Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Koupit v lékárně hydrogelovou náplast na puchyře /odřeniny a pak koupit kvalitní dobře padnoucí obuv, ne módní ale spíše funkční, určenou pro větší zátěž, a asi aby byli vyšší, přes kotníky protože tohle mi přijde jako odřené o okraj boty. Když máte takové šichty, předpokládám že celý den stojíte/ chodíte? Tak pořádně při koupi vyzkoušet, na obě nohy, projít se v nich po obchodě být v nich aspoň 10/15minut
Nevím co máte za práci ale treba trekové dobře padnoucí kvalitní boty vám tohle nikdy neudělají…
Tipla bych si na boty z obchodu typu Deichman tak za 500
chce to koupit jedny kvalitni a nesetrit ma nich…
A hlavně je důležité mít i nějaké vyšší a silnější ponožky, které dobře drží. taky jsem teď po létě vytáhla kotníkové boty a šla na výšlap a samozřejmě jsem nevyměnila ponožky za silnější a byl tam. Včera vysoké, silnější a ani ťuk!
@Vladusxx ano, tohle bylo o okraj boty, ale mám puchýře fakt ze všech botů, i z těch zdravotních 🙈, ještě se mi v životě nestalo, že by mi boty neodraly nohy. V lékárně/obchodě vždy sedí, pohodlné atd. Pak v nich začnu chodit a konečná Mám brigádu v gastronomii takže je člověk celou dobu na nohou. ![]()
@llida áno, tyhle boty byly z těch levnějších a velmi špatná volba na takovou šichtu
však naposledy ![]()
@Anonymní píše:
@Vladusxx ano, tohle bylo o okraj boty, ale mám puchýře fakt ze všech botů, i z těch zdravotních 🙈, ještě se mi v životě nestalo, že by mi boty neodraly nohy. V lékárně/obchodě vždy sedí, pohodlné atd. Pak v nich začnu chodit a konečná Mám brigádu v gastronomii takže je člověk celou dobu na nohou.@llida áno, tyhle boty byly z těch levnějších a velmi špatná volba na takovou šichtu
však naposledy
Tak ta obuv byla špatně zvolená…plus možná ty špatné ponožky… Neznám nikoho komu by tohle dělaly všechny boty… Zdravotní už vůbec ne… Mmch třeba na podologii zajít vás nenapadlo? Případně riziková místa kde se vám ty odřeniny dělají prelepit tou náplasti ještě před tím než obujete nové neproslapnute boty…
Mmch co vlhko? Potí se vám hodně nohy? Děláte ve vlhku? To by také mohla být příčina..
@Anonymní píše:
@Vladusxx ano, tohle bylo o okraj boty, ale mám puchýře fakt ze všech botů, i z těch zdravotních 🙈, ještě se mi v životě nestalo, že by mi boty neodraly nohy. V lékárně/obchodě vždy sedí, pohodlné atd. Pak v nich začnu chodit a konečná Mám brigádu v gastronomii takže je člověk celou dobu na nohou.@llida áno, tyhle boty byly z těch levnějších a velmi špatná volba na takovou šichtu
však naposledy
Nekupuješ si menší číslo?
@Anonymní píše:
však naposledy
Co zkusit barefoot? Boty, které jsou dělané na tvou nohu a ne tvá noha, co se musí přizpůsobovat konfekční botě a trpí;)
@lovethelife píše:
Co zkusit barefoot? Boty, které jsou dělané na tvou nohu a ne tvá noha, co se musí přizpůsobovat konfekční botě a trpí;)
Ale 15 hodin na tvrdém povrchu, to teda nevím jestli je na barefoot!
Je-li potreba, kupuju si v DM polstarky do bot a nalepim. Maji gelove a snad i nejakej “kozene”.
A proboha, z koho/z ceho z BOT. Boli me nohy z bot, otoky z bot…. Botů je udesny
@aledud ja přeci neradim stát 15h na tvrdém povrchu v barefoot. Urcite má zakladelka i nějaký volný čas. Začít s barefoot rovnou na tvrdém a pod není dobrý nápad. Ale není to časem nemožné, když začne člověk správně naslapovat. Ale to je debata, do které totady nechci stočit. Nadhodila jsem návrh.
@aledud píše:
Ale 15 hodin na tvrdém povrchu, to teda nevím jestli je na barefoot!
Ne každé barefoot boty mají tenkou podrážku. Navíc si do nich vždycky můžeš dát nějakou pěnovou nebo gelovou vložku pro měkčí došlap. A pokud má takhle zrasovsné nohy i z dražších konfekčních bot, tak bych to aspoň zkusila, protože barefooty mají zpravidla nejen pružnější podrážku, šle i měkčí svršek.
Ja jsem mívala s puchýři na patách dřív taky dost problém, barefooty nosím 7 let a od té doba žádné odřeninami nebo otlaky. Ja v nich teda příchodem i cely den převážně po tvrdém povrchu a oproti dřívějšku mě večer nebolí nohy.
@Hoa Mai píše:
Ne každé barefoot boty mají tenkou podrážku. Navíc si do nich vždycky můžeš dát nějakou pěnovou nebo gelovou vložku pro měkčí došlap. A pokud má takhle zrasovsné nohy i z dražších konfekčních bot, tak bych to aspoň zkusila, protože barefooty mají zpravidla nejen pružnější podrážku, šle i měkčí svršek.
Ja jsem mívala s puchýři na patách dřív taky dost problém, barefooty nosím 7 let a od té doba žádné odřeninami nebo otlaky. Ja v nich teda příchodem i cely den převážně po tvrdém povrchu a oproti dřívějšku mě večer nebolí nohy.
Mě nevadí barefoot, to už je věc názoru a zkušeností, ale v kuchyni jako pracovní boty určitě nemůžou být barefoot boty - si představte pracovní úraz.
Tak si asi cely zivot kupujes blbe boty
.
Tohle fakt neni normalni.
Namaz to Betadine masti a zalep, opakuj do zahojeni.
Pak to prelepuj preventivne a sezen si kvalitni boty.
Co do práce něco podobného? Má to pevnou špičku, na patě je pásek? Nebo, jestli si servírka tak pantofle?
Pomoooc, jak vyléčit odřené paty?
Dělají mi to snad každé boty, ale dneska je to úplně extrém. Po 15h šichtě, no už jsem nemohla dojít ani domů jaká to je šílená bolest. Na desinfekci zatím nemám odvahu. Fotky jsou hned po vyzutí po 15h šichty, takže proto mé nohy vypadají takhle, ale jde mi spíš o to jak vyléčit takové boláky. Mám to dost nateklé a popraskané puchýře
. Docela si nevím rady, mám to takhle celý život, věčně dodrané nohy a je úplně jedno jestli mám levné nebo drahé boty.
myslím, že teď budu aspoň týden chodit asi bosky, protože se asi neodvážím do žádných botů