Ze sezení u počítače mě otékají nohy + další zdravotní problémy

Anonymní
27.6.25 21:31

Oteklé nohy a další problémy

Prosím anonym - zdravotní stav
Zdravím, nastoupila jsem v červnu do nové práce kde celou pracovní dobu sedím u počítače. Po pár hodinách mám oteklé nohy a teď jak je vedro tak skoro celý den. Nikdy jsem takové problémy neměla. Co nejvíc pomůže, aby to bylo lepší? Doma když to jde si dávám nohy nahoru, ale moc to nepomáhá.
Z toho sezení mě bolí i záda a z počítače oči a celkově jsem dost unavená. Nějak si nemůžu zvyknout na pracovní tempo a představa celého léta v práci mě děsí.
Navíc mám další zdravotní problémy jako tinnitus, kvůli kterému nemůžu pořádně spát, takže si neodpočinu a včera jsem zjistila, že mám zúženou krční tepnu a doktorka mě strašila mrtvicí nebo infarktem.
Tak je mi z toho všeho nanic

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7719
27.6.25 22:01

To znám. Pracovala jsem skoro 3 roky u PC, věčně skrčená, bolela mě krční páteř. Neporadím ti nic světoborného, pouze to, aby ses prostě občas prošla a ve volných dnech se hýbej. Je to dobré hlavně na ty nohy. Já mámm křečáky, ač dvakrát operované, jsou tam pořád a na otoky nohou též trpím. Doporučuju nenosit upnuté kalhoty, nosit ponožky s jemným svěrem lemu, cvičit/hýbat nohama i pod stolem. Určitě budou na youtube videa, jak sedět, prodávají se snadi nějaké anatomicky tvarované podsedáky/polštáře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
27.6.25 23:42
@Anonymní píše: Více

zkus si dát brigádu někde ve Frutě u pásu shnilých jahod nebo třísměnný provoz ve fabrice - myslím, že tě záda a oči z počítače přestanou bolet raz dva,
práci, kde se leží, ještě nevymysleli, teda ano, ale je to dost nemorální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
28.6.25 09:45

A mas správně udělané pracovní místo? Sezení, vzdálenost od monitoru, v jaké výšce je..
Plus se každou hodinu zvednout, projít, odpočinout ocim.
A po praci si jít zaběhat.

• Citovat
  • Upravit
2902
28.6.25 10:41

Chce to dobrou pracovní židli, nastavitelnou, s područkami, s pohyblivým opěradlem. Podnožku pod nohy, ergonomickou podložku pod myš, aby sis opřela zápěstí, správně nastavenou výšku monitoru. Každou hodinu vstát, protáhnout si nohy. Dostatečně pít. Doma střídavě horká a studená sprcha na nohy, dobrá je i taková ta masážní vířivka na nohy, procvičovat chodidla třeba u telky, mazat Liotonem nebo něčím na otoky, v krajním případě podpůrné podkolenky nebo punčochy. Na záda bych doporučila pravidelné masáže, aspoň 1× do měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
28.6.25 11:27
@Svetluska55 píše: Více

no přesně, to je základ, po pracovní době vsedě jít sportovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7719
28.6.25 19:57