Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj ženy
už mě to trápí celkem dlouho, hrozně se hrbím. Hlavně mi vadí napomínání a když mi někdo říká nehrb se. Já už to tak prostě mám ten hrb, taky se mi to nelíbí, ale opravdu nevím co s tím mám dělat, když se snažím chodit narovnaná, tak to ale za chvíli zapomenu. Opravdu to nevypadá hezky ten můj hrb, člověk si toho všimne až třeba na fotkách a tak. Zajímalo by mě jestli se s tím dá ještě něco dělat, když to tak prostě mám co si pamatuju, neexistuje třeba nějaký jakoby korzet, co by držel záda narovnané? Nebo třeba nějaké rehabilitace nebo tak
opravdu si nevím rady a sama si bohužel nepomůžu
neměla jste některá taky takový problém?
@Tamtama mě je to hrozně líto, úplně mi to kazí postavu, a kdyžmi to někdo řekne tak se vždycky stydím ![]()
Ahoj já mám ten samý problém cca od 15 do 17 jsem nosila korzet ve dne i v noci a několikrát tydne rehabilitace bylo to šílene. Ale ted je mi 20 a hrbata jsem stále. Kazdy den velke bolesti krcni patere bolesti hlavy taky nevim co s tim. Podle Dr. se stím neco dalo do 18 let.
@viky23 tak na rehabce by ti měli ukázat, jak se srovnat. Aspoň já to pacienty učím… Ale musíš na to ze začátku hodně myslet, než se to vryje do podvědomí.
@Hančíí píše:
@viky23 tak na rehabce by ti měli ukázat, jak se srovnat. Aspoň já to pacienty učím… Ale musíš na to ze začátku hodně myslet, než se to vryje do podvědomí.
Jsi rehabilitační sestra???
A to mám jít za obvodním lékařem a říct, hrbím se napište mi rehabky? Nebo jak to prosím funguje?? ![]()
Mám ten samý problém a přemýšlím o něčem takovým. http://www.ezdravotnicke-potreby.cz/…d-kriva-zada Kdyby měl někdo zkušenost, budu ráda za recenzi. ![]()
Většinou jde o atrofované zádové svalstvo. A i břišní. Teda pokud ti nenašli nějakou vadu páteře… Chce to cvičit a posilovat, to dělá divy.
@Kapaz tohle nekupovat jen to stojí peníze a vysledek žádný jediný kdo muze pomoct je ortoped vetsinou se to řeší plastovým korzetem
@Lena0 píše:
Jsi rehabilitační sestra???A to mám jít za obvodním lékařem a říct, hrbím se napište mi rehabky? Nebo jak to prosím funguje??
jj, jsem fyzioterapeutka ![]()
Spíš obvoďákovi řekni, že tě pobolívají záda… Ale kdybys nechtěla lhát, tak na rehabilitaci se dá jít i bez doporučení, ale musíš si to zaplatit. Nicméně nejsou to příšerné ceny.
Tak já to mám úplně stejně - jsem vysoká a hrbím se ![]()
A nejvíc si to taky uvědomuju, když vidím nějakou svou fotku ![]()
@berry4 píše:
Většinou jde o atrofované zádové svalstvo. A i břišní. Teda pokud ti nenašli nějakou vadu páteře… Chce to cvičit a posilovat, to dělá divy.
přesně tak, spíš pocvičit. A zádové nebývá ani tak atrofované jako přetížené. Břišní je oslabené vždy…
@berry4 pokud je to Vaše fotka v nicku - tak si Vás snad vytisknu a pod to si napíšu - „vidíš, kdybys nebyla lína, budeš takhle krásná“
![]()
@Kapaz píše:
Mám ten samý problém a přemýšlím o něčem takovým. http://www.ezdravotnicke-potreby.cz/…d-kriva-zada Kdyby měl někdo zkušenost, budu ráda za recenzi.
Tohle ti sice srovná záda v oblasti, kde to budeš mít, ale ostatní páteř půjde do pryč. Zvětší se předsun hlavy a podobně. Žádné pasivní „nástroje“ nepomůžou.