brzy nebude mít kdo jiný pohlídat. Nepotřebuji volno na dlouhý čas, prostě jen chvíli na potřebné věci. Vím, že manžel si se staršími dětmi umí hrát. Ale je to šílený rapl a s malým to nedává. Vím, radši ať ho položí, než aby mu něco udělal, za to si ho vážím. Ale může za mnou zaběhnout a já prádlo nechám a vezmu si ho.
To on ví…
A pak mi třeba řekne, když syn spí, jdi si do sprchy a já mám strach co bude. Nechci mu říct, ne já tě s ním nenechám. No moc nevím co dělat ![]()
Já tě úplně chápu. Odložit dítě po 5 minutách uklidňování a pak na něj celou dobu kašlat je čuňárna.
Trochu v tom vidím manipulaci, protože on ví, že ty to nevydržíš a půjdeš to udělat za něj a tudíž on se povinnosti postarat o syna zbaví.
Zkusila bych znova, bez výčitek, normálně mu to ukázat, ať se to naučí. Musí trénovat.
A pokud by i to nezabralo, tak bych fakt asi udělala scénu. Já s bývalým pořád ve všem ustupovala a bylo to špatně. Někdy je potřeba trochu bouchnout, aby to tomu druhému došlo a taky aby viděl, že má doma ženu, která se sebou nenechá orat. Bude si tě víc vážit.
@Anonymní píše: . Ale je to šílený rapl a s malým to nedává. Vím, radši ať ho položí, než aby mu něco udělal,
Tak tohle ale docela mění situaci. Jako že je cholerik, co nejde pro ránu daleko…?
@Anonymní píše:
Když ho mají moji rodiče, tak vydrží bez problémů i ty 2h mezi kojenímJenže potřebuji pomoct přes den, malý musí být venku na sluníčku, takže když spí nic nestihnu, protože jsem s ním venku.
Až bude větší dám si syna do manducy a udělám práce s ním
A máš byt nebo domeček? Kamarádka dávala malou na zahradu v kocarku (dala síťku proti hmyzu) a připevnila chuvicku.. Úplně v pohodě si doma dělala věci co potřebovala
můžeš dát kočár na balkón, pokud nemáš ani ten, tak je to na prd
Já tedy děti nemám ale hlídala jsem kamarádce a fakt mi přijde na hlavu to, že nemůžeš jít na WC, umýt nádobí, nebo tak.. Však na to miminko nemusíte koukat 24/7 ![]()
@Betty MacDonald
Vyžehlí mi synovo oblečení i pleny, naprosto bez řečí.
ale to je tak vše z domácnosti.
Jinak nakrmí psi i kydá po 3 koních. Spolu je pouštíme a zavíráme.
Je šikovný vše se chtěl sám naučit již před narozením syna, umí vyprat, ale nevypere… Prostě sám od sebe neudělá vůbec nic. A je mu nepříjemné, že přijdu a žádám ho, aby něco udělal. Za vše ho samozřejmě chválím.
Byl zvyklí, že vše jsme dělali spolu, to ho donutilo a pak byl i za odvedenou práci rád.
Chápu, že mu to nejde i já se s tím musela sžít.
Mrzí mě to, že ho do 5min odloží, přitom to já nestihnu ani změnit možnosti co s ním ![]()
Byla bych radši kdyby mi ho v tom případě donesl než ho nechal samotného plakat, navíc syn dost ublinkavá až zvrací a dusí se. Proto bych ráda, aby na něj alespoň viděl. Manžel to ví, ale neudělá to. Řekla bych, že se sám stydí, že ostatní to zvládnou a on ne. Ale mě to nevadí, že to neumí, jen že ho nechá samotného.
Bohužel, já nezvládám být venku se synem a zároveň pracovat doma. Teď si ho vezmou naši na 2h a já zatím udělám co jsem za celý den nestihla.
Bohužel to je jen nyní, protože je mamka doma s mladším bratrem a mezi učením si ho vezme ona nebo taťka, který momentálně pracuje u sousedů.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jste to tak nějaká také měla popřípadě jak jste to vyřešili?
S manželem máme první dítě - syna.
Když jsme se vrátili z porodnice manžel byl nadšený, ale moc syna nechtěl. Nevěděl, jak s ním zacházet. A tak radši žehlil a pral atd., aby nemusel hlídat sám. Po pár týdnech si ho začal rád brát, ale jen když jsem u toho já.
Jenže když je s ním sám neumí si poradit, když syn začne plakat (bolí bříško nebo něco) a radši ho položí do postýlky a jde od něj pryč. Stalo se to již 2×. Manžel řekne, že zkoušel ledasco a on pořád brečí, ale já vím, že manžel nemá výdrž. Protože jsem pryč třeba jen 5minut
Takže wc, sprcha nebo jen věšení prádla je pro mě zlo, radši ho dám mojim rodičům u kterých vím, že ho plakat nenechají.
Ale já jsem opravdu vystresovaná, protože mě to nutí být se synem 24h denně, aby bylo vše v pořádku
Děkuji kdo dočetl