Jak se narovnat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
4.4.13 23:10

Co já vím, tak to zlepšit jde. Ale je to o každodenním poctivém cvičení, posílení svalstva a hlavně protažení toho zkráceného - nejčastěji pod rameny a kolem klíčních kostí. Chtělo by to na rehabilitaci. Ale oni ti jen ukážou a poradí, ta dřina bude na tobě! Ale výsledek by stál za to a hlavně tak předejdeš dalším problémům, které se ti na to s věkem budou nabalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.4.13 00:18

Cvicit, cvicit, cvicit…pasivni pomucky fakt problem nevyresi…mozna pomuzou na to „myslet“ a narovnavat se, ale to samotne nefunguje, musi se posilovat zada a bricho. Ja neco podobneho, jak tady byl odkaz mela a akorat me zada vic bolela, pac jsem je vlastne nutila byt v poloze, na kterou svaly nemely dost sily.
Ja chodila na rehabilitace a co si vybavuji, tak me ucili neco hodne podobneho tady tomu: http://hn.ihned.cz/…posileni-zad
Ja treba ale absolutne nejsem schopna cvicit sama doma, vzdy mi to vydrzi tak tyden maximalne…z takovych tech „kolektivnich“ je asi nejlepsi Pilates.
Do fitka bych s tim asi moc pro radu nechodila, spis k fyzioterapeutovi/rehabilitace. Nevim, jak je to ted, pred par lety mi to normalne napsal obvodak…tusim nejakych 10 hodin na pulrok nebo rok normalne hradila pojistovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.4.13 08:42
@viky23 píše:
Ahoj ženy :mrgreen: už mě to trápí celkem dlouho, hrozně se hrbím. Hlavně mi vadí napomínání a když mi někdo říká nehrb se. Já už to tak prostě mám ten hrb, taky se mi to nelíbí, ale opravdu nevím co s tím mám dělat, když se snažím chodit narovnaná, tak to ale za chvíli zapomenu. Opravdu to nevypadá hezky ten můj hrb, člověk si toho všimne až třeba na fotkách a tak. Zajímalo by mě jestli se s tím dá ještě něco dělat, když to tak prostě mám co si pamatuju, neexistuje třeba nějaký jakoby korzet, co by držel záda narovnané? Nebo třeba nějaké rehabilitace nebo tak :nevim: opravdu si nevím rady a sama si bohužel nepomůžu :nevim: neměla jste některá taky takový problém?
  1. udělat RTG, jestli jsi neprodělala Sheuermanovu chorobu, potom ti nepomůže ani svěcená voda
  2. rehabilitace, cílené posilování oslabených svalů a protahování zkrácených. Jsi mladá, máš ještě šanci, tak na tom zamakej. Trvale nějaký zdravý sport.
  3. korset rozhodně ne, v tom akorat zatrofuješ a svaly ti zmizí docela.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
5.4.13 17:00

@Pudloslava díky, zajdu si k doktorovi a poptám se tam, třeba mě někam pošle, kdyžne budu se pídit na netupo nějakém cvičení, myslím, že bych pak jako stará měla ještě větší problémy když už teď naty záda dost trpím, nejvíc mi to ale teda vadí vzhledově :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
7.7.16 19:36

Ahojte, obnovují diskuzi, tak snad se někdo přidá… chtěla bych vědět, jestli se někdo setkal s nošením korzetu u dospělého na Skoliózu páteře… nosila bych to třeba jen na noc. Mám na páteři 3 křivky 25-25-35 stupňů. Je mi 26 let, tak ještě kladam naději v to, té nejsem až tak stará, navíc mám za sebou 3 těhotenství, tak se se zadaná hýbalo pořád… setkal jste se s tím někdo? Chci po tom pidit a snažit se svuj stav zlepšit. Než se ale vyprávím na ortopedii chci být vybavena informacemi, pac mě určitě budou chtít odbyt :mrgreen:. Aspoň o pár stupňů to zlepšit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí