Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, máte někdo zkušenost s otěhotněním při pravidelném užívání HA? Již 1rok a 3/4 beru HA Lyndinette 20. Přesto posledních cca 10 dní se cítím „jinak“.
Nejprve jsem si myslela, že jsem jen nastydlá, ale, když jsem zadala své příznaky do internetového vyhledávače všude mi naskočily příznaky těhotenství. Jedná se o častou potřebu na wc (na malou, taky na velkou klidně i 3× za den), plynatost, únavu, silná bolest prsou, častá bolest hlavy a neustále zvýšená teplota (37,2), taky se projevila bolest břicha nyní už více méně jen občasné píchnutí.
Napřed sem si myslela, že se jedná o příznaky nachlazení, ale když přítel prohlásil, že mám větší prsa a několikrát si prý všiml i lesklých očí, přestala sem nad nachlazením tolik uvažovat.
Moc by mě zajímal Váš názor na mou situaci. Ještě bych chtěla podotknout že poslední menstruaci jsem měla 1.-4.7. a potom jsem si obvyklou týdenní pauzu neudělala(jelikož se mi nehodila). Následující pauzu na MS budu mít 15.-21.8.
Zatím jsem si dělala dva testy Intimed s citlivostí 25 a oba vyšly negativní. Nevím co si myslet. Budu ráda za každý názor.
Já si myslím, pokud máš negativní testy, tak to bude spíš tím, že jsi nevynechala dávku. Pokud bereš antikoncepci opravdu pravidelně, tak je to procento otěhotnění opravdu skoro nereálné. V této době už by ti těhotenský test ukázal dvě čárky.
Ano, dá se to! Já a můj syn jsme toho názorným příkladem. Ale většinou je k selhání antikoncepce nějaký důvod. Já například vysadila hormony na štítnou žlázu a šup a bylo
!!!!!! Jinak vím, že se to může stát i při braní antibiotik apod...... Prostě v době, kdy dojde ke změně hladiny chemickým látek nebo hormonů.....
A co se týče negativních testů… Zřejmě nebudeš, ale závisí na tom, kdy jsi případně otěhotněla (což asi vědět nebudeš). Pokud máš posunutou ovulaci, pak na testování může být ještě brzy…
Děkuju všem za názor. Je pravda, že já už jsem z toho celá zmatená. Viróza to nebude, přikláněla bych se spíše k těm hormonům.
Taky jsem zapomněla dodat že koncem května jsem měla zhruba 2 týdny antibiotika. Ale pokud bych otěhotněla v tu dobu už by mi to test ukázal ne?
Jinak dnes ráno jsem se probudila s bolestmi v břiše a ukrutnou bolestí hlavy, hned jak sem se změřila vystoupala teplota na teploměru opět na 37.
Já už si se sebou sama nevím rady ![]()
Klidně být těhotná můžeš,sestřenka otěhotněla přes antikoncepci a má chlapečla
.Jinak i test měla neativní a dr taen den potvrdila těhu
,do moči se ji nevylučovalo HCG.
Když byly antibiotika,tak to možné je,snižují účinost antiko.Jinak počkej a uvidíš,podle mě je na test brzo.
Těžko říct, ale pokud jsi měla antibiotika a ani jsi si neudělala týdenní pauzu, tak těhotná být můžeš. Jestli chceš mít jistotu, prostě zajdi na gyndu. tam ti to řeknou hned, buď ultrazvuk, nebo odběr krve. ![]()
JanulkaM píše:
Když byly antibiotika,tak to možné je,snižují účinost antiko.Jinak počkej a uvidíš,podle mě je na test brzo.
Ale né všechny antibiotika snižují účinek HA. ![]()
Mě nejde na rozum, kdyby přeci jen ti antibiotika snížily účinnost antikoncepce, a otěhotněla bych v tu dobu, čili nějak koncem května-začátkem červa, tak už by mi test vyšel pozitivní ne?
Jinak teď mě už tři hodiny v kuse tlačí v levém podbřišku a občas tam i píchne.
Zajela bych za mojí gynek., ale má dovolenou ![]()
To už by určitě na testu bylo vidět. A nemáš tam třeba cystu? Mě taky tak píchalo v podbříšku, ale to byly takový bolesti, že jsem nemohla ani chodit a ani se zvednout z postele, natož otáčet.
Asi to nic ale nebude. Mě minulý týden bylo na zvracení, ale nenapadlo by mě těhotenství. ![]()
To bude tím, že jsis neudělala pauzu.
Pauzu jsem si neudělala už několikrát třeba i 3× za sebou, ale nikdy se mi nestalo, že bych měla takový problémy jako teď. Tak nevím
Asi už to nebudu nijak zkoumat snad jen kdyby se to zhoršovalo. Zatím zkusim počkat na MS snad se normálně v pauze dostaví.
Jinak děkuju za všechny reakce na můj dotaz ![]()
Dámy, tak bych potřebovala opět poradit. Dneska zase něco nového, ráno jsem se probudila s docela bolestivými zády, špatně se mi vstávalo a při vaření mě začaly ukrutně bolet a bolí až do teď. Bolest se táhne zhruba od poloviny zad až dolů. Vím, že na bolesti zad pomáhá obléct si něco teplého, tak sem zhruba před hodinou na sebe hodila mikinu a uprostřed zad uvázala svetr, ale přijde mi, že to nepomáhá. Teď navíc kromě bolesti cítím i takový pálení. Nejvíc bolí, když stojím vzpřímeně a nebo když sedím. Vůbec netuším, z čeho to je? Poraďte prosím ![]()
Já vím že je to asi docela hloupá otázka, ale neměla si klíště náhodou…mě přijde že jak píšeš že ti není dobře a bolesti zad a hlavy?????
asi je to blbost, to mě tak napadlo.