Otevřená na prst, tři prsty atd. - kdy přijdou kontrakce?

263
29.11.11 18:40

otevrena na prst, tri prsty atd. poradte prosim

Ahoj holky,
predem se omlouvam, jestli takova diskuse uz je, docetla jsem to tady do 15 stranky a nenasla co potrebuji vedet.

Dnes, v utery na kontrole doktorka rikala ze jsem otevrena na 3 prsty, ve ctvrtek byla na 1prst.

Co to znamena a za jak dlouho prijdou kontrakce? Chtela bych totiz porodit bez vyvolavani. Na kontrole jsem zaslechla neco o vyvolavani, tak jsem se hodne zdesila. Tehotenstvi jsem mela naprosto bezproblemove.

Dekuji moc predem za pripadne reakce a vas cas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
29.11.11 18:47

Znamená to tedy že už čípek vymizel, nebo čípek je propustný na prst atd.???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
29.11.11 18:49

ahoj. To Ti bohuzel nikdo nezaruci. Pokud vse pujde dobre, budes alespon rychleji otevrena, kdyz uz jsi nachystana.. :pankac: Nechala bych to na prirode..Stejne nic nepomaha :D Ja taky nechtela vyvolavacku a stejne se nedalo nic delat. Kolikaty jsi tt? Preji bezproblemovy porod a zdravicko! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
29.11.11 18:49
ze uz je pryc asi ne?
MonnyDee píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.11.11 18:51
kofolkaa. píše:
ze uz je pryc asi ne?
MonnyDee píše:

Právě se ptám.. záleží na tt.. takže by to znamenalo že je na 3cm a porodit může kdykoliv :nevim:
Pokud je to pouze čípek, tak to jen tak nebude.. ale znamená to že se něco děje ;)

EDIT: teď ještě dočítám dotaz.. to by ji pak ale nechtěli vyvolávat ne? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.11.11 18:52

Ze stavu čípku se nadá určit, kdy porodíš. Můžeš chodit 14 dní otevřená na 3 prsty a nic a taky můžeš porodit druhý den poté, co vyšetření ukáže zcela zavřený čípek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
29.11.11 18:53
jj naprosto souhlasim.
ivuska.h píše:
Ze stavu čípku se nadá určit, kdy porodíš. Můžeš chodit 14 dní otevřená na 3 prsty a nic a taky můžeš porodit druhý den poté, co vyšetření ukáže zcela zavřený čípek.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
29.11.11 18:58

Ahojky, mala ven nechce, a chapu ji, jeste neprisel cas. A doktori si to pocitaji jak chteji. Jsem otehotnela 11.03, vim to jiste, takze jeste tyden minimalne muzu nosit.

Podle uz z 12 tydne jsem 39 +2 coz vychazi uplne presne do dne a hodiny, proste uplne presne na 11.12. Samozrejme mi rekla doktorka ze to tak brat nemuzu, presne 9 mesicu ode dne otehotneni.

Doktorka na minule navsteve, tedy ve ctvrtek to preskrtla (38+4) a napsala po prohlidce 40+0 jen proto ze jsem byla otevrena na prst. Dnes uz to bylo na 3 prsty. Tak nevim, na vyvolavani me nikdo tyden nedostane 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.11.11 18:59

Ale nepíšeš zda to je propustnost čípku, nebo už fakt regulérní otevřenost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.11.11 19:00

Ten termín „otevřená na dva, … šest … prstů“ znamená, že zaniká hrdlo a vzniká děložní branka, ta se postupně rozvinuje a to jsou právě ty prsty (cm). Je to vlastně první doba porodní, která končí tím, že branka dělohy je úplně zašlá a to je při cca 11cm. Ale neznamená to, že hned rodíš. Mě doktor říkal, že to otevírání může být už několik týdnů před porodem a pokračovat až do samotného porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.11.11 19:05

Ber to pozitivně, třetinu porodu máš za sebou, ani o tom nevíš :mrgreen: Měnění termínu kdykoliv po prvním trimestru je naprostý nesmysl, směrodatný je utz v prvním trimestru případně pokud jsi si jistá ovulací. Měnění termínu ke konci na základě jakýchkoliv vyšetření bych se velmi bránila, doktorům většinou musíš trpělivě opakovat to samé znovu a znovu, dokud to nepochopí :lol:
Pokud se ti nález od čtvrtka tak hezky hnul, tak bych řekla, že do týdne porodíš určitě ;) Je to teda takové věštění z koule, to nepopírám. Přeju hezký, rychlý porod bez zbytečných zásahů :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
29.11.11 19:06
MonnyDee píše:
Ale nepíšeš zda to je propustnost čípku, nebo už fakt regulérní otevřenost :nevim:

Tak to opravdu nevim :nevim: nezaptala jsem se ji, tak me rozhodilo to vyvolavani 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.11.11 19:07
MonnyDee píše:
Ale nepíšeš zda to je propustnost čípku, nebo už fakt regulérní otevřenost :nevim:

Bych tipla spíš propustnost, kdyby byl čípek spotřebovaný a otevřená na 3, tak už by jí řekli, že rodí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.11.11 19:07
olliinnka píše:
MonnyDee píše:
Tak to opravdu nevim :nevim: nezaptala jsem se ji, tak me rozhodilo to vyvolavani 8o

to mi tam právě nehraje.. pokud už jsi na 3 prsty, na co vyvolávat? Leda zkusit píchnout vodu a počkat na kontrakce.. Ale na to je ještě brzy.. ono se to rozjede samo, uvidíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.11.11 19:09

Já bych řekla, že to máš za pár, vyvolávat nebude potřeba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí