Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím jsem 5ti den po operaci krčních mandlí.. naštěstí jsem nekrvácela ale od včerejška mě svedi v krku škrábe až s toho kašlu a někdy mě je na zvracení ale vždy zachovam klid abych nezvracela … mel to někdo taky z vás?? Za kolik dnu byla bolest lepší?
Ono není od věci, že to pobolívá. Aspoň Tě nenapadne tam poslat nějaké pevnější a teplejší jídlo. Chválím disciplínu, že se snažíš z kašlání nezvracet. Žaludeční šťávy nejsou ideální materiál na kontakt s ranou plochou. Hodně pít - nedráždivé, bezbublinové tekutiny, ani teplá, ani studená. Fakt měkkou stravu… kliděně 14 dní, ať si nesundáš fibrin z rány. Běžná analgetika, raději se vyhnout Brufenům, pokud nemáš jinou kontraindikaci. Na polykací bolesti slušně zabírají kapky Algifen.
@danyk a po kolika dnech je cítit zlepšení? Je to 5dní par hodin je to dobrý a zase přijde bolest
…
@pannda mohu se zeptat jaký zmrzliny? Hlavně nedrazdive a ne moc sladké
@pannda myslíte třeba nanukový dort proste v boxu? Není to lepší?
@danyk a jak je to s vanou mužů do vany? Vím ze horkou vodu nemůžu
Zmrzliny bez kousků a oříšků, prostě hladké. Vanu bych nedávala, protože do studené si člověk nelehne
a teplá rozšíří cévy, takže se daná oblast prokrví.
S bolestí je to různé, někoho to bolí a někoho ne, to je individuální. Jestli máš ještě kontrolu a bude-li to přetrvávat, řekni to tam.
@danyk kontrolu mám příští týden, predepsala mi algifen dávám do čaje protože je to hnus ale nezabiraji porad bolesti mám
už si stim nevím rady už aby bolest byla lepší
![]()
Tak zkus cokoliv volně koupitelné - Nalgesin S, v lékárně Ti poradí, když řekneš, co Ti je. Nebo jestli máš i nějaká jiná (Aulin), tak co máš doma.
@danyk koukám že mají jen v tabletkách to bohužel nespolknu jak mě to šílené bolí
![]()
Tak Paralen sirup pro děti, teď už bych se nebála ani Brufenu sirupu pro děti a spočítat si adekvátní dávku… ale to se prodraží. Jestli dýl jak týden po operaci nespolkneš tabletu, tak buď jsi přecitlivělá a nic Ti není
, nebo bych šla raději na ambulanci nemocnice na kontrolu, protože to už je dlouho, když nic nespolkneš. Jíst můžeš? Jestli kašovité ano, tak léky můžeš rozdrtit.
@danyk jsem 3den doma z nemocnice a bolesti zesilely jak polykání tak i uší, neříkám vodu spolknu po troškach brčkem na kontrolu mám jít příští pondělí tak jsem zvědavá co mi rekne jinak, v lekarne mi doporučili Panadol Extra Rapide šumivé tabletky do vody