otěhotnění po císaři

34
20.2.07 22:16

otěhotnění po císaři

Otehotnela jste nektera brzy po cisari? Zajimalo by me, jak se na to tvari doktori, mate zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2435
21.2.07 09:18

Ahoj,
bylo mi doporučeno počkat s otěhotněním po císaři asi 2 roky. Což jsem dodržela, dřív jsem se na další dítě fakt necítila :o
Ale když se zadaří dřív, doktoři tě na přerušení určitě nepoženou, nadšení asi nebudou, přece jen je to riziko kvůli jizvě, která má málo času na pořádné zahojení. V tom případě by byl asi porod na 100% opět císařem. Když je mezi těhotenstvími delší doba, může další porod proběhnout přirozeně. Mě se teda ani na podruhé nepodařilo, ale kamarádce ano a jak si ten přirozený porod pochvalovala, hlavně, že byla hned po porodu fit :D A otěhotněla vlastně když prvnímu klukovi bylo rok a 1/4 a holčička měla přes 4 kg!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
21.2.07 17:18

nazdarek!
mi byo doporuceno pockat minimalne rok .. coz planujeme do drzet a v dubnu se zacnem zase snazit, ale kamaradka otehotnela moc brzy (nejak kdyz bylo male asi 4 mesice) a vyrazne ji doporuci preruseni… nicmene jina znama otehotnela po 9 mesicich.. pry ji doktor lehce sprdnul, ale tehu bylo v poradku a porod taky :)
trakze zalezi na tom jak brzy .. ja osobne radsi ten rok dodrzim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
21.2.07 20:58

Já otěhotněla po půl roce. Přemýšlením, jak se bude kdo tvářit jsem neztrácela čas. Popravdě, doktor se netvářil nijak. Mám naprosto zdravou holku, kterou jsem porodila ve 41+6tt přirozeným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
22.2.07 21:34

?e po císaři doporučili rok a já otehotnela po 10 mesících, dr. nic bohužel jsem potratila. Ale normální porod je 10× lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
12.3.07 19:59

Mě taky dr. doporučila min. 2 roky počkat. Tvrdila mi, že pokud otěhotním do 1 roku, buď budu muset na potrat anebo sama potratím. A prý i do 2 let je riziko vysoké. Docela mě vyděsila, i když druhé mimčo tak rychle neplánuju. Ale jsem moc příjemně překvapená (z předchozích příspěvků), že ne vždy to co tvrdí doktoři v realitě platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
12.3.07 20:37

Ahoj.

Více méně mi několik dr. nezávisle na sobě řeklo, že je rozumné mít mezi porody 2 roky. Hodně taky záleží na indikaci prvního CŘ, hojení jizvy, celkově na průběhu těhotenství…
Hanka se narodila 2 roky a 5 dní po Radimovi, spont. porodem. :lol:

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí