Otéká jen jedna noha, co by to mohlo být?

3
10.8.25 18:07

Otèká jen jedna noha

Ahoj, jsem niní ve 34.týdnu těhotná. Nemám žádné problémy, až na dušnost která mě trápí cca měsíc ráno, večer i v noci při spánku..na to užívám železo.
Niní mi od včera natéká jen jedna noha.Na gyndě vždy tvrdí lékař že otoky nemám. A ano jsem neměla…včera mi natekla ale celá jedna noha (viz foto) nevím jestli to z fotky lze poznat ale v reálu je to obrovský rozdíl.
Občas v ní cítím takový tlak jako uvázaný pevný obvaz nebo tak něco ale jinak nic.
Nevíte proč by se to mohlo dít? Samozřejmě zítra půjdu k lékaři
Předem děkuji za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1542
10.8.25 19:43

Mela bych strach z trombózy. Sla bych klidne na pohotovost. Gynda s tim nema co delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.8.25 20:51

Taky bych běžela na pohotovost a to hned 8o nemusí to být vůbec nic, ale může to být ta trombóza a to pak fakt není sranda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9824
10.8.25 21:14

Může tam být částečný útlak pánevní žíly „těhotnou dělohou“, což sníží odtok z příslušné dolní končetiny, ale primárně se musí vyloučit hluboká žilní trombóza. Raději bych zajel na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
10.8.25 21:19

Určitě co nejdřív dr. Ja měla otoky, a pri náběhu na preeklampsii mi říkali a kladli lékaři na srdce, že otok obou nohou je ok, ale pokud by otekla pouze jedna, tak hned přijet.
Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
12.8.25 08:14

Ahoj, měla jsem přesně tohle jisté i cca v tomhle týdnů těhu.. Byla jsem na ultrazvuku, naštěstí to tromboza nebyla, pak to i samo splasklo.. Já jsem se tak vzbudila ráno před kontrolou na gynekologii, tak jsem jim to tam řekla a hned mě poslala doktorka na to sono.. Strašila mě, že pokud to bude trombóza, aby jsem počítala, že mě nechají v nemocnici, takže to určitě třeba řešit.. Jak ti to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.8.25 19:23

@Molu ahoj, moc děkuji za odpověď.
Na sonu jsem byla dnes.Bez trombózy že prý maličká lehla na nějakou žílu v pánvi tím jak se posunula hodně dolů a tím pádem ji skřípla a tím je otèká jedna noha víc než druhá ta krev do té žili koluje prý pomaleji než má.
Ale vše prý v pořádku a ještě nějaký týdny se to vydrží ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
13.8.25 08:42

Taky mi otékala jedna noha v druhém těhotenství. Lékařka mě poslala na utz vyloučit trombózu. Zajdi radši někam hned ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66376
13.8.25 08:55
@klarka05 píše: Více

to neumíš dočíst, ani když to má jednu stránku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí