Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky díky za anonym. Můžu se zeptat, co s tím ten urogynekolog dělá? Mám taky prolaps, spojené to je i se zhuntovaným panevnim dnem. Takže cvičím. První sex byl tedy hned po šestinedělí a pro mě to bylo divné, pro muže prý v pohodě. Mám i problém se schostí poprvé v životě jsem koupila lubrikační gel, ale nakonec jsme ho nepouzili. Teď byl dcerce rok a je to lepší, ten sex. Cvičím mamacore program a fitko.
Ahoj, já jsem od porodu rok a mám cysto i rektokelu. Boule mám přímo ve vchodě, ale úplně ven nelezou. Sex víceméně v pohodě 😀 nebo jak to říct. Nepřekáží tam nic, nebolí mě to. Spíš mám problém s tím, že jsem hodně povolená, prostě ty svaly nefungují tak jak mají. Takže si myslím, že spíš pro partnera to je takový na prd. I když tvrdí že ne 🤷♀️
@Anonymní píše:
Taky díky za anonym. Můžu se zeptat, co s tím ten urogynekolog dělá? Mám taky prolaps, spojené to je i se zhuntovaným panevnim dnem. Takže cvičím. První sex byl tedy hned po šestinedělí a pro mě to bylo divné, pro muže prý v pohodě. Mám i problém se schostí poprvé v životě jsem koupila lubrikační gel, ale nakonec jsme ho nepouzili. Teď byl dcerce rok a je to lepší, ten sex. Cvičím mamacore program a fitko.
Ja se roztrhla cela k zadku uvnitr a na jedne strane od rupliny az k pres cipek + do hloubky a uvnitr jeste na dve strany. Na druhy strane nastrih hraze, tam jsem nijak vic nerupla. Takze zatim je odhad na poskozeny/e levatory a nektere vazy. Takze chlapa jsem nebyla schopna nechat ani sahnout cca 7 mesicu, nez jsem se s tim vicemene srovnala. Urogyndr me vzdy vysetri, co se zmenilo a nejprv jsem mela estrogenovy krem kvuli mocotrubce, atb drink a leky proti pomocovani. Ted uz jen ty leky. Vlastne vyhodnocuje stav, zda se meni bo ne. Zkousi léčbu, pokud vidi možnost, ze medikace by pomohla. Jinak pak predepise operaci, zjednodusene receno. U me operace probehne z duvodu trvalych bolesti a omezeni + zanety, protože treba sport pro me zadny nepripada v uvahu, jakykoliv cviceni, kde pouziju brisni svaly a vznika tlak, tak nejde a nesmim, abych to netlacila ven. Ted jsem mela zanet prudusek a mela jsem pocit, ze si vykaslu frndu ven
je to vlastne takovej vyssi level gynekologa, resi komplet damsky spodek.
@Anonymní píše:
Ahoj, já jsem od porodu rok a mám cysto i rektokelu. Boule mám přímo ve vchodě, ale úplně ven nelezou. Sex víceméně v pohodě 😀 nebo jak to říct. Nepřekáží tam nic, nebolí mě to. Spíš mám problém s tím, že jsem hodně povolená, prostě ty svaly nefungují tak jak mají. Takže si myslím, že spíš pro partnera to je takový na prd. I když tvrdí že ne 🤷♀️
Mne jde predni i zadni stena prave ven. Ne moc, ale 1-2cm to je. Kdyz lehnu, tak po chvili to trochu zaleze a pak se to „necha uz zastrcit“.
A zkouseli jste i ruzny polohy? Mne urogyndr zminil, ze vhodny jsou polohy, pei kterejch pomuze gravitace - ze prej misionar. Ale obavy, nebo trochu strach tam je. ![]()
@Anonymní píše:
Mne jde predni i zadni stena prave ven. Ne moc, ale 1-2cm to je. Kdyz lehnu, tak po chvili to trochu zaleze a pak se to „necha uz zastrcit“.
A zkouseli jste i ruzny polohy? Mne urogyndr zminil, ze vhodny jsou polohy, pei kterejch pomuze gravitace - ze prej misionar. Ale obavy, nebo trochu strach tam je.
No u toho sexu to je fakt pro mě v pohodě asi v jakékoliv poloze. Jen třeba po chvilce při tom sexu se fakt hodně povolím, což mi je líto. Občas mě to třeba pobolívá když jsem já nahoře, ale to jsem si všimla, že se mi děje jen v nějaký fázi cyklu.
Omlouvám se, že anonymě. Rodila jsem sice u obou po 12 hodinách kontrakcí, ale císařem. Chtěla bych vás všechny podpořit. Je mi líto, co prožíváte a doufám, že časem všechny Vaše zdravotní problémy zmizí. Pro mě jste statečné, že jste to zvládly do finále. Do budoucna určitě bude lépe, moc vám to přeju. ID
![]()
@Anonymní píše:
Ja se roztrhla cela k zadku uvnitr a na jedne strane od rupliny az k pres cipek + do hloubky a uvnitr jeste na dve strany. Na druhy strane nastrih hraze, tam jsem nijak vic nerupla. Takze zatim je odhad na poskozeny/e levatory a nektere vazy. Takze chlapa jsem nebyla schopna nechat ani sahnout cca 7 mesicu, nez jsem se s tim vicemene srovnala. Urogyndr me vzdy vysetri, co se zmenilo a nejprv jsem mela estrogenovy krem kvuli mocotrubce, atb drink a leky proti pomocovani. Ted uz jen ty leky. Vlastne vyhodnocuje stav, zda se meni bo ne. Zkousi léčbu, pokud vidi možnost, ze medikace by pomohla. Jinak pak predepise operaci, zjednodusene receno. U me operace probehne z duvodu trvalych bolesti a omezeni + zanety, protože treba sport pro me zadny nepripada v uvahu, jakykoliv cviceni, kde pouziju brisni svaly a vznika tlak, tak nejde a nesmim, abych to netlacila ven. Ted jsem mela zanet prudusek a mela jsem pocit, ze si vykaslu frndu venje to vlastne takovej vyssi level gynekologa, resi komplet damsky spodek.
Jojo hnusáci, rodila jsem ve 38letech a prolaps obou stěn, dítě 3600 a já malá a drobná, vytlačené vše včetně konečníku, 2roky po porodu plastika, zadní stěna celkem ok ale přední stále ve vchodě, kontingentní ač fyzioterapeut a můj první a poslední porod, ach jo, ráda poradím, jsem od Brna pa Pavla
Ahoj,

9 měsíců po komplikovaném porodu, prolaps přední i zadní strany pochvy (boule čučej ven), čípek kousek za vstupem a s tímhle spojený zdravotní obtíže (sem tam zánět, trvalá bolest podbřišku, výtoky, cvrnkání atd.). Jsem v péči urogynekologa jedné fakultky, kdy mi bylo řečeno, že sex můžu a že neublíží. (Na operaci si musím počkat, až bude prcek netahací.)
Do teď jsme sex - pohlavní styk neměli. Nějaký ty techtle mechtle jo.
Je mi jasný, že jizvy budou citlivý a nějaký čas bolet (masíruju/em). Ale co ten prolaps, sex s ním? Jde to? Jak jste to měly/máte? Případně budu ráda za zkušenosti, rady a tipy, než po něm skočím
Díky holky
(anonym, páč je to citlivý téma)