Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Asi záleží, kde jsi. Ale já osobně si myslím, že hadrama je trh už naprosto přesycen, jednak i nové oblečení je velmi levné, obnošené se prodává za pár kaček (nebo i zadarmo) přes internet, a že by byl nedostatek kamenných Second Handů mi taky nepřijde. ![]()
Možná, kdyby ses zaměřila nějak úzce - třeba kroje, historické kostýmy, masky, nadměrné velikosti, nebo něco takového.
@bubblin Kdyby si se rozhodla vykupovat a prodávat potřeby pro děti a mámy - odsávačky a další pomůcky ke kojení, nůžtičky, lahvičky, teploměry, věci často nepoužité, nebo částěčně spotřebované po kusu - např. sterilizační sáčky do mikrovlnky apod., určitě bys měla s patřičnou reklaou úspěch. Většina mamin se toho zbavuje po internetu, fotí, posílá, určitě by raději skákly do obchůdku.
Záleží jaká je v okolí nabídkaa jaká by byla poptávka. Osobně mám dojem, že je trh nošeným oblečením přesycený- zkouší to i hodně maminek na mateřské a jsou rády, když se pak oblečení zbaví kolikrát i pod cenou.
Sekáčů je sice dost, ale kolik z nich stojí za to? Takže pokud bude dobrý koncept, pěkné věci za dobrou cenu, jsi obchodní typ, dáš to:-)
http://www.stextil.cz/hrabarna Doporučuji z vlastní zkušenosti.
@bubblin možná by mohl mít úspěch second hand s většími velikostmi, třeba mamka má velikost 46, sekáčů je tady hafo, ale většina končí na 44 a pro tlustší není nic - nemyslím morbidně tlusté, vždycky si stěžuje, že ve městě nic nekoupí a objednává na bon prixu, protože tam mají moderní věci i ve větších velikostech
No já nevím u nás ve městě je sekáčů asi sto, vždy jeden zruší a další se objeví, já se jdu občas podívat když jdu kolem a nikdy bych tam nic nekoupila, ten smrad zatuchlin jak v Adře… ale pokud by to byl nějaký voňavý obchod za super cenu tak bych i zašla, i když v Pepcu apod. se dají koupit věci za pár korun že si raději každý druhý koupí nové
@Doe_Jane píše:
No já nevím u nás ve městě je sekáčů asi sto, vždy jeden zruší a další se objeví, já se jdu občas podívat když jdu kolem a nikdy bych tam nic nekoupila, ten smrad zatuchlin jak v Adře… ale pokud by to byl nějaký voňavý obchod za super cenu tak bych i zašla, i když v Pepcu apod. se dají koupit věci za pár korun že si raději každý druhý koupí nové
Já raději kvalitní věc ze sekáče, než sepratelný hader z kterého trčí nitě z Pepca, tohle má každý jinak ![]()
@Taky jedna píše:
Já raději kvalitní věc ze sekáče, než sepratelný hader z kterého trčí nitě z Pepca, tohle má každý jinak
já v sekáči ještě nic nekoupila tak nevím, mě od tama vyžene vždy ten smrad a všude poházené oblečení
ale asi tam budou značky, i když vlastně skoro vše je z číny ![]()
@Doe_Jane píše:
já v sekáči ještě nic nekoupila tak nevím, mě od tama vyžene vždy ten smrad a všude poházené oblečeníale asi tam budou značky, i když vlastně skoro vše je z číny
To je fakt, že skoro vše je z Číny, s tím asi nic nenaděláme
Nejde přímo o „značku“, ale o kvalitní věci. Ze sekáče mám opravdu ty nejhezčí kousky v šatníku. Ale tohle člověk musí umět, proto si mě kamarádky na nákupy do sekáčů beru sebou, já jim podávám věci, které ony nevidí ![]()
@bubblin píše:
Opravdu jste spokejená? Není tam je pár kusů top a zbytek aušus?
Právěže tam jsou krásné věci - fakt mluvím z vlastní zkušenosti - a za TUTO cenu! ![]()
@Doe_Jane píše:
Ty sekáče, co popisuješ, fakt nestojí za nic. Zatuchly někde v devadesátkách. Ale čím dál tím více je výběrových sekáčů s dovozovým zbožím, kde je to o něčem úplně jiném: věci na stojanech roztříděné podle kategorií i barev, nepoškozené, voňavé, lepších značek. Stokrát radši koupím něco tam, než za stejnou nebo i nižší cenu v Pepcu, kde se to oblečení po prvním praní změní tvar i velikost a po druhém nošení rozpadne. V sekáči krom originality mám i jistotu, že se tohle s oblečením nestane (pokud vypadá už nošené furt skvěle, nejspíš tak bude vypadat i dále).
@bubblin píše:
Ahoj holky, chci se zeptat co si myslíte o otevření second handu/outletu?
Já bych do toho asi ají šla. Ale zaboha si nemůžu vybrat dodavatele.
Mám už menší rozpočet jak by to asi vše finančně bylo. Poradí mi někdo? Děkuji.
Bylo by to na menším nebo větším městě? Ať tak či tak, počítej s tím, že konkurence je obrovská a nijak zbohatnout se na tom nedá. Buď se zaměřit na dětský sortiment, kdy bys brala od maminek i na výkup a do komise, nebo brát výběrové oblečení zboží od zahraničních dodavatelů. Já do svých několika vybraných sekáčů chodím moc ráda, důvody, proč nechodím do těch ostatních, ač jich je všude hodně, jsou: tmavý, stísněný prostor bez zdroje přirozeného světla (podle mě snad nejdůležitější faktor), oblečení neprotříděné a poškozené. I když věřím, že se tam dají sem tam sehnat hezký kousky, nemám na tohle čas, trpělivost ani finance, a vzhledem k tomu, že všude kolem nás tyhle minisekáče krachují, bych řekla, že to tak vnímají i ostatní zákazníci.
@bubblin tak je sekáč a sekáč. U nás jsou různé - některé jsou předražené a prakticky nikdo tam není. Pak máme seky, kde je zboží 30 - 50 korun, pěkné, často značkové, pro děti i dospělé - a tam je lidí dost a dost. Zboží, kromě pár košíků, visí přehledně na věšácích, nijak nesmrdí. A na rozdíl od obchodů přes net ho můžu prohlídnout a vyzkoušet. Já tedy do seků zajdu ráda a obvykle tam něco koupím.
Záleží na kvalitě, sortimentu a cenách, od toho se odvíjí i úspěch.