Otrava párou při vaření hub

565
6.9.14 18:42

Otrava při vaření hub

Ahoj, jde se při vaření velkého množství hub přiotrávit výpary z hrnce?

Vařila jsem houby a od té doby je mi hrozně zle. Ale určitě byli jedlé. Manžel snědl talíř a nic mu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6.9.14 18:50

Já jsem měla tento problém také. Šlo to horem a spodem šíleně zle na umření. Nikomu nic nebylo, pak jsem si dala houby podruhé / jinou várku za několik dní / a totéž, ZLE.
Od té doby což je už nějaký rok houbu nepozřu, bojím se. Nikdy jsem takový problém neměla, jestli to byl žlučník, nevím.
Zrovna včera jsem chlapům vařila bramboračku, neochutnala jsem ji. Prostě mám v sobě blok. Žampiony a hlíva ústřičná mi nic nedělá.
Jééé, kdyby mi bylo takhle zle z dobrot, to bych brala radši.

Příspěvek upraven 06.09.14 v 18:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077

No to je těžké houby pohlcují těžké kovy a například radioaktivní cesium které na Šumavu spadlo po havárii v černobylu se z nich při vaření uvolňuje. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

@adusinka a ty jsi nic nejedla? Jestli houby nejíš, třeba je ti zle spíš z těch vůní, pokud ti nechutnají. Přičetla bych případnou nevolnost či průjem něčemu jinému, třeba nějaká střevní infekce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
6.9.14 18:54

Měla jsem asi 8 lžic. Manžel měl druhý den plný talíř a nic. Vařila jsem je večer. Neotevřela jsem si okno a ještě k nim čuchala (líbí se mi ta vůně, ale jinak to nejím. Hned ráno šílená bolest hlavy a včera večer horečka, zvracení, průjem. Teď už nezvracím, ani nechodím na záchod, ale pořád mám 38,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.9.14 19:08
@adusinka píše:
Měla jsem asi 8 lžic. Manžel měl druhý den plný talíř a nic. Vařila jsem je večer. Neotevřela jsem si okno a ještě k nim čuchala (líbí se mi ta vůně, ale jinak to nejím. Hned ráno šílená bolest hlavy a včera večer horečka, zvracení, průjem. Teď už nezvracím, ani nechodím na záchod, ale pořád mám 38,5.

tohle mi přijde jako klasické střevní viroza :nevim: Párkrát jsme to doma měli, bohužel u nás se to přes veškerá opatření prožene celou rodinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
6.9.14 19:10
@Bibi239 píše:
tohle mi přijde jako klasické střevní viroza :nevim: Párkrát jsme to doma měli, bohužel u nás se to přes veškerá opatření prožene celou rodinou

Právě, že zle je jenom mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.9.14 19:13
@adusinka píše:
Právě, že zle je jenom mě.

u nás to vždycky popadá v rozmezí 2-3 dnů postupně, naštěstí, představa tří zároveň blijících dětí je děsivá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
6.9.14 19:31

Houby jsou tezke na zaludek a citlivejsim jedincum nemusi sednout, cetla jsem, ze tohle mohoy delat treba babky, ktere jsou lehce „jedovate“.

Ja mela otravu z hub jednou a to se mi hrozne motala hlava, byla jsem jak omamena, do toho prujem a zvraceni. Kdyzam strevni chripku, tak me boli bricho, ale hlava se mi nemota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.9.14 19:34
@adusinka píše:
Ahoj, jde se při vaření velkého množství hub přiotrávit výpary z hrnce?Vařila jsem houby a od té doby je mi hrozně zle. Ale určitě byli jedlé. Manžel snědl talíř a nic mu není.

já u vaření hub umírám - protože houby sama nejím s šíleně mi to smrdí.. Jinak nevím, jak by ses chtěla otrávit, to bys musela sníst jedule..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
6.9.14 19:42

Vzhledem k teplotě to považuju za virozu, ne reakci na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
6.9.14 19:54

@adusinka rekla bych, ze zcela urcite to mozne neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.9.14 21:06
@adusinka píše:
Ahoj, jde se při vaření velkého množství hub přiotrávit výpary z hrnce?Vařila jsem houby a od té doby je mi hrozně zle. Ale určitě byli jedlé. Manžel snědl talíř a nic mu není.

Tak to je dost velká kravina, i kdyby jsi vařila muchomůrky, otrava by se asi nekonala. Příčinu potíží bych hledala někde jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.9.14 21:11

Tady máš typy otrav hopubami, o otravě z vaření není žádná zmínka, možná ta poslední… :mrgreen:
 http://houby.naturfoto.cz/…houbami.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast