Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
jdu si k vám pro radu.
Dcera si už asi čtyři dny stěžuje na svědění rukou. Má je poměrně teplé, oteklé, začervenalé. Přikládám foto v reálu je to více červené(černé skvrny jsou vada foťáku
).
U dr jsem s ní byla v pátek podezření na alergii, ale zyrtec kapky nezabral.
Včera jsem tedy opět navštívila dr a podezření na šestou nemoc, ale to se mi nezdá. Neměla teplotu a ani nemá na rukou, nohou, obličeji pupínky. Jen na ploskách rukou začervenalé fleky.
Mám dávat fenistil a oscillococcinum na posílení imunity, ale zas efekt 0.
Už začínám být zoufalá, musí to být strašně nepříjemné. Nevíte co by to mohlo byt?
Dcera má 3 roky. Jinak je zdravá, bez teplot, jí, pije normálně.
Nikde další vyrážka? plosky nohou? co aft v puse? myslela bych si že je to Ruka-ústa-noha.
@Bobsh tohle mam já, prostě mi z ničeho nic otečou prsty - tou dobou to aji svědí, jak se drbu, tak natečou do neskutečné velikosti.. mi nic nezjistili
mám to od cca 25? tušim, tak nějak.. do té doby nic.. splaskne jí to? mi ano, pokud si to nedrbu
někdy se to objeví několikrát denně, někdy je třeba měsíc klid..
Dcera má 3 roky. Jinak je zdravá, bez teplot, jí, pije normálně.
@Alyss1 na noze má malý flíček, taky na plosce u malíčku. Afty nepozoruji.po těle má hlavně na stehnech sem tam pupínek v barvě kůže, nesvědí.
Jak brzy to přejde?
Pokud je to to co myslím viz
https://www.modrykonik.cz/…a-noha-usta/
ta je to prudce infekční, pro děti zcela neškodné. trvá to pár dní, nám asi čtyři. pak ještě několik dní jsou ty pupínky nahmatat, ale už je to netrápí. fenistil v kapkách.
@martina.se včera jsem měla večer pocit, že po první dávce fenistilu to splasklo, ale ráno měla zase prsty jak špalíky.
Mě to spíš přijde jako exem, nebo něco takového. Protože je to jakoby plocha, žádné pupínky, puchýřky nemá. Na těch stehnech to má jen na omak.
@Bobsh píše:
Ahoj holky,
jdu si k vám pro radu.
Dcera si už asi čtyři dny stěžuje na svědění rukou. Má je poměrně teplé, oteklé, začervenalé. Přikládám foto v reálu je to více červené(černé skvrny jsou vada foťáku).
U dr jsem s ní byla v pátek podezření na alergii, ale zyrtec kapky nezabral.
Včera jsem tedy opět navštívila dr a podezření na šestou nemoc, ale to se mi nezdá. Neměla teplotu a ani nemá na rukou, nohou, obličeji pupínky. Jen na ploskách rukou začervenalé fleky.
Mám dávat fenistil a oscillococcinum na posílení imunity, ale zas efekt 0.
Už začínám být zoufalá, musí to být strašně nepříjemné. Nevíte co by to mohlo byt?
Mě napadla alergie na nějaké uvolněné látky z hraček.. Nemá něco nového, plastového??? Sledovala bych, s čím příjde denně do styku..Podle mě je to vyloženě podráždění z úchopové strany, tedy něco vzala do ruky. Nemáte nějaké pokojové květiny, dráždivé, na které by sahala?
@Alyss1 a je možné, že by to měla i bez teplot? Já se ptám jak magor, ale zažívám to poprvé.
@Bobsh píše:
@martina.se včera jsem měla večer pocit, že po první dávce fenistilu to splasklo, ale ráno měla zase prsty jak špalíky.
@pannda květiny ne, ale od minulého týdne jezdí na novém koloodrážedle.
, jako taky mě to napadlo, že by to mohla mít z těch řidítek, ale už 2dny ho neměla a ruce má stejné.
Letos to dělá i mně, mám pocit, že je to z alergie, ale zhoršuje se to i něčím jiným. Jednou za čas mi otečou prsty a vrchní část dlaně. Někdy to trvá půl hodiny, někdy pár dnů.
Dříve mi to dělalo jen v létě, když jsme šla v horku a ruku měla volně (nic nedržela).
@Bobsh píše:
@pannda květiny ne, ale od minulého týdne jezdí na novém koloodrážedle., jako taky mě to napadlo, že by to mohla mít z těch řidítek, ale už 2dny ho neměla a ruce má stejné.
No, schválně bych to zalepila, oblepila, prostě aby s tím nepřišla do styku…A pozorovala. Může to být i pozdní reakce..Zkrátka, musíš to vyloučit, že to není ono