Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jen aby neměl maniodepresivní psychozu
na to bacha hodně záludná nemoc
Exmanželka mého chlapa byla v psych. léčebně 6 m a to jí „relativně“ nic není - jen deprese.. těžko říct.. pro mne by psych. nemoc překážkou byla - nemám s tím dobré zkušenosti ![]()
No právě, taky mám z toho obavy. Pán píše moc sympaticky, poslal i foto(je pohledný),ale zaráží mě, že je v léčebně již dlouho a kvůli tomu se s ním rozešla i manželka, ač prý měli šťastné manželství a malé dítě
. Navíc musel odejít i z práce. Mám obavu, aby neměl třeba schizofrenii.No,myslím, že do toho nepůjdu.
@xFelli píše:
A setkání plánujete kde, když je hospitalizován?
Prý má v neděli vycházky.
No pro mě by to byla velká brzda, než opravdu zjistíš co a jak může být už pozdě a pokud v nedaleké budoucnosti plánuješ rodinu, tak jen na okraj jsou psychické poruchy dědičné. Je mi to teda líto vůči tomu člověku, kterého ani neznám, ale píšu jen svůj pohled.Zkus třeba ještě zjistit co nejvíce atˇpotom nejsi nepříjemně překvapená, informace o rodinně apod.
Jedno kafr bych si na neutrálním místě dala. a pak uvidis…dneska se muže v léčebné ocitnout kdokoli.doba je šílená. hned bych to nezatracovala.
Za mě ne..pán se musí naučit žít vlastní život bez deprese než se zase začne vázat..jako přátelé ano a třeba jednou víc…ale je to brzo..včetně když mu odešla žena s dítětem.
@Malike je pravda, ze navazovat vztah z léčebny není dobré. první by měl vyřešit sam sebe a pak se seznamovat.aby jen nehledal záchrany kruh. a to nejen psychicky, ale i bydlení finance…
Moje příbuzná byla taky na psychiatrii a říkala, že bych se divila kolik tam bylo úspěšných a sebejistých lidí s depresema. Prý si na to i některé manažerky prostě berou dovolenou. Každopádně bych určitě vztah hned „neházela“ do žita. Otočila bych to, jako představila si sebe…kdybych byla na psychině s depresema a někdo mě kvůli tomu odepsal, jak by mi bylo?
Jisté je, že život někdy prostě není jedoduchý. Mmch…na psychině byl s depresema i Marek Vašut a taky na to nevypadá.
Tak však si ho nemusíš hned brát… Mně je náhodou docela sympatické že to vyklopil rovnou a nevylezlo to z něj až bůhví kdy, lepší člověk který si to uvědomuje a léčí než ten, co by k dr. nepáchnul a nedá se s ním vydržet. Jo budou dny kdy mu nebude dobře a ty budeš muset být ta co stojí nohama pevně na zemi, ale to je v každém vztahu.
Těžká deprese je něco, kvůli čemu lze dostat invalidní důchod. A 4 měsíce v léčebně nic nejsou. Já by do toho vztahu určitě nešla, s depresí mám zkušenost, Dá se říct, že je možnost, že se to bude stále opakovat, až to jednou neodezní a nebude reagovat na léky. Možná.
Pokud si myslíš, že by se s ním nerozešla manželka, protože je nemocný, tak se hrubě mýlíš. Ať už je to nemoc nebo ne, pro protějšky je to velmi obtížně řešitelné a pokud je to ve fázi, kdy se to velmi často opakuje, nebo je to delší dobu trvalé, pak je to pro protějšek takový stres, že ten rozchod je věc naprosto pochopitelná.
Máme deprese v rodině, bohužel neléčitelnou na delší dobu.
Anonymně, tohle si opravdu nemusí s mým nickem nikdo spojovat
Moje švagrová - hrozně hodná ženská, učitelka, tam taky byla poprvé kolem těch 4 měsíců. Když nám to švagr oznámil, tak jsem myslela, že si dělá srandu. působí klidně, vyrovnaně, nehádá se, nerozčiluje se. Začatolo to nespavostí. Do inv. důch, jí nedali, ale v podstatě každý rok (po třetí) si jde na měsíc „lehnou“ na psychiatrii, má terapie a moc jí to prý pomáhá. Sama se v podtatě toho dožaduje. Ze školství odešla. Pokud je ten vztah na začátku a sama se toho bojíš už teď, tak bych asi couvla. Ne každý partner má na to, aby to zvládl. Rozdíl je, když to postihne někoho, s kým už leta žijete.
Hezký den, prosím o zachování anonymity, chodí sem rodina.
Chtěla jsem se zeptat, píši si s jedním příjemným pánem, plánujeme setkání, ale brzdí mě to, že je 4 měs. hospitalizován v psychiatrické léčebně. Měl prý lukrativní zaměstnání, odkud musel kvůli nemoci odejít, nyní má kvůli nemoci invalidní důchod. Chápu, že se někdo může dostat do deprese, to by mi ani při seznámení nevadilo, ale zdá se mi pobyt v psych. léčebně již dost dlouhý-přes 4 měs. Prý má „jen“deprese, ale nezdá se mi, že by jen u depresí byla hospitalizace takto dlouhá a navíc by nedostal asi ID. Kvůli tomu se i rozvedl. Máte s tím někdo zkušenosti? A další otazka-šly by jste do takového vztahu? Mám docela strach, aby s tom nebylo ještě něco jiného. Díky moc.