Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtěla bych se zeptat jesli má někdo z vás zkušenosti s otravou jídlem a za jak dlouho se u vás projevila? Moje dcera byla minulé pondělí se školkou na výletě a od úterý si stěžovala že ji bolí bříško ne nějak moc ve středu večer začala zvracet a pozděj se přidal i průjem zvracela jeden den pak už neměla co zvracet a naposledy zvracela dnes v noci poté co předtím do sebe dostala trochu jídla. Vým že stejný průběh byl i u jiných dětí co sní byly na výletě, tak bych se chtěla zeptat jesli máte někdo podobnou zkušenost?
Myslíš jako salmonelu? Nebo jak otrava? Jsem dneska nějaká natvrdlá ![]()
Minuly pondeli? To uz tedy trva tyden? To bych s ni uz zasla k. doktorce nez delat sama nejaky zavery
Otrava jídlem se projeví podle mě rozhodně dřív. Tipuju tak 24 hodin.
Takže bych to spíš viděla na nějakou agresivní viroźu.
Edit: aha špatně jsem četla. Tak to bych asi už rozhodně byla v pátek u doktorky a nenechávala to přes víkend!
(Jednou jsme zbaštili něco závadného, já se pos do 2 hodin, kamarádka po 6 hodinách večer, a manžel až druhý den po 24 hodinách) A byl klid*
Příspěvek upraven 27.05.13 v 15:01
@Verča13 otrava z jídla - do večera obr křeče, hrozný průjem, zvracení, skončila jsem ve špitálu na kapačkách. U otravy to jde rychle. jinak s ní zajdi k dr, udělá výtěry, může mít nějaký infekční blbinec - salmonela a pod. Každopádně nedráždivou dietu a hodně tekutin.
To je celkem jedno nevím jestli je to otrava nebo salmonela ale myslím, že spíš otrava.Jen mě zajímá jestli máte někdo podobnou zkušenost.
Mi to zní jako nějaká střevní viróza, nebo bakteriální infekce, alebrž klasicky SRB.
U bakteriální je inkubačka tak dva dny, u virové to může být až týden. Minimálně tak těch 12-24h
U doktorky jsme byly samozdřejmě hned ve čtvrtek, ale dnes mi kámoška jejíž dcera to taky chytla volala že dr. má podezření na otravu jídlem
Dr. si původně myslela, že je to jen střevní chřipka dala nám čípky na zvracení a dietu
Kuřecí polévku, kuřecí řízek s kaší a odpoledne ještě špekáčky
Jinak muž měl salmonelu na táboře (z nějakýho kuřete) a druhý den už byl v nemocnici na kapačkách, ale má fakt rychlé trávení ![]()
@Verča13 otravu bys poznala, protože to je fakt fičák, není jen lehké zvracení
tedy nevím, nás to prohnalo 10 dospělích a kromě jediného jsme byli všichni do 24 h ve špitálu ![]()
On to fičák byl poblila se během pěti minut třikrát po sobě a pak už neměla co a měla jen křeče
No tak to už zvrací docela dlouho, chudák. Asi bych zašla znovu za MUDrou a o podezření jiné doktorky bych jí řekla.