Operace štítné žlázy - brnění

7157
4.4.13 19:05

operace stitne zlazy - brneni

Ahoj, jsem po operaci stitne zlazy a mam sem tam brneni rukou. Je to v poradku? Kolik jste brali tabletek vapniku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12262
4.4.13 19:07

Taky jsem byla před lety naoperaci štítky ale brnění jsem neměla, nebo si to nepamatuju, akorát dodnes mi dr. kontroluje vápník a hořčík z krve a občas mi ho předepíše, beru 1 tabletku denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
4.4.13 19:09

Já jsem myslím měla 3×denně maxikalz, a protože se to nezlepšovalo, dostala jsem vit. D, který podporuje vstřebávání vápníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.4.13 19:12

@Hančíí taky beru vit D, dle krve ho mám prý hrozně málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
4.4.13 19:19

@martulkasloník mě se to za rok spravilo. teď už to mám ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.4.13 19:22
@martulkasloník píše:
@Hančíí taky beru vit D, dle krve ho mám prý hrozně málo

diky vsem :hug:.Takze je to normalni? Nemusim se niceho bat??? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.4.13 19:24
@kelynka píše:
diky vsem :hug:.Takze je to normalni? Nemusim se niceho bat??? :,(

myslim že ne, dle mě ti chybí třeba hořčík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.4.13 19:35

Je to jen sem tam, zadna tragedie. Jsem treti den po operaci, tak mi asi chybi ten vapnik, ktery mi uz doplnuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.4.13 19:43

@kelynka Já jsem třetí den po operaci taky měla velké brnění. Přešlo to celkově asi po čtrnácti dnech od operace. Dostala jsem tabletky vápníku které jsem měla brát dle potřeby podle brnění, takže po těch čtrnácti dnech jsem je vysadila. A když jsem byla na kontrole na endokrinologii (myslím asi po měsíci) tak už jsem měla vápník o. k. Ale říkali mi v nemocnici, že jsou i případy kdy se vápník nesrovná a musí se v tabletkách brát doživotně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
4.4.13 20:04

@kelynka tam je problém v tom, že při operaci se mužou podráždit přístitná tělíska, která zodpovídají za hospodaření s vápníkem. Proto to brnění. Můj dr. říkal, že návrat do normálu může trvat i rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
4.4.13 20:35

@kelynka rozhodně je potřeba zkontrolovat hladinu vápníku a zvýšit případně dávkování, brnění se nesmí podcenit protože může přejít až do celosvalových křečí, takže si zítra rozhodně dojdi k dr a kdyby se to nějak horšilo v noci nebo tě začly brnět třeba ústa, jazyk, jiné části těla, tak si zavolej sanitku a na nic nečekej.
Nemusí se samozřejmě nic zhoršit, ale rozhodně to chce kontrolu. Mě ho kontrolovali kvůli brnění 3× :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
5.4.13 10:40

Ahoj holky, tak uz me dnes pustili domu. Jsem hrozne rada, ze muzu byt s malou. Jak dlouho jste byly hospitalizovane? Ted uz si jen davat pozor na tu jizvu. Mam strach, aby se mi to nerozjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
5.4.13 10:52

Byla jsem 5 dnů ale moje spoluležící byla 7, hůř snášela narkozu. jizva je divná, neboj nerozjede, jen ten pocit podřezaného krku je divný viď? já měla největší problém při mytí hlavy, jsem zvyklá si jí mít nad vanou a měla jsem dojem že mi hlava upadne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
5.4.13 11:01

Aha takze taky pet dni. taky jsem to snasela vse dobre a byla samostatna. u nas se ale i tak pousti az 8den hospitalizace. diky tomu, ze mam malou nedonosenou dceru, tak jsem sla driv… taky mi to tak prijde, ze jsem. jakoby podrezana :mrgreen: a kdy se zase zacina brat ten euthyrox? to ti ten paty den vytahli i stehy? ja to mam zalepene a jdu na prevaz v nedeli a v utery az na ty stehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
5.4.13 11:31

Mě řekli rovnou 5-7 dnů dle toho jak mi bude, mě bylo dobře, druhý den jsem normálně chodila mluvila sama si zašla do sprchy nebyl problém. pro euthyrox jsem šla asi za 2 týdny to už měl dr. i zprávu z hystologie. v nemocnici mi vytáhli njaké jedny stehy, nějaké jistící nebo co, měli to rozdělené barvou nitě, pak jsem šla za týden na chirurgii vyndat ten zbytek. jizvu jsem nemazala hrozně mi to vadilo mazat, max občas sádlem a nemám tam nic, kdo to neví nepozná že tam něco mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí