Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
na začátku těhotenství mi Dr. zjistila,že mám zakloněnou dělohu.To jsem věděla, že není žádný problém, že se sama během těhotenství přetočí, prý do 12tt.
Dnes jsem byla na kontrole v 16tt(15+5) a Dr. zjistila, že se mi děloha ještě úplně nepřetočila. Trochu mě tím vystrašila a sama taky vypadala, že je jí to divné, že v tuto dobu už by měla být děloha napřímená. Říkala, že určitě mimi vyrostlo, ale že takhle s tou zakloněnou dělohou to vypadá mladší.Pozvala si mě raději na kontrolu už za 14dní.
Jinak poslouchala ozvy a ty byly vpořádku(tep 150),tak alespoň nějaká pozitivní zpráva.
Jsem trochu vyplašená, jestli mimi roste tak jak má a tak prosím o vaše zkušenosti s tímto problémem.
Díky
Ahoj Valentine,
minulý týden o tom mluvili v pořadu Sama doma. Byl tam dotaz právě na zakloněnou dělohu a tam Dr. odpovídal, že pokud je to pod lékařským dohledem, těhotenství to nijak zvlášť nevadí a miminku taky ne. Neboj, tvoje Dr. ví, jak si tě ohlídat. Byla bych v klidu. I v tom pořadu říkali, že to je v dnešní době věc tak trochu běžná
a těhotenství a miminku to nevadí. Spíš tam řešili způsob porodu, občas z tohoto důvodu prý dělají císaře, ale to už je pak jedno. Tak se neboj, miminko se má dobře
, tak si užívej těhu.
Krásné a pohodové těhotenství!!!!!!!!!
Já mám zaklonenou delohu nebo otočenou od zacátku a už prošla dve tehotheství a nikdo se nad tím nepozastravoval
Holky díky za povzbuzení.
Já vím,že zakloněná děloha není nějaký zvláštní problém,jsem totiž těhotná už po 3.
Při prvním těhu jsem ji taky měla zakloněnou,ale ani nevím jak to bylo s jejím vyrovnáváním.nicméně toto těhotenství nedopadlo dobře,ale né kvůli děloze.
Při druhém těhotenství ani nevím jestli jsem ji měla zakloněnou,nicméně nebyl žádný problém a máme kluka.
No a tentokrát zase zakloněná děloha,ale jaksi neposlušná.Mě ani neděsí ta možnost,že by mi ji museli v narkóze narovnávat,jako to,že mám strach,že jak se ta děloha v malé pánvi zasekne,tak mimi nebude mět kam růst a ..... ![]()
me uplně desíte, tohle mi nikdo nikdy neřekl, rpstě je otočená a hotovo, jen mi dr. po prvním tehu řekl, že možná otočí no neotočila a nejak to nerozebíral
mamamila, to jsem nechtěla tě děsit.
Dr. mě tímhle taky neděsila,jsem si to samozřejmě z vlastní iniciativy našla na netu. ![]()
To otáční by bylo nutný kvůli tomu,že by ta pořád zakloněná děloha mohla utlačit moč. trubici a neodcházela by ti normálně moč.
To o zaseknutí v malé pánvi a nasledném odumření plodu jsem si „vydedukovala“ sama.
Je mi teď totiž i divné to,že u malýho jsem v 16tt už cítila pohyby a teď nic, jen takový divný tlaky,spíš jako tvrdnutí.