Oteklé, svědící dlaně, prsty u dítěte

4316
20.4.16 07:44

Oteklé,svědící dlaně,prsty u dítěte.

Ahoj holky,
jdu si k vám pro radu.
Dcera si už asi čtyři dny stěžuje na svědění rukou. Má je poměrně teplé, oteklé, začervenalé. Přikládám foto v reálu je to více červené(černé skvrny jsou vada foťáku :mrgreen: ).
U dr jsem s ní byla v pátek podezření na alergii, ale zyrtec kapky nezabral.
Včera jsem tedy opět navštívila dr a podezření na šestou nemoc, ale to se mi nezdá. Neměla teplotu a ani nemá na rukou, nohou, obličeji pupínky. Jen na ploskách rukou začervenalé fleky.
Mám dávat fenistil a oscillococcinum na posílení imunity, ale zas efekt 0.
Už začínám být zoufalá, musí to být strašně nepříjemné. Nevíte co by to mohlo byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4316
20.4.16 07:56

Dcera má 3 roky. Jinak je zdravá, bez teplot, jí, pije normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
20.4.16 07:56

Nikde další vyrážka? plosky nohou? co aft v puse? myslela bych si že je to Ruka-ústa-noha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.4.16 08:00

@Bobsh tohle mam já, prostě mi z ničeho nic otečou prsty - tou dobou to aji svědí, jak se drbu, tak natečou do neskutečné velikosti.. mi nic nezjistili :nevim: mám to od cca 25? tušim, tak nějak.. do té doby nic.. splaskne jí to? mi ano, pokud si to nedrbu :think: někdy se to objeví několikrát denně, někdy je třeba měsíc klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
20.4.16 08:01

Dcera má 3 roky. Jinak je zdravá, bez teplot, jí, pije normálně.
@Alyss1 na noze má malý flíček, taky na plosce u malíčku. Afty nepozoruji.po těle má hlavně na stehnech sem tam pupínek v barvě kůže, nesvědí.
Jak brzy to přejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
20.4.16 08:07

Pokud je to to co myslím viz

https://www.modrykonik.cz/…a-noha-usta/

ta je to prudce infekční, pro děti zcela neškodné. trvá to pár dní, nám asi čtyři. pak ještě několik dní jsou ty pupínky nahmatat, ale už je to netrápí. fenistil v kapkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
20.4.16 08:07

@martina.se včera jsem měla večer pocit, že po první dávce fenistilu to splasklo, ale ráno měla zase prsty jak špalíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
20.4.16 08:14

Mě to spíš přijde jako exem, nebo něco takového. Protože je to jakoby plocha, žádné pupínky, puchýřky nemá. Na těch stehnech to má jen na omak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9184
20.4.16 08:22
@Bobsh píše:
Ahoj holky,
jdu si k vám pro radu.
Dcera si už asi čtyři dny stěžuje na svědění rukou. Má je poměrně teplé, oteklé, začervenalé. Přikládám foto v reálu je to více červené(černé skvrny jsou vada foťáku :mrgreen: ).
U dr jsem s ní byla v pátek podezření na alergii, ale zyrtec kapky nezabral.
Včera jsem tedy opět navštívila dr a podezření na šestou nemoc, ale to se mi nezdá. Neměla teplotu a ani nemá na rukou, nohou, obličeji pupínky. Jen na ploskách rukou začervenalé fleky.
Mám dávat fenistil a oscillococcinum na posílení imunity, ale zas efekt 0.
Už začínám být zoufalá, musí to být strašně nepříjemné. Nevíte co by to mohlo byt?

Mě napadla alergie na nějaké uvolněné látky z hraček.. Nemá něco nového, plastového??? Sledovala bych, s čím příjde denně do styku..Podle mě je to vyloženě podráždění z úchopové strany, tedy něco vzala do ruky. Nemáte nějaké pokojové květiny, dráždivé, na které by sahala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
20.4.16 08:22

@Alyss1 a je možné, že by to měla i bez teplot? Já se ptám jak magor, ale zažívám to poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.4.16 08:25
@Bobsh píše:
@martina.se včera jsem měla večer pocit, že po první dávce fenistilu to splasklo, ale ráno měla zase prsty jak špalíky.
:think: těžko říct.. mi se to objevilo v dospělosti.. snad je to u vás přechodné :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
20.4.16 08:30

@pannda květiny ne, ale od minulého týdne jezdí na novém koloodrážedle. 8o, jako taky mě to napadlo, že by to mohla mít z těch řidítek, ale už 2dny ho neměla a ruce má stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.16 09:23

Letos to dělá i mně, mám pocit, že je to z alergie, ale zhoršuje se to i něčím jiným. Jednou za čas mi otečou prsty a vrchní část dlaně. Někdy to trvá půl hodiny, někdy pár dnů.
Dříve mi to dělalo jen v létě, když jsme šla v horku a ruku měla volně (nic nedržela).

• Citovat
  • Upravit
4316
20.4.16 09:26

@martina.se děkuji,snad ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9184
20.4.16 09:26
@Bobsh píše:
@pannda květiny ne, ale od minulého týdne jezdí na novém koloodrážedle. 8o, jako taky mě to napadlo, že by to mohla mít z těch řidítek, ale už 2dny ho neměla a ruce má stejné.

No, schválně bych to zalepila, oblepila, prostě aby s tím nepřišla do styku…A pozorovala. Může to být i pozdní reakce..Zkrátka, musíš to vyloučit, že to není ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí