Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jaký máte názor na to dát si v těhotenství v Řecku v hotelu feta sýr? Samozřejmě ne na kila, ale nějak normálně. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@katyna1984 píše:
A důvod proč si ho nedat je…?
Treba listerioza ze syru z nepasterizovaneho mleka? Treba.
@JuicyLucy píše:
@mesic09 sýry se běžně pasterizují
Ok dekuju za info
.Jen nemam zkusenosti, tak se ptam.😊
@mesic09 píše:
Treba listerioza ze syru z nepasterizovaneho mleka? Treba.
Ale zrovna feta by měla být z pasterizovaného mléka.
https://zdravi.euro.cz/…tehotenstvi/
@Jeremi píše:
Ale zrovna feta by měla být z pasterizovaného mléka.
https://zdravi.euro.cz/…tehotenstvi/
Dekuju ![]()
A ja bych treba v recku tohle nejedla, prave z duvodu, ze bych se bala, ze bude z nepasterizovanyho. Ale jestli tam jis zeleninu a ovoce, kterou si beres v hotelu a sama nemejes, tak to mas fuk, to mas riziko dost podobny ![]()
@DandátkoP Tak ono v restauraci to neni nikde zaruceny, ze to dostatecne omyjou.To bys musela stat v kuchyni a sledovat to.
@mesic09 píše:
@DandátkoP Tak ono v restauraci to neni nikde zaruceny, ze to dostatecne omyjou.To bys musela stat v kuchyni a sledovat to.
Jo, proto to nejim nikde jinde nez doma. Vratili jsme se ted z mallorky a nedala jsem si, neverim tomu. Ale ne kazdej to takhle hroti, je to na kazdym. ![]()
@DandátkoP Takze nejis za cely tehotenstvi ani nikde v cesky restauraci? Nebo si myslis, ze opravdu je v kazdy restauraci i u nas vsechno peclive umyty?
Mas pravdu, ne kazdej to hroti.Ale to by clovek nesel nikam behem celyho tehotenstvi.Za nasich maminek se to takhle nehrotilo…nechapu jak jsme prezili ![]()
@mesic09 nene nechodim, protoze je mi jasny, ze to nedodrzujou.
Nehrotilo, taky se nehrotilo, kdyz potracely a neresil se moc duvod.
Hele, 100 tehotnejch muze sezrat s prominutim i tatarak a neudelany vejce a nemyty jahody apod a nic se nestane. A pak se jednou neco stane. Listerioza neni nejak casta, ale ani neni vyloucena. A nas deti staly nekolik 10 az stovek tisic, tak to radsi hlidam, nez si neco vycitat. ![]()
@DandátkoP píše:
@mesic09 nene nechodim, protoze je mi jasny, ze to nedodrzujou.Nehrotilo, taky se nehrotilo, kdyz potracely a neresil se moc duvod.
Hele, 100 tehotnejch muze sezrat s prominutim i tatarak a neudelany vejce a nemyty jahody apod a nic se nestane. A pak se jednou neco stane. Listerioza neni nejak casta, ale ani neni vyloucena. A nas deti staly nekolik 10 az stovek tisic, tak to radsi hlidam, nez si neco vycitat.
Aha tak to pak jo. Jestli nejdes nikam a cely tehotenstvi si varis jen ty sama, tak pak je to ok.Je ale zajimavy, ze jsi byla na Mallorce…tam sis teda asi taky musela varit tim padem sama.
Potracely, samozrejme, potracely zeny i ve stredoveku.Kdyz se o tom tehdy nemluvilo, ze nejaka listerioza je, tak si neumim predstavit kolik by muselo byt potratu oproti dnesku, kdyz dneska se to vic dodrzuje a vi se o tom. A vic potratu opravdu nebylo.Ale mas pravdu, at si to kazdej dela jak chce. Nekdo kvuli tomu ani nepujde na navstevu, aby tam nahodou neomyli salat min nez by mel byt.
Ted jsem zrovna videla jedno video, ktere doporucuji. Pani tam rika, jak je dulezita pohoda a nehrotit to co jite. https://youtu.be/1crEfV9pIGA
A myslim, ze to o desitkach tisic za dite neni, my dali mnohem vic, ale nikdy by me nenapadlo se na to odkazovat, ze mam vetsi strach tim padem nez ty, kterym se podarilo otehotnet driv a bez pomoci.
@mesic09 tak si ho dej a buď v klidu.
Když jsi viděla to video, tak se nemusíš tím pádem ptát, jestli by někdo jedl nebo nejedl sýr. ![]()
Já bych ho taky nejedla.
@mesic09 cca 650 tisic jsme dali za dite, kolik vy, jeste vic? Ja se tim ohanim, protoze roky strachu a studovani veci te donuti pak vic premyslet. Nekdo, kdo otehotni na prvni dobrou ani netusi, co nejaka listerioza znamena a ze existuje, tsk proto. Ano, na mallorce jsem obed mela vlastni, k snidani jsem jedla baleny pecivo, pripadne palacinky, ktery delali primo prede vsemi a k večeri smazeny hranolky, ktery tam delali primo prede mnou a maso, ktery tam taky smazili primo prede mnou. Takze to moc zajimavy ani neni. ![]()
Ja teda moc nechapu, proc zakladas diskuzi s takovym dotazem, kdyz stejne mas vlastni nazor? Aby ti vsichni napsali, ze to nemas resit? Neres to.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat