Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vy nemáte žádnou rezervu, jste zcela závislí na každoměsíčním příjmu a pořídíte si třetí dítě? ![]()
S tímhle nálezem jsem do pár dnů rodila a pak byla do 36 tt v porodnici. Co chceš dělat? Chlap si bude muset zorganizovat práci tak, aby se o děti postaral.
@Janli píše:
Vy nemáte žádnou rezervu, jste zcela závislí na každoměsíčním příjmu a pořídíte si třetí dítě?
S tímhle nálezem jsem do pár dnů rodila a pak byla do 36 tt v porodnici. Co chceš dělat? Chlap si bude muset zorganizovat práci tak, aby se o děti postaral.
Nemáme bohužel jelikož jsme si v nedávné době pořídili baráček a hlavně jsem 8 let léčená s neplodnosti. Bylo mi řečeno, že si nemusím dávat pozor jelikož moje vaječníky jsou špatné a vejcovody neprůchozí. V den co jsem měla jít na operaci mi zjistili graviditu ( 4 měsíc )Jinak 8 let absolutně nic
počítali jsme s tím, že si z rezerv zařídíme baráček a budeme oba pracovat. Nakonec se na miminko moc těšíme akorát vše se musí přeorganizovat a určitě to nezvládneme ze dne na den. Moje otázka byla jestli nějaká žena podobnou situaci uležela doma. Řeči co musím a nemusím vím. Já jsem třeba se synem byla na 6 prstu otevřená už ve 35 týdnu a nakonec jsem přenášela… Chlap se týden postará a víc to prostě nelze nemůžeme stát mezi rozhodnutím zda bude na nájem, jídlo apod…
@Anonymní píše:
Nemáme bohužel jelikož jsme si v nedávné době pořídili baráček a hlavně jsem 8 let léčená s neplodnosti. Bylo mi řečeno, že si nemusím dávat pozor jelikož moje vaječníky jsou špatné a vejcovody neprůchozí. V den co jsem měla jít na operaci mi zjistili graviditu ( 4 měsíc )Jinak 8 let absolutně nicpočítali jsme s tím, že si z rezerv zařídíme baráček a budeme oba pracovat. Nakonec se na miminko moc těšíme akorát vše se musí přeorganizovat a určitě to nezvládneme ze dne na den. Moje otázka byla jestli nějaká žena podobnou situaci uležela doma. Řeči co musím a nemusím vím. Já jsem třeba se synem byla na 6 prstu otevřená už ve 35 týdnu a nakonec jsem přenášela… Chlap se týden postará a víc to prostě nelze nemůžeme stát mezi rozhodnutím zda bude na nájem, jídlo apod…
Ale on se bude muset postarat. Vy už nemáte na výběr. Buď budeš ležet nebo porodíš předčasně. V každým případě jsi pár týdnů mimo.
Nejlepší he moralizovat že nemají rezervu. Ikdyby měli. OSVČ si prostě nemůže dovolit být doma měsíc zadarmo. Jednak mu utečou zakázky, druhak je to zivitel rodiny. Prostě to tak je. Máme doma kluka 6 let, holčičku 2 roky a čekáme třetí. Taky už jsem byla na zastavení porodu a pak se nechala propustit domu. Protože muž doma zůstat nemohl. Logicky.. a to máme úžasnou tchyni která hlídá a prakticky dělá rodina je schopna si děti popredavat a nějak to udělat…
@epsice píše:
Nejlepší he moralizovat že nemají rezervu. Ikdyby měli. OSVČ si prostě nemůže dovolit být doma měsíc zadarmo. Jednak mu utečou zakázky, druhak je to zivitel rodiny. Prostě to tak je. Máme doma kluka 6 let, holčičku 2 roky a čekáme třetí. Taky už jsem byla na zastavení porodu a pak se nechala propustit domu. Protože muž doma zůstat nemohl. Logicky.. a to máme úžasnou tchyni která hlídá a prakticky dělá rodina je schopna si děti popredavat a nějak to udělat…
Můj manžel je taky osvč a klidně zůstal měsíc doma s dvouletou dcerkou. Ale to je jedno. U zakladatelky už se stalo a budou se s tím muset poprat, protože jaksi jiná cesta není.
To už je druhá podobná diskuze za 2 dny. Přece tohle je dost závažný stav, kdyby to šlo vyležet doma, tak tě tam nepřijmou k okamžité hospitalizaci. Bohužel se tomu teď bude muset vše přizpůsobit. A kluci jsou velký, ty už zas takovou péči nepotřebují.
Jinak jsem na tom podobně, aktuálně 34tt a už jsem byla hospitalizovaná 3×. Holt se tomu muselo vše přizpůsobit. Ono mít nedonošené miminko je velmi náročný, tak teď těch pár týdnů to zvládnete.
@Janli píše:
Můj manžel je taky osvč a klidně zůstal měsíc doma s dvouletou dcerkou. Ale to je jedno. U zakladatelky už se stalo a budou se s tím muset poprat, protože jaksi jiná cesta není.
Můj muž by di toto nemohl dovolit. Když je potřeba tak pošle chlapy samotné a sám hlídá ale pořád nosí hlavní příjem a je šef party takže toto je fakt vyjimecne.
@epsice píše:
Můj muž by di toto nemohl dovolit. Když je potřeba tak pošle chlapy samotné a sám hlídá ale pořád nosí hlavní příjem a je šef party takže toto je fakt vyjimecne.
Nezlob se, ale pak dělá něco špatně. Jednak musí mít osvč hodně velkou finanční rezervu a pak musí být zastupitelný. Co když skončíš na půl roku v nemocnici? To zkrachujete?
@epsice Promiň, ale to je fakt pitomost. Co když se ti něco stane a budeš půl roku v nemocnici? Co když bude něco s dítětem, budeš si vybirat, jestli nechat novorozence samotného v porodnici nebo budes doma? Já nejsem z těch, kteří by tu řvali, jak bez milionu na účtě by do dítěte nešly, ale nemoci si dovolit ležet měsíc v nemocnici bez toho, aby někdo přemýšlel, jestli zaplatí jídlo a energie, je taky silná káva. A od toho snad může mít i ten OSVČ a jeho žena dobrou pojistku, ne? ![]()
@Villanelle tak pojistku máme, rezerva je. Ale když odreknes zakázky půl roku tak tě nekdo nahradí a zkrachujes tak jak tak. A stáhneš sebou další 3 rodiny, ti taky nebudou mít práci. Když bych skončila v nemocnici tak se postará rodina. Muž by rozhodně doma půl roku s dětmi být nemohl. To ale ani zaměstnanec. OCR je na 9 dní a pak? Kolik % střední třídy má rezervu na půl roku
?
@epsice píše:
@Villanelle tak pojistku máme, rezerva je. Ale když odreknes zakázky půl roku tak tě nekdo nahradí a zkrachujes tak jak tak. A stáhneš sebou další 3 rodiny, ti taky nebudou mít práci. Když bych skončila v nemocnici tak se postará rodina. Muž by rozhodně doma půl roku s dětmi být nemohl. To ale ani zaměstnanec. OCR je na 9 dní a pak? Kolik % střední třídy má rezervu na půl roku![]()
?
Ze střední třídy naprostá většina.
@Janli tak s tím nesouhlasím nakonec se to vyřešilo, děkuji za morální podporu… každopádně je to sice blbé, ale než přijít za měsíc o naše příjmy, to se nám vyplatí zaplatit za hlídání. Naštěstí jsem to vyřešila přímo v nemocnici a jsem velmi ráda, že nejsou jen moralisti, ale i lidé co mají srdce a pochopení
@Anonymní píše:
@Janli tak s tím nesouhlasím nakonec se to vyřešilo, děkuji za morální podporu… každopádně je to sice blbé, ale než přijít za měsíc o naše příjmy, to se nám vyplatí zaplatit za hlídání. Naštěstí jsem to vyřešila přímo v nemocnici a jsem velmi ráda, že nejsou jen moralisti, ale i lidé co mají srdce a pochopení
Jak jsi to vyřešila? Tím, že tě pustili ležet domů? A co když zítra porodíš? Necháš miminko čtrnáct dní v nemocnici samotný, protože budeš muset být doma se staršíma dětma? Asi jsem v tomhle moralista, ale radši obětuji měsíční příjmy než volit se kterým dítětem budu.
Ahoj holky prosím o radu dnes jsem 33tt a ráno když jsem byla na kontrole tak mi doktorka řekla, že jsem před dvěma týdny na kontrole neměla žádný nález a nyní mám spotřebovaný děložní čípek. Tvrdne mi břicho od 20 týdne, ale do dneška to nemělo vliv. Poslala mě k okamžité hospitalizaci s tím, že minimálně týden tu ležet budu. Píchla mi kortikoidy, kapacky magnesia a ležím.. akorát mám problém z naší strany ani z jedné nefungují babičky a chlap je OSVČ. Nyní si zrovna mám žádat o mateřskou a příští měsíc jsem bez příjmu a jediný náš příjem je chlapa pak mě budou platit zpětně, ale bohužel ne když bude zadarmo doma. Třeba týden to nějak zvládneme, ale nemůžeme si absolutně dovolit, aby byl doma do porodu. Mám doma kluky ve věku 8 a 10 let. Řešila jste tento problém nějaká? Jsem z toho docela zoufalá. Dá se to uležet doma?