Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@berry4 píše:
Většinou jde o atrofované zádové svalstvo. A i břišní. Teda pokud ti nenašli nějakou vadu páteře… Chce to cvičit a posilovat, to dělá divy.
souhlasím. před 2 měsíci jsem začala opravdu cvičit a pravidelně, a dějí se malé zázraky. ne jen, že se mi zmenšuje mišelinka
ale jsem rovnější a mám pružnější páteř. Možná je to tím, že ubylo špeku a líp se mi hýbe. Každopádně po cvičení si připadám o 5cm vyšší ![]()
@Hančíí atrofované -přetížené. Skončila jsem min. s tímhle problémem na reha - fyzioterapeutka mi řekla, že tam nemám žádné svaly. Hrbatá, bolavá, jsem 2 měsíce Cvičia, učila se cvičit a chodila na elektROléčby a obstřiky… Pak jsem to vzala sama do svých pracek, začala na sobě makat a dnes se už nemusím upozornovat, že se hrbím apod, tělo drží samo, protože má NA ČEM.
![]()
Chce to prostě makat na sobě. Mě dostihla RD, stejná fyz. zátěž na záda -tahání dětí a kabel, poporodní ochablý převis vepředu, přitom výpadek z pravidelné fyz. zátěže. Dřív jsem hodně jezdila na kole, na koni, v práci fyz. námaha. Co cvičím, jsem rovná, bez bolestí a problémů. Jeslti mě něco bolí, tak příjemně namožené svaly ![]()
Příspěvek upraven 04.04.13 v 22:15
@Kapaz to vypadádobře, do toho bych šla, není to ani drahé, klidně to budu nosit pořád, ale chci se prostě narovnat, taky mě hooodně bolívají záda ![]()
@Kapaz zbytečnost, mám něco podobného a stejně mi to ramena neudrž, když to víc utahnu, tak za chvíli cítím jak mi brni ruce.:-( a někde jsem se dočetla, že se to stej. e vytaha, takže sw věcné kupuje nové.:-/
@GianaS tak to je škoda
Bery: to cvičíš to co máš v podpisu? já chodím cvičit 2krát týdně ale nepomáhá ![]()
@viky23 tedˇjo, ale budovala jsem fyzičku 2 měsíce, abych dala vyšší levly. Cvičím denně, tak hodinu.
Asi máte holky na mysli nějaké speciální cvičení na posílení těch zádových svalů??
Už jsem mnohokrát chodila na rehabilitaci se zády, ale jen 1× mě učili posilovat svaly
Už si to moc nepamatuji se přiznám ![]()
Ty jo, já nejsem jediná, kdo s tím má problém?
Jen tedy mimochodem od mala cvičím, poslední tři roky se věnuju polefitness, kde se svaly posilují břišní i zádové a hrbím se stále
Nebolí mě ani hlava, ani záda, ani krk, ani v těhotenství jsem problém neměla…problém je jen estetický a i když se snažím hlídat, nikam to nevede ![]()
Taky mě bolí záda a mám hrb ![]()
ale v lednu začala jsem cvičit toto http://www.smsystem.cz/
krásně to protáhne a posílí záda, cítím i pevnější břicho a zadek. Na odtučňovací kůru to není, ale jako rehabka super ![]()
@Tamtama myslíš na záda, nebo celkově?
Na záda nemám, mě se to všechno spravilo s cvičením jako takovým, tedˇuž i dost posiluju, tak to jde ruku v ruce.
Viky máš ochablé zádové svalstvo a zkrácené prsní svalstvo (na to navazuje i bříšní atd). Nechce to nic jiného než cvičit a cvičit. Protahovat prsní a posilovat zádové. Žádné korzety na to nepomůžou
zašla bych si do nějakého fitka ať ti poradí cviky a vydržet a cvičit ![]()
@berry4 celkově, ale abych u toho pokud možno spíš přibírala než hubla
jinak už ze mě nic nezbyde ![]()
Tak hoďte někdo odkaz na nějaký cviky na záda
Já taky nepotřebuju hubnout, ale záda mám v hajzlu celej život ![]()
@Gigis píše:
Taky mě bolí záda a mám hrb
ale v lednu začala jsem cvičit toto http://www.smsystem.cz/
krásně to protáhne a posílí záda, cítím i pevnější břicho a zadek. Na odtučňovací kůru to není, ale jako rehabka super
Už jsem našla, díky ![]()