Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Děvčata, mám na vás prosbu. Zítra jdu na maturitní ples, jako doprovod. Vždycky jsem na ples nosila šaty, ale doma nemám téměř nic vhodného, proto se ptám - je na ples vhodná černá pouzdrová sukně ke kolenům, doplněná body s krajkovými dlouhými rukávy, taky v černé? K tomu červené náušnice a boty + červené psaníčko. Jde mi spíš o tu sukni. Někde na netu píšou ano, někde ne.
Díky za rady!
@Azeretereza píše:
Děvčata, mám na vás prosbu. Zítra jdu na maturitní ples, jako doprovod. Vždycky jsem na ples nosila šaty, ale doma nemám téměř nic vhodného, proto se ptám - je na ples vhodná černá pouzdrová sukně ke kolenům, doplněná body s krajkovými dlouhými rukávy, taky v černé? K tomu červené náušnice a boty + červené psaníčko. Jde mi spíš o tu sukni. Někde na netu píšou ano, někde ne.Díky za rady!
Uvedeny oděv bych vzala někam na večírek, to je ideální, ale na ples.. Jednoznačně dlouhé šaty, když už sukně, tak dlouhá a ne na tělo, jak už je tady napsané… A nemůžeš si třeba něco půjčit od kámošky?
Podle protokolu ne. Ale já byla letos na maturaku a dlouhou robu tam měl málokdo. Většina mladých holek, vyjma maturantek, měla přiléhavé minisaty pod zadek, ostatní buď sukně nebo šaty ke kolenům. Šla bych v tom, v čem se cítíš dobře.
Asi by to nemělo být, ale jedná se o maturitní ples - takže si to klidně vezmi, až uvidíš pány v džínách, bude ti jasné, že tohle jsi až tak řešit nemusela ![]()
Ano na ples dlouhe saty, ale malo kdo si jej dnes oblekne. Vetsina ma delku ke kolenum. Takze ja bych v tom sla.
Podle protokolu ne, ale já byla taky jen v šatech po kolena a nic se nestalo, mělo to tam tak plno matek, dokonce jedna měla sako a kalhoty a pod sakem nic
A fakt, fakt toho bylo vidět hodně ![]()
U nás bylo spousta lidi v riflích a jedna mamina v šusťákovce od větmanců a přes předloktí kostkovanou 4 let starou nákupní tašku ( s takovou chodíval děda pro mlíko, když jsem byl malej)
Klidně si to vem. Na ples jedine dlouhý šaty..To už se nedodržuje - a na maturitaku obzvlášť, v dlouhých šatech by si tě lidi mohli splést s maturantkou ![]()
Sice tvoje oblečení zní opravdu víc vecirkove, než plesove, ale jsem si jista, že určitě nebudeš jediná.