Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se poradit. Snažíme se o mimčo, ovulaci jsem měla 28.9. a MS měla přijít 5.10. Nepřišla, tak jsem si dělala test a ten byl „pozitivní“ až po limitu. Následně jsem to dostala o týden později, ale jen na jeden den. Od té doby mě pořád bolí podbřišek a je mi zle. Test zase se slabou čárkou po limitu. Zítra chci jít na krevní testy. Stalo se některé z vás, že jste otěhotněly krátce před MS? ![]()
@KaterinaP12 No, to co popisuješ, ale nevypadá na otěhotnění před MS, protože to bys při tom opakovaném testu už musela mít dost jasně pozitivní výsledek… to by spíše mohla být nějaká cysta.
S přítelem jsem měla pohlavní styk týden před MS, ta se dostavila v danem termínu tak jak měla… Další měsíc dva měsíce se dostavila taky…„silná“ je stejně jako vždy (MS mám hodně silnou). Je možné že bych byla těhotná? Jinak změny na sobě žádné nepozoruju. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@KaterinaP12 No, to co popisuješ, ale nevypadá na otěhotnění před MS, protože to bys při tom opakovaném testu už musela mít dost jasně pozitivní výsledek… to by spíše mohla být nějaká cysta.
Nejsem si právě jistá no. Podbřišek mě bolí dost. Kamarádka měla testy negativní i po již potvrzeném těhotenství
Tak to vypadá, že je tělo pěkně nevyzpytatelné. Uvidím zítra, co bude z těch testů. Člověk se chytá každé naděje, i když je to asi spíš na škodu ![]()
Ovulace je 12 - 16 dnů před MS, toto období se nazývá luteální fáze a je velice důležitá pro případné uhnízdění oplodněného vajíčka. Pokud je kratší, je to špatně. Sliznice příliš rychle stárne, oplodněné vajíčko se nestaší uhnízdit, nemá ty správné podmínky. K uhnízdění (nidaci) dochází 6. - 9. den po oplodnění. Už si o tom holky něco přečtěte, ať se tady ty dotazy pořád nemnoží.
@KaterinaP12 píše:
Ahoj holky,chtěla bych se poradit. Snažíme se o mimčo, ovulaci jsem měla 28.9. a MS měla přijít 5.10. Nepřišla, tak jsem si dělala test a ten byl „pozitivní“ až po limitu. Následně jsem to dostala o týden později, ale jen na jeden den. Od té doby mě pořád bolí podbřišek a je mi zle. Test zase se slabou čárkou po limitu. Zítra chci jít na krevní testy. Stalo se některé z vás, že jste otěhotněly krátce před MS?
To bys ale měla luteální fázi jen 8 dnů - to je špatně.
Já jsem otěhotněla 3 dny přes očekávanou MS, myslela jsem, že mne bolí podbřišek kvůli blížící se MS a ona to byla zřejmě ovulace, takže překvápko, protože jednu ovulku jsem dle příznaků v polovině cyklu už měla… MS pak nepřišla, test negativní, dr.na utz nic neviděla, píchla mi vyvolávačku, MS jsem stále nedostala, po 14dnech kontrola u dr. a ejhle, byla jsem těhotná…
@TinaAn Ano, to je správný termín „očekávaná MS“. Ona by ta MS ve skutečnosti dorazila o 2 týdny později, než byla očekávána. Delší cyklus, nic mimořádného, děje se to čas od času i té, která má cyklus jak hodinky. Test ani nemohl být pozitivní a na UTZ už vůbec nemohlo být nic vidět ![]()
@bartsch píše:
Ovulace je 12 - 16 dnů před MS, toto období se nazývá luteální fáze a je velice důležitá pro případné uhnízdění oplodněného vajíčka. Pokud je kratší, je to špatně. Sliznice příliš rychle stárne, oplodněné vajíčko se nestaší uhnízdit, nemá ty správné podmínky. K uhnízdění (nidaci) dochází 6. - 9. den po oplodnění. Už si o tom holky něco přečtěte, ať se tady ty dotazy pořád nemnoží.
Pro představu je to dobrý, ale držer se podle toho opravdu nebudu. Ovulaci jsem měla už kolikrát jen pár dní před MS. Potvrzeno i od doktora.
@KaterinaP12 píše:
Pro představu je to dobrý, ale držer se podle toho opravdu nebudu. Ovulaci jsem měla už kolikrát jen pár dní před MS. Potvrzeno i od doktora.
Tak to není dobré. Pokud tvůj lékař neřeší krátkou luteální fázi, změň lékaře. A klidně se toho nedrž, ale přece jen si něco o menstruačním cyklu přečti ![]()
@bartsch
Já měla cyklus několik let pravidelný, tohle byl trošku error
jasný, že test nemohl být pozitivní, byla jsem těhotná asi 4dny, kdy jsem si ho dělala, s tím utz to samý.
Jen se mi pak lišil TP dle MS a dle UTZ skoro o 3týdny ![]()
@TinaAn píše:
@bartsch
Já měla cyklus několik let pravidelný, tohle byl trošku errorjasný, že test nemohl být pozitivní, byla jsem těhotná asi 4dny, kdy jsem si ho dělala, s tím utz to samý.
Jen se mi pak lišil TP dle MS a dle UTZ skoro o 3týdny
To je jasné
Mladší těhotenství a jsi úspěšná plodnice, která měla 2 ovulace. Není to rozhodně běžné, ale ne nemožné
Jednoduše si tenkrát tvé tělo řeklo, že tomu dá ještě další šanci
![]()
@bartsch píše:
Tak to není dobré. Pokud tvůj lékař neřeší krátkou luteální fázi, změň lékaře. A klidně se toho nedrž, ale přece jen si něco o menstruačním cyklu přečti
Já ten svůj sleduji dlouho, vždy ovulaci poznám podle bolestí, hlenu i testů. Párkrát se mi stalo, že jsem měla OVU krátce před MS (vždy 28 denní cyklus), jen teď to bylo jiné v tom, že jsem MS v termínu nedostala, jen jsem špinila a nakonec jsem dostala jednodenní MS o týden později, ale bolesti přetrvávají. Tak si říkám, co mi tím chce tělo naznačit ☺ Spíš mě zajímalo, jestli to měla některá také tak..
Ale krátká luteální fáze je špatně, problém je hormonální.
http://merenibt.xf.cz/mscyklus.html
https://cs.wikipedia.org/…C3%AD_cyklus
@bartsch píše:
Ale krátká luteální fáze je špatně, problém je hormonální.
http://merenibt.xf.cz/mscyklus.html
https://cs.wikipedia.org/…C3%AD_cyklus
Tak v tom případě nechápu, proč už mi to doktorka neřekla
mohla jsem prpti tomu už něco udělat, aspoň pít kontryhel nebo tak. Asi mi nezbyde nic jiného, než tam zase nakráčet ![]()