Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky.chytla jsem od neteri peknou strevni chripku.celou noc jsem nespala.vubec bud chodim zvracet a to skoro kazdych 20 minut a mezitim jdu na velkou proto ze mam prujem
.jsem v 15 tydnu tehotenstvi,tak doufam ze mimco to neohrozi.co myslite??
mam jet na pohotovost??bojim se dehydratace,proto ze nemuzu nic pit a hned vse vyzvracim ![]()
poradite co pomuze??diky kamca
Ahoj Kamčo,
být tebou, tak si radši zajdu k doktorovi. Já měla při prvním těhu střevní chřipku v šestém měsíci, a to mě šoupli na pár dní do nemocnice, protože mi dr. tvrdil, že hrozí předčasný porod
. To u tebe asi nehrozí, ale radši bych někam zašla, abys něco nezanedbala ![]()
Přeji hodně štěstíčka
Dalmatinko, minimálně bych zavolala pro radu svému lékaři. Přeju, ať tě to brzo přejde, mimi bude určitě v pohodě, ale musíš holt hodně pít, po malých doušcích a častěji, možná i trochu solí,… nu poraď se s doktorem, od toho tu jsou, aby pomáhali v nouzi:)
Držím pěsti, ať je vše zase brzy ok!
Baghira
Ahoj, určitě zajdi k lékaři, Jsou léky, které ti uleví a které mohu i těhotné. A uklidním tě, my měli střevní chřipku taky, celá rodina, kdyz jsem čekala Pepi. A dobrý… Jen to teda nebylo nic příjemného.
L.
tak jsem tam volala a mam si koupit colu a pit po lzickach a smectu a pak teprve prijet kdyz se to nezlepsi ![]()
no teda ta cola, to cumim a docela nechapu. No ja jsem mela zaludecni virozu, taky jsem silene zvracela asi kolem 30tydne. Bylo to dost vycerpavajici. Taky jsem se radila s gynekolozkou, rikala, ze kdyz to nebude mit do dvou dnu zadny progres, at radeji prijdu. Nastesti jsem si to vyzrala hlavne v noci a pul dne a pak uz to bylo ok. Jinak jsem po lzickach srkala cerny studeny!!! caj, tez smectu. Prodavaji se i ruzne rehydratacni roztoky (vim o detskych). Urcite to bude ok!
Diblíku, kolu při žaludeční nevonosti doktoři doporučují i malým dětem! Moje dcera měla vloni v létě (2 1/4 roku) úpal, zvracela - a taky jí pomohlo srkat ledovou kolu. Když to do sebe nelije po litrech, tak to snad není problém, ne?!
Baghira
Já jsem měla střevní chřipku ve 22 tt, lékař mi předepsal Hylak forte (na střeva) a nějaké tablety proti zvracení. Myslím, že miminko to neohrozí, byla jsem i na ULZ a vše bylo v pořádku.
Tak jsem dnes chytla nějakej střevní fujtajbl, jde to vrchem i spodem. Lékaři mi předepsal Hylak forte, smectu a nějaké léky na zvracení. Popíjím colu, ale zatím pořád lítám. Jsem 18tt. Zvracím skoro co půl hodiny, mezitím i 2× velká potřeba. Můžete poradit ještě něco, alespoň na křeče a bolest žaludku? Děkuji
Taky jsem mela nekdy kolem 28tt. Bala jsem se aby se nerozjel porod. Ovsem neporadim co s tim. Preslo me to za dva dny a nepomohlo vubec nic ![]()