Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Otehotnela jste nektera brzy po cisari? Zajimalo by me, jak se na to tvari doktori, mate zkusenosti?
Ahoj,
bylo mi doporučeno počkat s otěhotněním po císaři asi 2 roky. Což jsem dodržela, dřív jsem se na další dítě fakt necítila ![]()
Ale když se zadaří dřív, doktoři tě na přerušení určitě nepoženou, nadšení asi nebudou, přece jen je to riziko kvůli jizvě, která má málo času na pořádné zahojení. V tom případě by byl asi porod na 100% opět císařem. Když je mezi těhotenstvími delší doba, může další porod proběhnout přirozeně. Mě se teda ani na podruhé nepodařilo, ale kamarádce ano a jak si ten přirozený porod pochvalovala, hlavně, že byla hned po porodu fit
A otěhotněla vlastně když prvnímu klukovi bylo rok a 1/4 a holčička měla přes 4 kg!
Katka
nazdarek!
mi byo doporuceno pockat minimalne rok .. coz planujeme do drzet a v dubnu se zacnem zase snazit, ale kamaradka otehotnela moc brzy (nejak kdyz bylo male asi 4 mesice) a vyrazne ji doporuci preruseni… nicmene jina znama otehotnela po 9 mesicich.. pry ji doktor lehce sprdnul, ale tehu bylo v poradku a porod taky ![]()
trakze zalezi na tom jak brzy .. ja osobne radsi ten rok dodrzim..
Já otěhotněla po půl roce. Přemýšlením, jak se bude kdo tvářit jsem neztrácela čas. Popravdě, doktor se netvářil nijak. Mám naprosto zdravou holku, kterou jsem porodila ve 41+6tt přirozeným způsobem.
?e po císaři doporučili rok a já otehotnela po 10 mesících, dr. nic bohužel jsem potratila. Ale normální porod je 10× lepší
Mě taky dr. doporučila min. 2 roky počkat. Tvrdila mi, že pokud otěhotním do 1 roku, buď budu muset na potrat anebo sama potratím. A prý i do 2 let je riziko vysoké. Docela mě vyděsila, i když druhé mimčo tak rychle neplánuju. Ale jsem moc příjemně překvapená (z předchozích příspěvků), že ne vždy to co tvrdí doktoři v realitě platí.
Ahoj.
Více méně mi několik dr. nezávisle na sobě řeklo, že je rozumné mít mezi porody 2 roky. Hodně taky záleží na indikaci prvního CŘ, hojení jizvy, celkově na průběhu těhotenství…
Hanka se narodila 2 roky a 5 dní po Radimovi, spont. porodem. ![]()
Beruška ![]()