Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata… Snažilky a maminky přicházím za vámi (asi s hloupým) dotazem..
Ale potřebovala bych poradit chtěli bychom s přítelem miminko a přiznám se že ovulaci jsem si nikdy nesledovala ani nepočítala
(Menstruační cyklus mám 23 dní)
Ovulační testy si dělám skoro každý den ale zatím nebyl ani jeden pozitivní..
Tak kdy mám tedy ovulaci? ????
Moc vám děkuju za odpovědi ????
No, pokud máš takhle krátký cyklus, tak může být těsně po MS a nebo taky nemusí být vůbec.
23 dnů je dost málo. Zkus je dělat opravdu každý den, a pokud nevysleduješ ovulaci, tak se domluv s gynekologem. Případně můžeš zkusit bylinky, Gynex a nebo třeba nějaké hormonální cvičení na úpravu cyklu.
Já si též myslím, že cyklus 23 dní je dosti krátký… Určitě bych se poradila s gynekologem, popř. bych zkusila měřit každý den bazální teplotu.
S takhle krátkým cyklem jsem ovulovala mezi 10.-12. dnem. Na druhou stranu - spěte spolu obden-obdva aspoň první půlku cyklu a pokud je ovulační, trefíte se určitě. Jinak na takhle krákém cyklu není naprosto nic špatného.
Ahoj, mám to stejně jen mám cyklus 40 dni. A ovulacni testy mi ukazuji slabou čárku celou dobu takže z toho tak nevím hlavu ani patu. Doktorka to semnou řešit nechtěla prý se máme snažit dal a budem to řešit až po roce, kdy to nepůjde. ![]()
@ugluk opravdu? Tak to jste mě teď uklidnila.. Bála jsem se že to bude velký problém ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám to stejně jen mám cyklus 40 dni. A ovulacni testy mi ukazuji slabou čárku celou dobu takže z toho tak nevím hlavu ani patu. Doktorka to semnou řešit nechtěla prý se máme snažit dal a budem to řešit až po roce, kdy to nepůjde.
A jak dlouho se snažíte o miminko jestli se můžu zeptat? ![]()
@Anonymní píše:
A jak dlouho se snažíte o miminko jestli se můžu zeptat?[/citace
Antikoncepci mám vysazenou tak rok a snažíme se tak 8 měsícůa zatím nic. Nasadila jsem teď čaje maliník a kontryhel. Mělo by to pomoct v pročistěni a nastartování všeho. Tak uvidíme
Zkusila bych vyměnit testy za měření bazální teploty. Hned od konce ms. Tak zjistíš, zda ovulujes a kdy. U takto krátkého cyklu to bude dost brzy, už kolem 10-12 DC, jak bylo psáno výše. Není to problém. Záleží i na délce druhé fáze.
@Anonymní píše:@Anonymní píše:
A jak dlouho se snažíte o miminko jestli se můžu zeptat?[/citace
Antikoncepci mám vysazenou tak rok a snažíme se tak 8 měsícůa zatím nic. Nasadila jsem teď čaje maliník a kontryhel. Mělo by to pomoct v pročistěni a nastartování všeho. Tak uvidíme
Ach tak
Já jsem Antikoncepci brala 4 roky ale už ji dva roky neberu.. A snažíme se teprve 4 měsíce 😔
Ahoj, no ja se spolehala na ovu testy a asi uplne zbytecne. Jako sexujeme stejne porad, o to nejde, spis jsem si naivne myslela, ze skutecne ovuluju, kdyz byli pozitivni. No ale vcera dle UTZ folik 10 mm, sliznice 8 mm a ja 11 DC. Jenze odpoledne jsem si delala ovu test a vysel pozitivni - clearblue digitalni. Nevim co si o tom mam myslet… Stalo se to nektere nekdy? Bazalku merim teprve tento cyklus
Příspěvek upraven 15.05.20 v 14:52
@Anonymní píše:
Ach tak
Já jsem Antikoncepci brala 4 roky ale už ji dva roky neberu.. A snažíme se teprve 4 měsíce 😔
Určitě se zadaří
chce to jen čas
říkám si to pořad a nijak se tím nestresuji
přeju hodně štěstí ![]()
@Megg7 píše:
Ahoj, no ja se spolehala na ovu testy a asi uplne zbytecne. Jako sexujeme stejne porad, o to nejde, spis jsem si naivne myslela, ze skutecne ovuluju, kdyz byli pozitivni. No ale vcera dle UTZ folik 10 mm, sliznice 8 mm a ja 11 DC. Jenze odpoledne jsem si delala ovu test a vysel pozitivni - clearblue digitalni. Nevim co si o tom mam myslet… Stalo se to nektere nekdy? Bazalku merim teprve tento cyklusPříspěvek upraven 15.05.20 v 14:52
Graf bys měla?
@Megg7 no podle mě k ovulaci dojde tak do dvou dnů. Teploty jsou zatím predovulacni, test pozitivní, folik ještě poporoste.. měř dál, teploty ti řeknou pak zpětně, jestli ovulace proběhla.
Ahoj děvčata… Snažilky a maminky přicházím za vámi (asi s hloupým) dotazem..

Ale potřebovala bych poradit chtěli bychom s přítelem miminko a přiznám se že ovulaci jsem si nikdy nesledovala ani nepočítala
(Menstruační cyklus mám 23 dní)
Ovulační testy si dělám skoro každý den ale zatím nebyl ani jeden pozitivní..
Tak kdy mám tedy ovulaci? ????
Moc vám děkuju za odpovědi ????