Indometacin v těhotenství

459
1.10.22 16:13

Indometacin v těhotenství

Ahoj holky, je tu někdo, komu Dr povolil výjimečně v těhotenství indometacin? Trpím už spoustu let na šílený migrény a ten jediný mi zabírá. Jsem 10 tt, mírně se zlepšila frekvence, doteď to bylo většinou bez zvracení a trvala tak jeden den. Ale od včera mě chytila poradna, včera jsem 10× zvracela, teď piju celý den jen mírně colu, nejedla jsem už od včera nic, včera jsem vše vyzvracela a dnes když se na jídlo podívám, tak se mi zvedne žaludek. Hlava pořád bolí. Uvažuju, že bych vzala půlku čípku, ale samozřejmě mám strach. Zkoušela jsem dva paraleny, spíš že zoufalství, nezabíraly mi nikdy, ani teď ne. ležím v tmavý větrány místnosti, klid, hadr na hlavě, i jsem usnula, bohužel to nepomáhá. Ráno jsem měla pocit, že je to lepší, ovšem během dne se to zase zhoršilo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
459
1.10.22 16:16

Našla jsem na internetu toto, ale strach mám stejně, tak mě zajímá, jestli vám třeba Dr takový lék výjimečně povolil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
1.10.22 17:34

Jako jeden čípek asi nic neudělá, koukala jsem do SPC a zcela kontraindikovaný je jen ve 3. trimestru. Ale nedoporučuje se v průběhu celého těhotenství. Myslím, že ve 2. trimestru to bude relativně v pohodě, tam ale ještě nejsi, tak bych raději nebrala. A pokud ano, tak opravdu jednorázově zcela výjimečně. Dle FDA patří do kategorie C, takže mezi léky které se nedoporučují.
Co třeba Novalgin? Ten by byl lepší pokud bys měla k dispozici. Případně Zaldiar, což je paralen s malinkou dávkou tramalu.
Pokud máš opravdu velké potíže tak můžeš zkusit pohotovost, třeba by ti mohli píchnout ten novalgin, případně nechat vykapat infuzi s Novalginem a Magnésiem. To bych Ti dala já, kdybys mi přijela na pohotovost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
1.10.22 18:19

@Lucka1111 novalgin mi bohužel nezabírá :? Nakonec jsem si jeden indometacin vzala, hlava se mi zase zhoršila a došlo i na zvracení zase :? Teď by to snad mělo být lepší. Pokud se zase zhorši, budu už muset na tu pohotovost :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
1.10.22 18:36

Jednou jsem si ho vzala v 1 trimestru když mě začala chytat migréna v práci na noční.. Dítě je v pořádku. Pyšná na to nejsem. Je to driak.

V třetím trimestru jsem naštěstí na migrény netrpela a poslední 2 měsíce už jsem byla doma - vybrala jsem si dovolenou ( vyšlo to na celý mesic) a na to navazující mateřská

• Citovat
  • Upravit
7956
1.10.22 19:02
@Kerstinn85 píše:
@Lucka1111 novalgin mi bohužel nezabírá :? Nakonec jsem si jeden indometacin vzala, hlava se mi zase zhoršila a došlo i na zvracení zase :? Teď by to snad mělo být lepší. Pokud se zase zhorši, budu už muset na tu pohotovost :?

a brala jsi toho Novalginu dostatečnou dávku? tedy 2 tablety? Jedna nemusí stačit. Případně někomu pomůže jen ten píchnutý. Tak snad ti bude lépe, jeden indometacinový čípek žádnou neplechu neudělá, ale pokud by se to mělo opakovat často, tak bych zašla k lékaři. A hlavně ho neber ve třetím trimestru, tak už by to nemuselo dopadnout špatně, hlavně posledních pár týdnů před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
1.10.22 19:05
@Kerstinn85 píše:
@Lucka1111 novalgin mi bohužel nezabírá :? Nakonec jsem si jeden indometacin vzala, hlava se mi zase zhoršila a došlo i na zvracení zase :? Teď by to snad mělo být lepší. Pokud se zase zhorši, budu už muset na tu pohotovost :?

Sumatriptan ti nezabírá?

• Citovat
  • Upravit
459
3.10.22 15:17

@Lucka1111 jednou mi ho pichli na neurologii a vůbec nepomohl, od té doby mi předepisují právě indometacin. Ale zkusím to s Dr ještě probrat, co jiného bych mohla, kdyby byla opravdu krize :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
3.10.22 15:19

@ludmilaadamkova bohužel ne, měla jsem k nějaký sprej do nosu na dvě či tři použití, jednou to pomohlo a podruhé ne. Ale zkusím znovu s Dr probrat, abych se vyhnula tomu indometacinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
3.10.22 15:34
@Kerstinn85 píše:
@ludmilaadamkova bohužel ne, měla jsem k nějaký sprej do nosu na dvě či tři použití, jednou to pomohlo a podruhé ne. Ale zkusím znovu s Dr probrat, abych se vyhnula tomu indometacinu…
Sumatriptan je ve formě tabletek tedy tak ho znám já.
@Kerstinn85 píše:

Určitě probrat s neurologem

• Citovat
  • Upravit
459
6.10.22 17:36

Tak jsem to řešila jen po telefonu, jelikož moje Dr odešla jinam a sestra mi řekla, že to prokonzultuje a zavolá mi. Prý jen paralen. Ptala jsem se tedy na sumatriptan, tak se moc netvářila, že prý jen opravdu ve velké krizi. Což si myslím, že se pomalu může i ten indometacin ve velký krizi, tak nevím, myslela jsem, že sumatriptan je pořád o dost menší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.1.23 17:35

Dobrý den, rada bych se zeptala jak jste dopadla s tim Indometacinem.. Jsem teď ve stejné situaci.. Jen v 6 týdnu.. Čerstvé zjištění.. Mam migrenu uz 2 den v kuse.. na chvíli pomuzou Paraleny ale pak zase.. Jsem vyčerpaná.. Unavená ale musim fungovat mam 20 měsíční dceru.. Udělalo vam to neco?
Děkuji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
17.3.23 21:05

Kerstin, moje lékařka v CARU mi řekla, že když ho užívám a jediný mi pomáhá, mohu ho užívat dál, jen v posledním trimestru ne. Obvodní lékařka mě od něj zase pořád zrazuje a už před těhotenstvím furt říkala, že jen Paralen. Ten je samozřejmě k ničemu při takových bolestech. Na internetu se názory také rozcházejí a někde píší, že rozhodně ne. Takže by mě to také zajímalo, jak to vlastně je. Budu ráda za každou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
18.3.23 22:53

@Betinka1 omlouvám se, všimla jsem si az teď…když jsem skončila s migrénou v Motole, tak tam mi řekli, že výjimečně můžu Indometacin 50. Můj neurolog zase říkal že neví, že má obavy. Párkrát jsem si ho doma vzala, bylo mi opravdu hrozně. Teď jsem v 8 měsíci a je to lepší, mám doma Panadol extra rapide, sice nepomůže tak jako Indometacin, ale po něm se mi to nerozjelo do až tak hrozný migrény…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
18.3.23 22:57

@PattieW. Já mam tu samou zkušenost, gynekolog v Motole mi s úsměvem řekl, že ho můžu, dokonce mi ho tam sestra pak donesla, jen teda padesátku, doma jsem brala 100. Můj neurolog se na to moc netvářil. Bála jsem se indometacinu v prvním trimestru, v druhém jsem si ho párkrát vzala, a teď ve třetím ho už neberu, co jsem četla, uzavírá se po něm nějaká trubice, která se smí uzavřít až po porodu, takže by to byl asi pruser. Ale poslední měsíc mám migrény lepší, spíš je to „jen“ silná bolest hlavy, na kterou mi trochu pomohl Panadol extra rapide. Ještě mám před sebou šest týdnů, tak se modlím, aby mě kdyžtak chytla zas jen ta bolest hlavy, a ne klasická migréna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí