Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doktorka na 3m nic nerikala? Myho synka ted poslala na lehke srovnání zadicek, aby mel spravne stereotypy. Myslim, ze to citis spravne, ze by to melo jit jinak. Zavolej dr. a domluv se na fyziu ![]()
Nechala bych malou prohlédnout na fyzioterapii. Já jsem tam s dcerou taky chodila a krásně se srovnala ![]()
@PaníKadrnožková @Jdani My jsme kontrolu ve 3 a 4m vynechali kvůli tomu koronaviru a půjdeme až za necelý měsíc. Určitě se tam zeptám. Nebo bych to měla řešit hned?
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková @Jdani My jsme kontrolu ve 3 a 4m vynechali kvůli tomu koronaviru a půjdeme až za necelý měsíc. Určitě se tam zeptám. Nebo bych to měla řešit hned?
Na fyzioterapii se můžeš objednat i sama bez doporučení lékaře. Já bych to začala řešit hned, čím dřív tím líp. Aspoň si malá brzy srovná tělíčko. A třeba taky fyzioterapeut zhodnotí že je všechno v pořádku, ale řešila bych to hned ať to máte případně brzy za sebou ![]()
Jak mají prosím vaše 4 měsíční miminka aktivní ruce?
Dcerka je používá málo, natahuje je spíš tak mimoděk. Když jí dám nad jednu ruku hračku, tak až po několika minutách se osmělí a na hračku trochu sáhne. A to ještě ne vždy. Ale dělá to tak opatrně jako by se bála. Druhou rukou to neudělá.
A možná i kvůli té neaktivitě rukou nepase správně koníky. Neopírá se o stydkou sponu, ale o hrudníček. Ruce má před sebou skoro sepnuté. Když ji narovnám, aby se opírala o předloktí, buď se jí to nelíbí anebo v tom i vydrží, ale pořád leží spíš na hrudníčku. O ruce se moc neopírá. A dříve nebo později pak začne lokty strkat dozadu, že je pak nemá vůbec pod úrovní ramen.
Snažím se ji dávat na velký balon a často nabízet na zádech hračky. A taky ji nosit v pozici „klokánek“ (tam bývá často ochablá, ani před sebe nenatahuje ruce). Ale moc se to nelepší. Jinak na ní nic neobvyklého nepozoruji, kouká normálně, do blízka i do dálky, nejraději pozoruje poskakujícího sourozence, zkouší různé zvuky, ráda pozoruje obličej, když na ni někdo mluví nebo zpívá.
Nevíte, čím to je? A co s tím?
Děkuji za názory a sdílení zkušeností.