Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, poradite prosim, jak bude slunicko bude svitit na tenhle byt? Diky. T.
Tak odpoledne a večer vám bude svítit sluníčko na balkon, do obýváku a ložnice (západ), dopoledne a přes den na druhou stranu, tam je zřejmě chodba a pokojík (východ a jih).
No ale já vidím jen okna tím směrem, kde je balkon. Takže ráno nikde a odpoledne všude.
Diky moc za vysvetleni. Rozhoduju se mezi 2 totoznymi byty, jeden je v nejvyssi
Patre, druhy ve 3. a premyslim, kde bude vesti horko…
Všechny okna smerem na jihozápad, to bude v lete celkem masakr.
V tomhle byte si ani neudelas pruvan…se v lete uvaris…meli jsme chvilku podobny a v lete jsme tam umirali… ![]()
@honeybee píše:
Diky moc za vysvetleni. Rozhoduju se mezi 2 totoznymi byty, jeden je v nejvyssi
Patre, druhy ve 3. a premyslim, kde bude vesti horko…
v nejvyšším patře bude nejpíš největší horko
To bude strašný. My máme obývák tím vaším směrem a hrůůůza a jediné, co mě utešuje, že odpo mmůžu větrat tou opačnou stranou nebo do průvanu.
Takovouto orientaci jako má byt na plánku (2 okna na západ a žádné jinam) jsem měla jednou na privátě a už bych to nechtěla zažít.
@Hanka79 píše:
V tomhle byte si ani neudelas pruvan…se v lete uvaris…meli jsme chvilku podobny a v lete jsme tam umirali…
My teda máme kuchyň a obývák na jih (slunce v létě do cca 16.30) a v létě je to fakt mazec. A to máme přesah střechy, takže je to malinko odstíněné. Žaluzie pořád zatáhle a stejně.. Ale na druhé straně jsou ložnice a je to super, tam je krásně. Tam nikdy nezasvítí. Průvan se dělá dobře. V tomhle uděláš průvan jedině když otevřeš vchodové dveře. No upřímně kolik horkých dní tu je? Já bych to zas tak černě neviděla. Asi budeš nadávat, ale jen pár dní v roce ![]()
@Tiger-lily píše:nemusí být, venkovní rolety a markýza na balkon udělají hodně, zas tam bude dost světla
No my byli chvilku v 2+kk okna taky na zapad a jinde nebyly a bylo to utrpeni…tak nevim…jo je to pekny mit hodne svetla, ale vecer lezet v posteli a plavat pomalu ve vlastnim potu…diky uz nidy…ted mame 3+1, dve okna na jednu stranu, treti okno a balkon na druhou a je to parada si clovek aspon udela pruvan ![]()
Pokud ma byt tuhle orientaci, brala bych co nejnizsi patro… My mame okna na jih (dopoledne od cca 11 do odpoledne nam sviti do obyvsku a loznice), ale jsme v prvnim patre, takze v lete nam v podstate slunko dovnitr nesviti, jak je vysoko… V zime sviti i dovnitr, ale zas tolik netopime…
Ty vado, tak do toho bych už nešla. Od 14 hodin vám tam bude v létě pražit slunce až do jeho západu a neochladíte se ani po setmění jelikož dům bude rozpálený jak sviňa. ![]()