Tepavá bolest hlavy

Pauluuska
4.4.13 17:58

Tepavá bolest hlavy

Zdravím!

Asi začínám být paranoidní :D, tak se chci ujistit, že jsem aspoň po fyzické stránce v pořádku. :) Tak abych začala od začátku: před dvěma lety mi začaly poprvé bolesti hlavy (mám 22 let) - migréna. Tu jsem zatím měla asi 4krát, naposledy v prosinci, kdy byla asi nejhorší, dostavila se snad po roce, a to jsem zase zvracela, až jsem musela k paní doktorce na injekci proti bolesti, protože jsem myslela, že je to můj konec. Ta mě ale neposlala na neurologii, ale řekla, že zatím si mám vzít nějaké prášky, které mi předepsala, a pak se asi uvidí. No a od včerejška mě začala bolet hlava na pravé polovině. Je to tepavá bolest, no ani to spíš nebolí moc, je to nepříjemné. Buď mě to tak bolí pět minut, nebo během dne to párkrát zabolí. A já nevím, ale zkusila jsem si na tu hlavu šáhnout, a mám pocit, jako by tam byl nějaký malý výrůstek. :roll:

Tak bych se jen chtěla ujistit, že mi fakt nic není. Nejraději bych šla na neurologii, aby mi tam sdělili, že to je „jen“ migréna. V dnešní době, kdy je kolem mě plno lidí nemocných a zjistí svou nemoc jen náhodou, bych to nerada nenechávala jen tak. Přecejen chci vědět, na co zemřu. :D

Tak jen raďte, raďte! :) Děkuji za odpovědi!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2429
4.4.13 18:04

Ty jsi jak já, mě taky asi dva dny pobolívala hlava, tak jsem si hned začla vyhledávat na internetu jak se pozná nádor na mozku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
4.4.13 18:05

Já bych radila, ale nejsem neurolog.Ale v záchvatech migrény mám taky pocit že mám na hlavě výrustky. Nejenom že zvracim, ale tak jednou za půl roku mi na pár hodin ochrne půlka těla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
4.4.13 18:07
@syselinka píše:
Ty jsi jak já, mě taky asi dva dny pobolívala hlava, tak jsem si hned začla vyhledávat na internetu jak se pozná nádor na mozku :oops:

Dělala jsem to samé, ale naštěstí to byl jen zánět dutin.
Ale taky jsem měla příšernou bolest a úplně mi tam tepovalo, vážně jsem se bála.

@Pauluuska
Asi by to chtěla na RTG, třeba tam máš uloženou rýmu a s toho se udělá zánět a bolí jak čert, hlavně v předklonu.
A nebo sebrat všechnu odvahu a jít na neurologii. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
4.4.13 18:11

Mě bolí hlava už cca 3 měsíce. od ledna mi 2× slušně tekla krev z nosu (hodinu), jinak nikdy v životě. ale jsem už půl roku doma a čumím do počítače a na televizi, prakticky celý den. jakmile jsem pryč, na návštěvě, nebo někde, o hlavě ani nevím…na bolest mi zabere půlka paralenu. ale příští týden jdu s tím k doktorce, už se začínám bát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
4.4.13 18:12

@mookiee
To znám, teda až na tu krev. Nakonec jsem skončila na očním a nosím na PC nebo TV brýle :lol:
Tak snad ti to dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pauluuska
4.4.13 18:14

@syselinka No já si o nádoru mozku už taky hledám vše na netu. :D

• Citovat
  • Upravit
470
4.4.13 18:14

To je migréna. Já se léčim na neurologii také kvůli migréně. Nejlepší jsou léky Sumatriptan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pauluuska
4.4.13 18:15

Jinak děkuji za odpovědi, já jen, že to teď není jako normální migréna. Ono to moc nebolí, třeba hodinu nic, a pak pár minut to úplně tepe. Tak nevím, co si o tom myslet. A když jsem si brala včera prášek, tak na to to vůbec nezabírá, jako by to ani nebyla snad bolest, já už nevím, asi mi tam něco roste. :D

• Citovat
  • Upravit
Pauluuska
4.4.13 18:16

@luci.hor No jo, jenže teď je to jiné, prostě to není nějaká bolest, chvíli to nebolí, a pak to chvilku zase tepe. Je to zvláštní. A můžu se zeptat? - mám si zajít k doktorce, aby mě ona poslala na neurologii nebo si člověk může sám na neuro zajít?

• Citovat
  • Upravit
3684
4.4.13 18:16

@Pauluuska
Pokud Ti nezabírá prášek, opravdu bych zkusila RTG jestli tam nemáš zánět, nebyla jsi třeba nachlazená? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pauluuska
4.4.13 18:19

@T.Hololinka Právě že nebyla. Jen uvažuju, jestli to nemůže být z prochlazení hlavy třeba. O víkendu jsem se byla na tom studeném vzduchu projít a nic jsem si na hlavu nedala. Pak mě začala jen tak bolet, ale ustalo to. No a včera mi v hlavě začalo tepat - je to takový zvláštní pocit, ani ne bolest, jen je to nepříjemné a pořád musím myslet na to, že mi tam něco roste. :D

• Citovat
  • Upravit
6529
4.4.13 18:20

Migrénu nemám ale tepavou bolest hlavy občas ano ¨většinou to mám z únavy, málo vypitých tekutin - piješ dostatečně?
někdy pomůže kafe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
4.4.13 18:23

@Pauluuska
Tak zajdi k doktorovi a řekni mu to.
Já osobně si myslím, že tam možná bude zánět :think: mě tam taky jakoby tepovalo, až jsem se bála jak malá. Zašla jsem k MUDR. jen jsem řekla, že jsem před 2 měsíce měla rýmu, hned mě poslal na RTG a na ORL a měla jsem zánět jak hrom. Nasadili mi hodně silné ATB, Algifen na bolest, protože obyčejný paralen nebo brufen na bolest nezabíral. A během týdne byl od bolesti klid a za 3 týdny jsem byla zdravá.
Přeji aby to dobře dopadlo! A hlavně nehledej na netu co ti vlastně je, to je prý to nejhorší co může člověk dělat :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
4.4.13 18:25

@Pauluuska
Já jsem s bolestí hlavy chodila ke svému praktikovi a ten mi nepomohl. Když už mě to naštvalo tak jsem se sama objednala a bylo to. Všechno v pohodě, nikdo se mě neptal jestli mám nějaký doporučení nebo tak. Na neurologii mě hned poslali na EEG, magnetickou rezonanci a angiografii mozku. Podle toho se zjistí co tvoji bolest způsobuje.

Když mám migrénu taky mi často tepá v hlavě a pak to třeba na chvíli utichne a zase začne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí