Otoky před porodem

44
22.7.24 15:51

otoky před porodem

Ahoj holky,

Přesně za týden mám termín porodu.
Co se týče otoků, trápily mě poslední cca 2 měsíce „pouze“ otoky prstů po ránu (bolely a nemohla jsem je ani ohnout, chvilku to po ránu trvalo). Teď poslední 2 týdny se přidaly otoky nohou, nevejdu se ani do pantoflí, o teniskách nemluvě, kotníky prakticky nemám. Jde mi to směrem nahoru ke kolenům, taková celková slabost nohou, pocit a nejen pocit na křeče. Ruce stále taky. Jsem z toho zoufalá, nejradši bych si ty nohy uřízla. :( Asi je to hlavně i počasím, že je teď léto, ale dočetla jsem se tu i o nějaké „preeklampsii“? Kdy poznat, že se jedná o již zmíněnou a kdy jen o otok prostě z leta a celkoveho tehu stavu? :,( na prohlidky chodim, ale celkove s peci v nemocnici (chodim na rizikove kvuli nizko polozene placente - nastesti se vytahla) Nejsem spokojena :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
169
22.7.24 16:15

U preeklampsie bys musela mít bílkovinu v moči a vysoký krevní tlak. Pokud máš jen otoky a žádné jiné potíže, tak bych se neobávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6957
22.7.24 16:22

Ahoj, když jsem rodila v létě, tak jsem měla také velké otoky. Když už to bylo extrémní, doktor mi předepsal asi na 3 dny tabletky na odvodnění. Potom to bylo trochu lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková