Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, poradte syn 4 roky uz tri mesice ma ve vyterech spalovy bacil, na tri krizky v krku, pred mesicem sme nakonec podstoupili odstraneni nosni mandle jelikoz ji mel zvetsenou taksi mysleli ze je to tim a a si nebylo jelikoz mu zas naprali atb a vakciny na imunitu, predtim bral taky atb a vubec to nemelo ucinek, uz uvazuji o nejakym lecitelovi nebo alternativni medicine, nebo nemate nejaka zkusenosti jak se toho zbavit? dekuji
Dobry den,
ozivuji. Dcera ma behem 3 mesicu potreti strept. pyogenes. Poprve zaleceno Ospenem, podruhe pichany penicilin, nyni Klacid. Nejaky tip, co s tim? Exmanzel odmita nechat vysetrit sebe i nevl. syna a ve skolce je to take porad.Mela jsem ji po te druhe atace mesic doma a uz to ma zas.Jsem zoufala, diky za tipy.
Vytřít vás všechny by asi nebylo uplně špatné, naopak.Ale je možné, že to tahá ze školky. Já s tím bojovala předloni celé léto, několikery atb, pomohl až streptokill sprej v kombinaci s atb. Já si to stříkala přímo do těch „dír“ v mandlích. Mi už hrozila orl lékařka odstraněním mandlí, naštěstí mandle zachráněny. Na poslední chvíli. Ale k tomu spreji, ono to hodně štípe. Nevím jak je dcera stará. Může se to ředit a event. kloktat. Víc neporadím. Také jsem z toho byla na mrtvici.
@luca241
diky moc za tip a zkusenost.je mala, ctyri a pul, taja nevim, zda to da, ale mohla bych zkusit jox nebo propolis nebo tak neco. a mate pravdu, uz silim. o to vic, ze druha cast rodiny nespolupracuje. tusim, ze nevl. syn take strika ten Vas sprej, tak nevim, zda jeho maminka nema nejake info, ktere nemam ja
.kazdopadne jeste jednou dekuji.
Podhorna ma tinkturu Stop-kok. Tu ch zkusila, obsahuje i tu lichorerisnici, ale i jine veci, bude mit vetsi zaber
Kdysi jsem měla spálu. Syn také. Moje doktorka mi nasadila troje ATB, než mi byly stěry v krku čisté. Odcházela jsem se slovy: teď ho tam nemáte, ale za 14 dní jí můžete chytit zase. U syna jeho doktorka přeléčila následky (teplota, otok intimních partií). Řekla, že mu nebude dávat ATB jen proto, aby ho streptokoka zbavila, když mu nic nedělá (nechtěla mu zničit střeva). Takže jsme chodili na stěry, dvakrát ho tam ještě měl a potřetí byl krk čistý. Jak bacil zmizel netuším. Takže pokud vám nezpůsobuje problémy, neřešila bych. Ona je drtivá většina lidí, co ji v krku má. Pokud často narodíte, tak určitě nechat udělat stěry v rodině a přeléčit. Takhle to měla známá. Jedno dítě jí pořád marodilo, nechala překontrolovat celou rodinu a zjistila, že bacilonosičem je druhé dítko, kterému nic nebylo. Jo a lichořeřišnici jsem brala a nezabrala mi.
@Amelie30
diky za tipy! jak jsem psala, z me nepochopitelnych duvodu, exmanzel i rodina nevl. syna odmita soucinnost s vyterem
.takze jsme v tom samy, ja jsem „cista“.
Máme podobný problém. Dcera si ze školky přinesla streptokoka pyogenes. Dostala teploty, bolesti hlavy, bolest v krku a zvětšené uzliny. Za dva dny spálova vyrážka. Lékař předepsal penicilin na 10 dní. Po dobrání po 1,5 dnu opět teplota, krk, uzliny, bolest hlavy. Ve výtěru pyogenes v nose. Dostala 4 injekce penicilinu a 6 dní brala ještě penicilin v tabletách. Dobrala ho a za 2 dny opět teplota, krk, uzliny,… Už nevim co dál. Zavřený doma jsme už měsíc. Do školky samozřejmě nesla aby si ho odtud zase přinesla. Do toho mám strach že to chytí 8 měsíční mimino. Zítra jdeme k lékaři pro další léčbu. Máte někdo zkušenost s takovým to průběhem? Jakou jste měli léčbu? Lichořeřišnice jsem už nasadila
@Kachnicka25 píše:
Máme podobný problém. Dcera si ze školky přinesla streptokoka pyogenes. Dostala teploty, bolesti hlavy, bolest v krku a zvětšené uzliny. Za dva dny spálova vyrážka. Lékař předepsal penicilin na 10 dní. Po dobrání po 1,5 dnu opět teplota, krk, uzliny, bolest hlavy. Ve výtěru pyogenes v nose. Dostala 4 injekce penicilinu a 6 dní brala ještě penicilin v tabletách. Dobrala ho a za 2 dny opět teplota, krk, uzliny,… Už nevim co dál. Zavřený doma jsme už měsíc. Do školky samozřejmě nesla aby si ho odtud zase přinesla. Do toho mám strach že to chytí 8 měsíční mimino. Zítra jdeme k lékaři pro další léčbu. Máte někdo zkušenost s takovým to průběhem? Jakou jste měli léčbu? Lichořeřišnice jsem už nasadila
Já sama se sebou. Zabral jen streptokill, těsně předtím, než mi měli trhat mandle po 3 měsíčním martyri s pyogenem. Dcera ho měla loni, je alergická na penicilin, což jsou ATB první volby. tak měla tuším Cefzil, kde to bylo buď a nebo, tak jsem ji taky začala stříkat streptokill a dobrý (ťukam).ALE. Streptokill je hrozně silný, málokdo snese tu chuť, kor děti. nevim jak je dcera stará, ale za zkoušku to asi stojí, protože to je divočina co zažíváte.
@Kachnicka25 zkus se pediatra zeptat, jestli by pomohl Luivac nebo Ribomunyl dle vyrobce muze byt od 3 (resp 2) let. Luivac mam vyzkouseny na dospelych. Je to v podstate smes mrtvych bakterii, mela by se tim posilit imunita. Na vlastnim krku vyzkouseny ale nemam. Otazkou je, jestli ti to dite spolkne.
Dceři je 6 let, prášky spolkne naštěstí. Ten streptokill právě nevím jestli by zvládla nooo
Ale za zkoušku to stojí. Zítra se zeptám a pokoupim. Díky moc
@Kachnicka25 píše:
Dceři je 6 let, prášky spolkne naštěstí. Ten streptokill právě nevím jestli by zvládla noooAle za zkoušku to stojí. Zítra se zeptám a pokoupim. Díky moc
To máme holky stejně staré. To zvládne! Každopádně já ho i ředím s vodou (intenzitu ozkoušim na sobě) a stříkám do nosu při zelené rýmě nebo právě i při tom pyogenovi (v lékárně se dá koupit malá lahvička /rozprašovač ),tak do ní)Hele, možná to nebude mít efekt, ale u nás naštěstí velká spokojenost a v sirem okolí to stejné
.drzim pěsti
.Je to opruz.
@Kachnicka25 píše:
Spíš informujte ve školce, že někdo je zřejmě bacilonosič. Syn mi kdysi takhle donesl spálu ze školy (1. třída) 3× po sobě, ve škole vždy strávil necelý týden. Když to bylo právě po třetí, učitelka napsala všem dětem pro rodiče vzkaz, že se ve škole vyskytuje tento problém a aby rodiče vzali své děti na výtěry. Následně se ukázalo, že dvě děti byly bacilonosiči. Přeléčili se a bylo po hromadném problému.
S těmi peniciliny pozor. Nejstarší dcera nikdy neměla problém s atb, až do chvíle, kdy jí lékařka předepsala na opakující se angínu penicilinové injekce (docházela na ně do nemocnice). Poté se u ní rozvinula těžká alergie na penicilin, o které jsme nevěděli, až do momentu, kdy jednou opět dostala penicilinové antibiotikum a po prvním prášku měla do 10i minut tak silnou reakci, že do nemocnice uháněli rychlou a bylo to jen tak tak, dcera již kolabovala a dusila se. Takže teď hodně opatrně a pokud v budoucnu u vaší dcerky bude zapotřebí znovu penicilinové atb, raději podejte v blízkosti lékaře. V případě anafylaktické reakce na penicilin jde o minuty a o život.