Oteklé prsty po operaci kotníku

2230
5.4.13 11:34

oteklé prsty po operaci kotníku

Máte někdo zkušenost, za jak dlouho vám splaskly otoky po operaci? kuchali mi kotník a prsty na noze mám furt jak bambule ikdyž nohu leduju a mám nahoře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12603
5.4.13 11:35

@spiky01 a jak dlouho jsi po operaci? Hlavně těma prstama cvič - přitahuj a povoluj, ale silou! nemávat. Ono to postupně splaskne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
5.4.13 11:41

@uf-ounek v uterý jsme byla, cvičit nezvládám-lehce s nima pohnu ale pak mě bolí celej kotník jak pes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
5.4.13 11:44

@spiky01 dělám sestru na traumatologii a doporučiju cvičit. Vím, že to bolí, ale bez cvičení to nepůjde a bude ti to v sádře otýkat a to není vůbec dobrý - bude se to všechno utlačovat. Oteklý to můžeš mít i měsíc, čím míň cvičíš, tím víc je to oteklé a tím víc to bolí. Zkus to postupně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
5.4.13 11:48

Jo tak snažím se, ale hýbnu 2× maximálně a pak nejdřív třeba za hodinu. sádru nemám, jen elasťák, ve čt jdu na vyndání stehů a dostanu ortezu. budu se muset snažit víc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
5.4.13 12:40

Já to po operaci měla oteklé určitě tři týdny, zlomený vnitřní i nější kotník na 3× + sedm šroubů a destička… a kotník tak dva měsíce. určitě hýbat prstama co to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
7.1.15 11:50

Obnovuju téma… jsem po operaci patní ostruhy, operace proběhla už před měsícem a půl. Stačí mi 10 minut chůze a prsty a nárt oteče… co s tím? a do kdy je možné to považovat za „normální“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2943
23.2.15 19:03

@uf-ounek Ahojte, mám zlomeninu vnějšího kotníku, bude to 2 týden a noha pořád napuchlá až k prstům i prsty:( nevíte kdy by mohl otok splasknout?? Mám to v dlaze :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
23.2.15 21:07

@martinkaaa89 ahojte, nohu mějte hlavně nahoře, kotník ledujte a cvičte prstama. Tahem je přitahujete. Pokud prsty nebrní, je to v pořádku. Otok trvá dlouho. Klidně i měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2943
23.2.15 21:56

@uf-ounek a mohu se zeptat jak ledovat? ono to přes tu dlahu moc nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
24.2.15 07:16

@martinkaaa89 normálně gelový led, nebo pytlík zeleniny dát to nějakého povlaku( šátek, ubrousek) a ledovat jak ten kotník tak prsty. Ono to i přes tu dlahu prochladí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
28.2.15 19:25

Mě noha otíká i 3 měsíce po operaci, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2943
8.3.15 09:45

Ještě jsem se chtěla zeptat 17.3 mám psané sundání dláhy bude to 5 týden od úrazu, chtěla jsem se zeptat zda nevíte, jestli už budu mohla normálně našlapovat, nebo mi dají ortézu?? Nohu mám stále opuchlou, až k prstům a DR. říkal, že to je normální :( tak nevím, zda stím budu mohla normálně našlapovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí