Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
predem se omlouvam, jestli takova diskuse uz je, docetla jsem to tady do 15 stranky a nenasla co potrebuji vedet.
Dnes, v utery na kontrole doktorka rikala ze jsem otevrena na 3 prsty, ve ctvrtek byla na 1prst.
Co to znamena a za jak dlouho prijdou kontrakce? Chtela bych totiz porodit bez vyvolavani. Na kontrole jsem zaslechla neco o vyvolavani, tak jsem se hodne zdesila. Tehotenstvi jsem mela naprosto bezproblemove.
Dekuji moc predem za pripadne reakce a vas cas ![]()
Znamená to tedy že už čípek vymizel, nebo čípek je propustný na prst atd.???
ahoj. To Ti bohuzel nikdo nezaruci. Pokud vse pujde dobre, budes alespon rychleji otevrena, kdyz uz jsi nachystana..
Nechala bych to na prirode..Stejne nic nepomaha
Ja taky nechtela vyvolavacku a stejne se nedalo nic delat. Kolikaty jsi tt? Preji bezproblemovy porod a zdravicko! ![]()
MonnyDee píše:
kofolkaa. píše:
ze uz je pryc asi ne?MonnyDee píše:
Právě se ptám.. záleží na tt.. takže by to znamenalo že je na 3cm a porodit může kdykoliv ![]()
Pokud je to pouze čípek, tak to jen tak nebude.. ale znamená to že se něco děje ![]()
EDIT: teď ještě dočítám dotaz.. to by ji pak ale nechtěli vyvolávat ne?
![]()
Ze stavu čípku se nadá určit, kdy porodíš. Můžeš chodit 14 dní otevřená na 3 prsty a nic a taky můžeš porodit druhý den poté, co vyšetření ukáže zcela zavřený čípek.
ivuska.h píše:
Ze stavu čípku se nadá určit, kdy porodíš. Můžeš chodit 14 dní otevřená na 3 prsty a nic a taky můžeš porodit druhý den poté, co vyšetření ukáže zcela zavřený čípek.
Ahojky, mala ven nechce, a chapu ji, jeste neprisel cas. A doktori si to pocitaji jak chteji. Jsem otehotnela 11.03, vim to jiste, takze jeste tyden minimalne muzu nosit.
Podle uz z 12 tydne jsem 39 +2 coz vychazi uplne presne do dne a hodiny, proste uplne presne na 11.12. Samozrejme mi rekla doktorka ze to tak brat nemuzu, presne 9 mesicu ode dne otehotneni.
Doktorka na minule navsteve, tedy ve ctvrtek to preskrtla (38+4) a napsala po prohlidce 40+0 jen proto ze jsem byla otevrena na prst. Dnes uz to bylo na 3 prsty. Tak nevim, na vyvolavani me nikdo tyden nedostane ![]()
Ale nepíšeš zda to je propustnost čípku, nebo už fakt regulérní otevřenost ![]()
Ten termín „otevřená na dva, … šest … prstů“ znamená, že zaniká hrdlo a vzniká děložní branka, ta se postupně rozvinuje a to jsou právě ty prsty (cm). Je to vlastně první doba porodní, která končí tím, že branka dělohy je úplně zašlá a to je při cca 11cm. Ale neznamená to, že hned rodíš. Mě doktor říkal, že to otevírání může být už několik týdnů před porodem a pokračovat až do samotného porodu.
Ber to pozitivně, třetinu porodu máš za sebou, ani o tom nevíš
Měnění termínu kdykoliv po prvním trimestru je naprostý nesmysl, směrodatný je utz v prvním trimestru případně pokud jsi si jistá ovulací. Měnění termínu ke konci na základě jakýchkoliv vyšetření bych se velmi bránila, doktorům většinou musíš trpělivě opakovat to samé znovu a znovu, dokud to nepochopí ![]()
Pokud se ti nález od čtvrtka tak hezky hnul, tak bych řekla, že do týdne porodíš určitě
Je to teda takové věštění z koule, to nepopírám. Přeju hezký, rychlý porod bez zbytečných zásahů ![]()
MonnyDee píše:
Ale nepíšeš zda to je propustnost čípku, nebo už fakt regulérní otevřenost
Tak to opravdu nevim
nezaptala jsem se ji, tak me rozhodilo to vyvolavani ![]()
MonnyDee píše:
Ale nepíšeš zda to je propustnost čípku, nebo už fakt regulérní otevřenost
Bych tipla spíš propustnost, kdyby byl čípek spotřebovaný a otevřená na 3, tak už by jí řekli, že rodí ![]()
olliinnka píše:MonnyDee píše:Tak to opravdu nevim
Ale nepíšeš zda to je propustnost čípku, nebo už fakt regulérní otevřenostnezaptala jsem se ji, tak me rozhodilo to vyvolavani
to mi tam právě nehraje.. pokud už jsi na 3 prsty, na co vyvolávat? Leda zkusit píchnout vodu a počkat na kontrakce.. Ale na to je ještě brzy.. ono se to rozjede samo, uvidíš ![]()